Gabre Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 aj dajte ljudi kad već pišete o preparatima i glini, preporučite što uzeti za "gliniranje" auta? tnx nisam nikad s tim radio, a i Saša mi je potvrdio da bih s glinom dobio dobre rezultate Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Opereš auto, posušiš ga, namočiš dio koji hoćeš počistiti malo sa vodom i prođeš lagano glinom po tome i to je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 aj dajte ljudi kad već pišete o preparatima i glini, preporučite što uzeti za "gliniranje" auta? tnx nisam nikad s tim radio, a i Saša mi je potvrdio da bih s glinom dobio dobre rezultate Radio sam/imam 3Movu glinu i bezveze mi je - efekt mi je isti kao i poslije poliranja, samo moram dupli posao radit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Ja se u te stvarl ne kuzim previse, ali svako pola 8-9 mj napravim sljedece: dobro pperem auto, sonax glina i onda sonax premium nano kit.Cudo koliko traje Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 taj sonax je razvikan, a ustvari srednja žalost.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vex Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 taj sonax je razvikan, a ustvari srednja žalost.. potpis, kad nema drugih firmi kod nas, jedino iz vana naručivati... nećemo sad svigu uništit topic, odite do njega, fakat dobro radi poso deteilinga Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Radio sam/imam 3Movu glinu i bezveze mi je - efekt mi je isti kao i poslije poliranja, samo moram dupli posao radit. Meni je glina pokupila smeća fest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Meni je glina pokupila smeća fest koliko inace kosta glina??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 koliko inace kosta glina??? Tebe ništa, poklonim ti 3M. Stoji mi u garaži mjesecima. Tj. košta te jednu Nativu. :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 (edited) Ovisi o količini jako tak da ti ne znam reći. Netko je prodavao kanticu od 250g za 200kn od 3M-a 2 Rene> ti nemaš sreće pa ti ne radi ... Edited April 30, 2011 by J.J Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 2 Rene> ti nemaš sreće pa ti ne radi ... Ma radi, ali me živcira što moraš špricati (koristim i malo sapunice da bolje klizi) ko manijak da ti ne bi zapinjala i ostavila tragove gline po laku, a efekt sa glinom i nakon ovog Eagle Onea je IDENTIČAN - barem na oko - jer isto tako skidam svu prljavštinu ostalu na laku nakon pranja (tragove gume, od kočnica,...), a radim dupli posao - to je OK stvar za onoga tko želi nabrzaka odraditi temeljito čišćenje laka, ali ja kad poliram sa Carnaubom, onda mi nije potrebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 gledao i pitao Sviga ...ne jako stiskati već lagano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Tebe ništa, poklonim ti 3M. Stoji mi u garaži mjesecima. Tj. košta te jednu Nativu. :rofl: to Rauch sokic?? deal:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 to Rauch sokic?? deal:lol: To je gay voda ...dođi do MeGuste na kavu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 To je gay voda ...dođi do MeGuste na kavu kad e? majkemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 gledao i pitao Sviga ...ne jako stiskati već lagano Vidio si me kako radim s time pa znaš gdje je problem? to Rauch sokic?? deal:lol: Zeleni čaj. :drool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Vidio si me kako radim s time pa znaš gdje je problem? Zeleni čaj. :drool: Znam te puško dok si pištolj bila ... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Poanta gline je da skine nečistoće s laka prije poliranja/voskanja. Nemojte čuda očekivati da će se lak sjajiti ili biti zaštićen ili štajaznam. Jedna i jedina svrha gline je čišćenje laka Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 2 Cyber> ma gle ne kužiš bude ti Rene rekao ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Poanta gline je da skine nečistoće s laka prije poliranja/voskanja. Nemojte čuda očekivati da će se lak sjajiti ili biti zaštićen ili štajaznam. Jedna i jedina svrha gline je čišćenje laka A kad nemaš šta "očistit" pošto je lak održavan? Jer ne vjerujem da bi mi (oku) bio znatno drugačiji rezultat da prije odradim sa glinom jer probao sam upravo tu metodu na Cliu - ispod lajsni s glinom a iznad bez gline prije poliranja i vidi vraga - nema razlike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Opet kažem da glina nema veze sa vizualnim dojmom. Neće se auto više sjajiti ako ga pređeš s glinom. To je samo priprema laka i uklanjanje sitnih nečistoća sa površine laka, kočione prašine i ostalih sranja što mogu izgrebati lak kad počneš trljati po njemu. Najjednostavniji test ti je uzeti plastičnu vrećicu, navući je na ruku i lagano prelaziti preko friško opranog laka. Ako osjetiš da je hrapava površina laka onda ti treba glina da sva ta sranja poskidaš Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Ali kako ne kužiš...sada će tebe Rene uvjeriti da to ne valja ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Opet kažem da glina nema veze sa vizualnim dojmom. Neće se auto više sjajiti ako ga pređeš s glinom. To je samo priprema laka i uklanjanje sitnih nečistoća sa površine laka, kočione prašine i ostalih sranja što mogu izgrebati lak kad počneš trljati po njemu. Najjednostavniji test ti je uzeti plastičnu vrećicu, navući je na ruku i lagano prelaziti preko friško opranog laka. Ako osjetiš da je hrapava površina laka onda ti treba glina da sva ta sranja poskidaš Aha, kužim...:thumbsup: To ja skinem sa polir pastom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Ti poliraš auto svakih par dana ? Glina je za NEABRAZIVAN način skidanja nečistoća Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 (edited) Ti poliraš auto svakih par dana ? Glina je za NEABRAZIVAN način skidanja nečistoća Ma kakvi, 2-3x godisnje... A ovaj Eagle One je daaaleko od abrazivnog - cisto mlijeko. Edited April 30, 2011 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now