Jump to content

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Pa to, kad brišem, onda se namučim ko isus, trljam dok se sve ne skine.

A pitam oće bit ovi ručnici dobri, mislim, najobičniji mikrofibra ručnici koliko vidim, a ono, cijena je 6 kuna sa dostavom na kućna vrata, za te novce ni papirnate ručnike nemrem kupit :D

Posted

A čuj nije to sam tak :D

Budeš vidio kad dođu ručnici kakvi su ali to se i radi sa tim ručnicima. Ja ih imam valjda 10 komada u različitim bojama :lol:

Ako ručnik nije loš i grub onda udri s njim

Posted
Pa to, kad brišem, onda se namučim ko isus, trljam dok se sve ne skine.

A pitam oće bit ovi ručnici dobri, mislim, najobičniji mikrofibra ručnici koliko vidim, a ono, cijena je 6 kuna sa dostavom na kućna vrata, za te novce ni papirnate ručnike nemrem kupit :D

Ako teško skidaš vosak, tj. trebaš baš jako trljat onda si ga previše i predebelo nanio. ;)

Posted

Da pitam majstore, za strojno poliranje, nakon poliranja spuzvom, jel potrebno onda finish sa onom "vunom"? Čitam malo informacije okolo i negdje pise da se prolazi tom vunom, a drugdje da ju izbjegavat.

Posted

Imaš grubu vunu s kojom "režeš" i finu za finiširat,moja preporuka :nabavi si neku mekšu spužvu (crnu) i s njom finiširaj auto

Posted

Svig...kupio sam nekakvu Astru G...boja je tamnoplava obicna 2k bez clearcoata i znas vjerojatno kakva je situacija - matirao je, bas onako kako plavi, crveni i zuti auti matiraju. Koliko tesko je to dovesti u neko ok stanje, da nije tako mat (jer otisak prsta ostaje - ono, potamni di zadrzis prst/ruku) i da to potraje neko vrijeme?

Posted

evo ja ću probat uskoro sa Meguiarsovom heavy duty crvenom vunom prvu ruku odradit i grubom pastom i drugu sa žutim diskom i finijom pastom, te naravno vosak poslije toga sa crnim tanjurom pa stavim koju sliku idući tjedan :thumbsup: da vidimo što će biti :D

Posted

Jel moze voskanje imat negativne posljedice? Jasno mi je da kod poliranja skidam sloj boje, ali vosak je samo zastitni sloj koji ne prodire u lak, right?

Recimo da si jednom mjesecno mogu odvojit vremena i navoskat auto. Ne mislim na ono fals voskanje na rucnoj praoni, nego rucno nanosit vosak.

Koliko se cca pranja/kisa/dana vosak moze odrzat na laku?

Zanima me za frisko polakiran auto (nitro baza), htio bi odrzat onu dubinu boje i odsjaj.

Po kvartu su svugdje parkinzi ispod drveca pa ptice gnoje okolo i prosli put mi je izmedju ostalog to dosta ostetilo lak i izmatiralo ga.

Posted

Nema negativnih posljedica, ali ti je 1 mjesečno previše. Dva do tri puta godišnje ti je ok, možda je čak i to previše. Nema potrebe prečesto voskati ako je kvalitetan vosak u igri

Posted

Ok, to zvuci razumno. Prije sam stavljao od sonaxa neki vosak i nakon mjesec dana ko da nista nisam radio, voda se ne povlaci nakon pranja i skroz mi je bez veze to bilo. :D

Posted

Taj od Sonaxa je lakši za nanošenje, ali manje traje.

Ja sad stavljam ovaj Meguiars, namučio se ko Isus da ga stavim (možda sam ga i previše nanosio), al zato se auto poslije sjaji ko pesja jajca. A trajnost, zasad je još gore al stavio sam ga pred 2 tjednna tak da je rano za prognoze :D

Posted
onda nisi ocito probo pravu kvalitetnu mikrofibru

Vjerujem da je dobra, no meni ovo funkcionira odlicno.

Budem uzeo mikrofibru pa s njom sljedeci put voskati

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...