Gabre Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Svig radi odlicno svoj posao, a ko je picajzla uvijek moze nac propust, A za takve preporucam. Onda si ga sam picajzliraj kako mislis da treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Svig radi odlicno svoj posao, a ko je picajzla uvijek moze nac propust, A za takve preporucam. Onda si ga sam picajzliraj kako mislis da treba. Ti se javljas s picajzlama,a radio s studiju koje ulje da stavis u 1,9 tdi-a koji radi i na masne banane.... Pranje kod Sviga je u redu...nigdje nisam rekao da nije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Sve 5, moj moze na uljnu repicu, i meni moj vrijedi auto ko tvoj tebi. Osobo rucno poliranje je kita, tko god ga radio, ja sam pokusao svoga polirati rucno i vidim da se nista ne dogadja i odustao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Ti se javljas s picajzlama,a radio s studiju koje ulje da stavis u 1,9 tdi-a koji radi i na masne banane.... . Hahahahahaha..........terapijaaaaaa:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Sto se tice pranja unutarnjeg ili unutra+van valjda vam je jasno da se za to nema sta radit dulje od 45-50 minuta. Za to virjeme auto mora biti opran i ociscen iznutra. Sto se napravi napravi. Sve dulje od toga vise nema racunicu za tih 60-70kn koliko kosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Da ali radili ste vas dvoje na autu a ja radim sam :thumbsup: Znaš onaj vic: "Njih su bili dvojica a babo i ja sami" :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Osobo rucno poliranje je kita, tko god ga radio, ja sam pokusao svoga polirati rucno i vidim da se nista ne dogadja i odustao. Ovisno o tome šta očekuješ. Ja znam šta mogu očekivati od toga. Godišnje 2x ispoliram auto sa Eagle One Carnauba Cleaner Waxom. I meni super. Traje 3-4mj...meni čisto dovoljno. Trošak - 6h posla, 50kn pasta (ima dovoljno za 2-3 poliranja), 15kn vata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-164- Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Moram pohvaliti Sašu za vrhunski posao na mojoj Getejki... Radilo se pranje glinom, stronjo poliranje i vosak i to sve 2 puna dana... rezultat je odličan...auto je iz dosta zapuštenog stanja opet zasjao kao nov, čak i bolje od očekivanog s obzirom na prvotno stanje i crnu metalik boju... Saša, baci koju fotkicu jer ja nemam nijednu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 (edited) Bio kod sviga danas...oprao mazdu 3 od frenda izvana, uredio felge i kemijsko.. ocijena 10/10, nemam rječi bude se on javio ako je našao kakvu zamjerku iako sumljam (lol)- sumnjam... i još me čovjek ujutro otpeljao na posao...kakava usluga toga nema nigdje Svig svaka čast jedino dopeljao auto sa par crtica goriva, vratio mi ga na rezervi...i to ful, sigurno krade benzin...al neznam zašto, auto mu je dizelaš Edited April 28, 2011 by Debeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svig Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 Bio kod sviga danas...oprao mazdu 3 od frenda izvana, uredio felge i kemijsko.. ocijena 10/10, nemam rječi bude se on javio ako je našao kakvu zamjerku iako sumljam (lol)- sumnjam... i još me čovjek ujutro otpeljao na posao...kakava usluga toga nema nigdje Svig svaka čast jedino dopeljao auto sa par crtica goriva, vratio mi ga na rezervi...i to ful, sigurno krade benzin...al neznam zašto, auto mu je dizelaš Tnx na pohvalama !!!:notworthy: Sušenje baš nije išlo po planu s obzirom na vrijeme pa sam ga morao malo zapaliti da radi na leru da se ubrza proces sušenja ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorawac Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Ovisno o tome šta očekuješ. Ja znam šta mogu očekivati od toga. Godišnje 2x ispoliram auto sa Eagle One Carnauba Cleaner Waxom. I meni super. Traje 3-4mj...meni čisto dovoljno. Trošak - 6h posla, 50kn pasta (ima dovoljno za 2-3 poliranja), 15kn vata. Daj mi reci kak ga poliraš ručno? S čim? Nisam to nikad radio, pa pitam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 (edited) Daj mi reci kak ga poliraš ručno? S čim? Nisam to nikad radio, pa pitam... Obicna vata, ali JAKO cesto mijenjam/bacam. Prvo dobro operem auto na miniwashu, obrisem ga i pustim sat/dva da se posusi. Onda oblijepim sve plastike sa pik trakom i krenem polirat. Posto Clio ima odlicno uscuvan lak, kad poliram, ostavim tanku liniju polir paste neobrisanu, da vidim gdje sam stao (na Audiju nije bilo potrebno jer se razlika odmah vidjela). Kad krenem, uzmem/potrgam 2 vate - jednu za nanosenje i drugu za brisanje. Nakon 2/3 brisanja bacam ovu vatu za nanosenje, a ovu kojom sam brisao sad nanosim dok trgam novu za brisanje. Stapici za usi su za Renault Sport slova, tj. prostor izmedju. Nakon brisanja s vatom, ako je ostalo prasine brisem s mikrofibrom. Nakon poliranja, isperem auto na miniwashu s obicnom vodom, prebrisem ga, namazem sve gumeno s glicerinom. Edited April 29, 2011 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorawac Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 ok, fala :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 (edited) ok, fala :thumbsup: E, da - najvaznija stvar - poliras u MALIM, koncentricnim krugovima - tako i brises. Cilj je sto manje koncentricne krugove raditi sto brze i pritisnuti jako (ne brutalno). Nemoj si uzeti veliki dio auta u komadu jer neces stici obrisati kak spada i bit ce ti tesko skinuti pastu (s kojom isto ne valja pretjerati jer je dosta imas vec na vati). Edited April 29, 2011 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 ovaj orao jedan kojeg spominješ uopće nije za poliranje.. :no2: sve kaj s tim napraviš je da počistiš i zaštitiš lak.. nepravilnosti na sloju bezbojnog neće ispraviti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.m. Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Ovo što Rene radi je o.k., ako je auto uščuvan kao njegov Clio, ali to više čisti površinski lak, nema to prodiranja u lak, sa svrhom uklanjanja svirlova ili nekih manjih oštećenja, to očisti lak i pripremi ga za voskanje, Rene preporučam ti da nakon tog tvog tretmana staviš neki dobar vosak, da ti se auto duže i bolje sjaji i duže će biti u takvom stanju, lakše pranje itd...za bilo kakve korekcije laka treba strojno poliranje i to grubom, pa finom pastom i naravno hrpa znanja o istom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Upravo tako kako decki kazu, ovo je za skidanje oksidansa, a za rjesavanje tzv.swirlova treba strojno poliranje. @t.m. - slobodno mi preporuci vosak, ali traje mi sjaj nekoliko mjeseci pa me onda gubitak motivira za ponovno poliranje. Radim to 2x godisnje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.m. Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Sjaji ti se dosta jer je crvena boja, sjaji se sama po sebi, najjača boja za vosak, ta i crna. Vosak za tebe: http://victoriawax.com/cart.php?target=product&product_id=255&category_id=60 ili http://www.elitecarcare.co.uk/dodo-juice-austintatious-limited-edition-wax.php?cPath=66 To su jeftinije opcije, ima i skupljih naravno. Brzi vosak, nakon pranja se pošprica mokar auto i onda se briše(produžuje vijek trajanja voska i daje sjaj):http://www.elitecarcare.co.uk/meguiars-last-touch-spray-detailer-1-gallon-378-litres.php?cPath=72 E sad, krpe i to dalje, nauka za sebe, ali svakom preporučim ovo, jer je predobra stvar: http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/I4D_Uber_Premium_Drying_Towel_1.html Inače ove voskove ti ima SVIG i jedan i drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Sjaji ti se dosta jer je crvena boja, sjaji se sama po sebi, najjača boja za vosak, ta i crna.Vosak za tebe: http://victoriawax.com/cart.php?target=product&product_id=255&category_id=60 ili http://www.elitecarcare.co.uk/dodo-juice-austintatious-limited-edition-wax.php?cPath=66 To su jeftinije opcije, ima i skupljih naravno. Brzi vosak, nakon pranja se pošprica mokar auto i onda se briše(produžuje vijek trajanja voska i daje sjaj):http://www.elitecarcare.co.uk/meguiars-last-touch-spray-detailer-1-gallon-378-litres.php?cPath=72 E sad, krpe i to dalje, nauka za sebe, ali svakom preporučim ovo, jer je predobra stvar: http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/I4D_Uber_Premium_Drying_Towel_1.html Inače ove voskove ti ima SVIG i jedan i drugi. Znači, ukratko - koji vosak da uzmem? Krpu ovu imam već preko godinu dana. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.m. Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Ovu krpu nemaš, ovo je novije izdanje, veća je dva puta, ali ako imaš onu od prije, znaš o čemu pričam. Uzmi Victoriu, mislim da češ biti zadovoljan...:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Ovu krpu nemaš, ovo je novije izdanje, veća je dva puta, ali ako imaš onu od prije, znaš o čemu pričam. Uzmi Victoriu, mislim da češ biti zadovoljan...:thumbsup: Zahvaljujem! :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Zahvaljujem! :thumbsup: Rene, naruci 2 kom - jedan i za mene. Isto imam onaj manji. Jel bi narucio i one zelene za sajbe iznutra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Rene, naruci 2 kom - jedan i za mene. Isto imam onaj manji. Jel bi narucio i one zelene za sajbe iznutra? Naručivat ću samo vosak, jer mi je ovaj ručnik i više nego dovoljan koji imam. To idući mjesec naručujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 aka poliranje bez gline ? lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vex Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 aka poliranje bez gline ? lol da baš... :lol: ja bar jednom mjesečno prođem glinom po laku i namažem vosak tek tolko, a kako vi gospodine? :thumbsup: daj mi nabavi neke preparat kad si u eng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now