SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Kako se ti uvjek voliš pravit pametan :doh: Dobar primjer kadka neznas dati nikakav argument na moj odgovor ili me uvjeriti u suprotno:thumbsup: cisto zato sto sam pobio tvoju izjavu u potpunosti. What a shame! Oces bar probat ili ostajes na toj najglupljoj varijatni odgovora/posta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 (edited) E da....i jos jedna stvar koju vidim kao veliki problem ako gledamo na stvari iz perspektive jednog Sviga ili bilo koja tko daje ovakav tip usluge a to je kako najbolje procjeniti ono s čime ce korisnik biti najzadovoljniji ?? Mali problem u odgovoru na to pitanje je sto se uz to kao orjentir/prioritet kod 95% korisnika uzima cijena te usluge pa se ide linijom manjeg otpora. Npr. Da bi iza sebe ostavio posao na koji se maltene nemoze naci primjedba trebao bi samo rokati po strojnom poliranju i derati ljude za 1000-1500kn. E ali postoji i profil ljudi za koje je po njihovom viđenju ovo klasicno poliranje za 350kn sasvim dovoljno i nevide potrebu za vise od toga ali ujedno nisu svjesni toga da tip korekcije ili ti završni rezultat koji oni očekuju nije moguce dobiti za 350kn. Edited April 5, 2011 by SVEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 E ali postoji i profil ljudi za koje je po njihovom viđenju ovo klasicno poliranje za 350kn sasvim dovoljno i nevide potrebu za vise od toga ali ujedno nisu svjesni toga da tip korekcije ili ti završni rezultat koji oni očekuju nije moguce dobiti za 350kn. Da se referiram na Uostalom lijepo sam ti rekao da pogledaš auto kad smo dogovarali što će se raditi. Nisi baš rekao da je katastrofa lak,rekao si da je ok i da će to sa ručnim biti super. Mogao si reći "Uroš,lak ti je koma teža,ručnim poliranjem nećeš dobiti nikakav rezultat mora ići strojno...a ti si rekao da će ručno biti super plus vosak ovo ono,auto će biti bomba... Nije opet vrag da jedini ja ne kužim poantu :huh::huh::huh: (opet disklekmer; niti sam ikada u životu Sviga vidio a kamoli sa njime poslovao te mi je zadnje na pameti neopravdano čovjeku raditi lošu reklamu već sve ovo pišem i raspitujem se jer sam u skorije vrijeme i sam planirao otići kod njega na upravo to poliranje za 350kn jer sam baš na ovome forumu čitao kako je ekipa generalno zadovoljna tim poliranjem za 350kn te također nisam picajzla a još manje nerazuman čovjek i nikako ne očekujem da će auto ni u najskupljoj varijanti tretmana izgledati kao da je netom izašao iz tvornice) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Ispada da je onda doslo do krive procjene laka Uroševog BMW-a. ( od strane Sviga i samim time krivi savjet vezano za tip poliranja koji da odabere posto ocito vlasnik auta nije znao ni sam što zapravo zeli osim da mu lak bude bolji nego sto je bio a to je u konačnici i dobio ali ne u mjeri u kojoj je ocekivao ) . Osobno bi vratio Urosu novac ali on zbog ponosa novac nezeli primiti. Predlozio bih mu varijantu da mu napravim strojno poliranje za đabe čisto u znak njegovog trenutnog nezadovoljstva. Ispada da bi Svig trebao raditi na principu ovlaštenih servisa. Isključivo samo nakskuplji tretmani iza kojih nece biti prigovora ili ništa. ( kao i u servisu gdje mjenjaju sto treba i sto netreba isključivo zato da bi napravili prevenciju nečeg sto bi se moglo desiti ). Jeftinije bi tretmane trebao ukinuti jer ljudi očekuju previse za malo novca. Sa tom politikom korisnika bi imao ravno nula... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGON Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Evo da ja malo upadnem s OTom . Pa koliko se krecu cijene strojnog poliranja koje se napravi u jednom danu??? Nije bitno jel na crno ili firme??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Dobar primjer kadka neznas dati nikakav argument na moj odgovor ili me uvjeriti u suprotno:thumbsup: cisto zato sto sam pobio tvoju izjavu u potpunosti. What a shame! Oces bar probat ili ostajes na toj najglupljoj varijatni odgovora/posta ? Osim što si "pametan" još si i čorav pa ću ti opet c/p napraviti Uostalom lijepo sam ti rekao da pogledaš auto kad smo dogovarali što će se raditi.Nisi baš rekao da je katastrofa lak,rekao si da je ok i da će to sa ručnim biti super. i evo još jednom isto jer očito nije jednom dovoljno Uostalom lijepo sam ti rekao da pogledaš auto kad smo dogovarali što će se raditi.Nisi baš rekao da je katastrofa lak,rekao si da je ok i da će to sa ručnim biti super. Dakle, ako ja dođem s autom u Black Pearl i kažem, evo to je auto i kad ga ručno ispoliraš "dal se da kaj tu izgladit" a oni odgovaraju sa "da, bit će to super" onda očekujem da bude super. NJIHOVA cijena je 350 kn, ja plaćam 350 kn i očekujem super stvar jer su ONI TAKO REKLI Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 U svoja dva prosla posta sam spomenuo pa necu ponovo kopirati. Problem je sto super za tebe nije sto je super za mene. Nekom je poliranje za 350kn super jer lak definitivno bude bolji nego sto je bio ali daleko je od idealnog. Nemozes rec da lak nakon tog tretmana za 350kn nije u boljem stanju samo je pitanje s cim ce ljudi biti zadovoljni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 OK Sven, nisu nam pojmovi "super" isti i tu se slažem ALI kao prvo ako mi kažeš da je lak OK, nemožeš kasnije reć/napisat tvoj auto šta se tiče laka je u KATASTROFA stanju pošto je godinama pran na četke drugo, ako već misliš da neću bit zadovoljan onda mi odmah napomeni "gle, nema ti tu baš kruha, loš je lak, strojno poliranje ti je rješenje" i ja dođem za tjedan/dva s još 500 - 600 kn u đepu i demo strojno ga odradit. Samo se o tome radi, jebe se meni kaj ćeš ti meni sad vratiti pare. Ja neželim pare već želim ispoliran auto. To nisam dobio a platio sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Sve sto si rekao stoji kao sto sam napomenuo nekoliko postova prije. Ocito je doslo do krive procjene stanja laka .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 kako god - svig ja dolazim kad se vratim s puta opet na onakvo isto pranje samo da sada traje 1 sat a ne 2h i 15 min. Auto je sada auto puno cisci pa bi trebao jos bolje ispasti Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Sve sto si rekao stoji kao sto sam napomenuo nekoliko postova prije. Ocito je doslo do krive procjene stanja laka .. :thumbsup: Ne želim ja pljuvati po Svigu ili nekaj slično, da me krivo ne shvatite :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 (edited) Ispada da je onda doslo do krive procjene laka Uroševog BMW-a. ( od strane Sviga i samim time krivi savjet vezano za tip poliranja koji da odabere posto ocito vlasnik auta nije znao ni sam što zapravo zeli osim da mu lak bude bolji nego sto je bio a to je u konačnici i dobio ali ne u mjeri u kojoj je ocekivao ) . Osobno bi vratio Urosu novac ali on zbog ponosa novac nezeli primiti. Predlozio bih mu varijantu da mu napravim strojno poliranje za đabe čisto u znak njegovog trenutnog nezadovoljstva. Ispada da bi Svig trebao raditi na principu ovlaštenih servisa. Isključivo samo nakskuplji tretmani iza kojih nece biti prigovora ili ništa. ( kao i u servisu gdje mjenjaju sto treba i sto netreba isključivo zato da bi napravili prevenciju nečeg sto bi se moglo desiti ). Jeftinije bi tretmane trebao ukinuti jer ljudi očekuju previse za malo novca. Sa tom politikom korisnika bi imao ravno nula... Ja sam došao kod Sviga i rekao da bi ispolirao auto.ON je pogledao auto i rekao ručno 350 kn,strojno 1200 kn i dva dana auto mora ostati kod njega. Odmah sam rekao "1200 kn mi se baš i ne daje" plus što moram ostaviti auto 2 dana,a to mi baš ne paše jer sam cjeli dan u autu. Njegov odgovor je bio "ma nema ni potrebe za strojnim,lak je ok,imaš malo riseva tj swirlova,kad ti napravimo ručno i vosak to će izgledati jebeno,sjajit će se nenormalno,svi će se okretati i tako dalje" Ja sam mu rekao ok,dati ću ti 500 kn,ali da bude kako treba. Na to je on odgovorio ok,budemo ti onda i kožu namazali. DAKLE TU POČINJE PROBLEM On je trebao jednostavno reći : Uroš nema smisla da daješ 350 kn za ručno poliranje tj. 500 koliko sam mu ja obećao dati,lak ti je katastrofa(kako sad navodi po forumu),ako hoćeš nešto postići trebaš napraviti strojno. I sve bi bilo ok,ja ili bi uzeo strojno za 1200 kn ili ništa to je moj izbor i sve bi bilo ok. Nije uopće stvar da ja želim pljuvati po Svigu,nego jednostavno da i ostali na forumu znaju da se kod njega ručno poliranje(osim na autu starom 3 mjeseca) ne isplati raditi jer se za tih 350 kn odnosno 500 ne dobiva gotovo ništa. Velim auto je prvi dan izgledao relativno dobro,ali sad nakon 20 dana par pranja i malo kiše vosak je sišao dolje,a risevi izašli van. Lovu ne želim uzimati natrag,jer je čovjek utrošio vrijeme i neki materijal,samo kaj je rezultat daleko ispod dogovorenog. Edited April 5, 2011 by Uros Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Očito kriva procjena kao sto sam i prije vec spomenuo :thumbsup: Činjenica je da je lak bio nesto bolji 1-2 tjedna kako kazes ali za potpun rezultat je taj tretman očito bio nedovoljan samo sto to za sobom povlači činjenicu da bi za 50% auta koji dolaze Svig trebao rokati po strojnom poliranju jer bi im stvarno i trebalo ( ali je preskupo pa se ili oni sami ili u dogovoru s njim odluce za jeftiniju varijantu ) no od tih 50% koji uzmu poliranje njih 40% je zadovoljno ovom jeftinijom varijantom jer ili neznaju da moze bolje ili ih ovo zadovoljava ili im je puno dati 1000+kn pa idu na jeftinije posto poto. Nazalost to je neka realnost.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Ručnim poliranjem se doslovce samo skida prašina Da bi se napravio posao tj kvalitetno ispolirao auto treba proći najgrubljom psatom strojno i do 3 puta. Drugi puta se auto prolazi srednjom pastom, nakon toga dolazi fina pasta koja skida holograme i onda tek na kraju dolazi ručna pasta i vosak kao završnica :thumbsup: Nešto očekivati od ručnog poliranja nema smisla :drink::drink::drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 pa dobro, opet pitam sta imas radit 3 dana ne kazem konkretno svig ili netko treci opcenito 2-3 dana u tri dana pripremis auto za lakiranje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fronius Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 pa dobro, opet pitam sta imas radit 3 dana ne kazem konkretno svig ili netko treci opcenito 2-3 dana u tri dana pripremis auto za lakiranje A, sad, baš da se ima kaj 3 dana radit, nema, ali ima posla svakako. Moraš cijeli auto par puta prešlajfat. Otpadnu ti ruke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 (edited) pa dobro, opet pitam sta imas radit 3 dana ne kazem konkretno svig ili netko treci opcenito 2-3 dana u tri dana pripremis auto za lakiranje Odustajem.. Edited April 5, 2011 by SVEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 (edited) ma ne mislim na ono detaljno, nego normalno strojno poliranje idem u subotu polirati auto, strojno,ujutro opran dovezem, navecer kaze da je gotov zanima me samo jel se moze u 1 dan napravit ono sto mi je doticni rekao(c/p poruke,znaci crtice od četki,sto se tice boje sto je svijetlija i to se da napraviti, hologrami se moraju skinuti sa posebnom rebrastom spuzvom i pastom za holograme, uglavnom mislim da bi ti sve probleme rijesio)" jer ako se to ne moze napravit u jedan dan, onda necu bezveze pravit 70 km Edited April 5, 2011 by mariotdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Meni treba 2 dana da ispoliram auto pod uvjetom da svaki dan radim po 12 sati :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 ma ne mislim na ono detaljno, nego normalno strojno poliranje idem u subotu polirati auto, strojno,ujutro opran dovezem, navecer kaze da je gotov zanima me samo jel se moze u 1 dan napravit ono sto mi je doticni rekao(c/p poruke,znaci crtice od četki,sto se tice boje sto je svijetlija i to se da napraviti, hologrami se moraju skinuti sa posebnom rebrastom spuzvom i pastom za holograme, uglavnom mislim da bi ti sve probleme rijesio)" jer ako se to ne moze napravit u jedan dan, onda necu bezveze pravit 70 km Prva stvar auto se mora oprati neposredno prije poliranja, nema teorije da ga kvalitetno napravi za jedan dan :no2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Ja sam od 5-6x šta sam bio na pranju kod Sviga dobio samo prvi put malo razočaravajuću uslugu i to kad sam došao sa prijateljevim Sorentom na pranje. Unutrašnje pranje je bilo jako loše odrađeno jer svi pretnici na središnjem grebenu su imali mrvice - ne znam, možda je politika firme da se ne vade osobne stvari jer on je imao sitniš i gluposti na centralnom grebenu, i oko kože mjenjača je bilo prljavo tako da smo Dubravka i ja sa vlažnim maramicama brisali unutrašnjost od Stenjevca do Prečkog. MEĐUTIM - pošto su felge bile BRUUTALNO prljave (zapečene) - tu se je dao JAKO puno truda i koristio sve preparate koje je mogao - rezultat je nažalost izostao (kako i ne bi kad su felge spremne za lakiranje, a ne pranje zbog neodržavanja) tako da kad sve zbrojim i oduzmem nisam bio nezadovoljan već samo blago razočaran. Dok sa pranjem Clia nemam apsolutno nikakvih zamjerki, a bio sam 5-6x - dapače - sve preporuke! Saša je jedina osoba osim mene koja je prala Clio i tako će i ostati. Sve si razmišljam jednog sunčanog dana kad se Clio završi dati auto na RUČNO poliranje (naravno, ne očekujem da se maknu swirlovi već samo da se boja očisti od oksidansa) ili ako se ukaže potreba - na strojno. Tko radi, taj i griješi. Smatram da ako je istina ono šta je Uroš napisao - Sašina pogreška je bila u procjeni laka i samoj preporuci. Jer da mu je rekao da sa ručnim poliranjem nema kruha vjerujem da bi Uroš samo oprao auto ili ostavio na strojnom. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 damba moze se i u 1 danu napraviti, je da ruke kasnije trazis po prostoriji ali moze se... radili crnu hondu accord, s tim da je kompletna prebrusena bila (nesto je bilo na laku sto nicim drugim nije htjelo dolje) od ujutro 8-9 do 6 navecer se radilo znaci brusenje, 3 paste, vosak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 damba moze se i u 1 danu napraviti, je da ruke kasnije trazis po prostoriji ali moze se...radili crnu hondu accord, s tim da je kompletna prebrusena bila (nesto je bilo na laku sto nicim drugim nije htjelo dolje) od ujutro 8-9 do 6 navecer se radilo znaci brusenje, 3 paste, vosak... Da ali radili ste vas dvoje na autu a ja radim sam :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
VedranR26 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 evo ja danas bio s astrom, super zadovoljan! znaci unutra ciscenja, auto je bio koliko moze bit uprljan nakon tjedan dana, ne jedem i ne pusim u autu, izvana full pranje + vosak ... cijena jebena, jos mi je čovjek poklonio borić ... prezadovoljan! i jos jednom kaj se ocjedilo prebrisao ... e sad, auto je bio oko sat i 10 minuta na pranju, samo moj auto i to za cijenu kompletnog pranja! samo pohvale i iduci tjedan na bling bling tretman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor_zgb Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 jel ima trenutno kakva akcija možda?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now