Jump to content

Furlan vs. Lasic...

Joe

Recommended Posts

Gledam, kamo sutra po gume, pa prema cijenama, Lasic je nesto povoljniji....

npr. S3 je povoljnija za kojih 6 eur i kada se uzmu 4 gume, skoro dobijes jednu gumu besplatno...

Je li netko bio u zadnje vrijeme kod njih ili Furlana....

btw. trenutno imam 195/45/16, a prelazim na 15"...e sada u toj dimenziji OEM je 185/55/15, no ta dimenzija je skuplja, te "nisko profilna" dok je 185/60/15 povoljnije cijene, ali i izlazi iz onih prihvatljivih 2.5% kod promjene dimenzije... odnosno 3.2%, odnosno 1cm veca bocnica....sto je prihvatljivo... valjda?!?!?!?

afaik lasic je uvijek bio sitno jeftiniji i do sad samo ugodna iskustva. sve korektno - uredu usluga.

a i blizi je kad ides prek bregane.. jedno puna 2km :D

sto se tice promjera, ne bi trebao imat nikakvih problema... jos uvijek su premale razlike... a kad opizdis u rupu manje boli :thumbsup:

Isti k....!

I jedna i druga firma su ljubazni,pristojni i poprilićno jeftinije nego naši vulkanizeri u Hr!

Od kad imam svoj auto nisam kupio ni jedne gume u Hr. nit cu ih kupit jer se jednostavno ne isplati!

Lašić je nešto jeftinije ali nebitno možda 2-3 eura!

Svaka preporuka za obadva vulkanizera:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Uzeo sam kod lašića prošli tjedan 4kom felgi i 4 kom GY UG7+. Usluga i cijena sve 5. Od Furlana su dalje nekih 2,5km al meni se isplatilo. 60,16 nasuprot 66,65 kod furlana nije za baciti. Sad jedino može biti caka da furlan daje više od 10% popusta na gotovinu. Furlan daje 10 i to im je zadnje makar su naveli da daju i do 20%. To valjda ide za gume iznad 1000kn kom.

Jedino malo paziti sa narudžbom. Poželjno je da se ostavi kapara da se felge ne bi prodale nekome drugome, ako se baš ne može doći na dogovoreni dan. To se dogodilo mom starom, pa je iživciran otišao kod Furlana i tamo dobio tuto kompleto uslugu.

Eto, jedan pozitivan i jedan negativan. :D

Po meni za tu dimenziju pravac lašić i pobogu kupi pravu gumu kad već ideš u slo.

Edited by matt

ja sam do sad uzeo kod furlana set oz canova sa setom gy f1 gsd3

pa set potenzi re 050a

i za sad samo superlativi, premda, kad sam zadnji put pitao za felge, nekak su kao prek k... odgovarali na sve bilo prek moba ili kad sam bio kod njih, al ovo što sam do sada gore uzeo sam pohvale

ajd mi objasnite kako ide sa carinom, nasim PDVom i da li postoje proizvodjaci guma na koje ne bi me carinili (EU proizvod)?

ps.kolka je montaza/balans?

primjerice jedna moja guma je 56€ (46€ bez DDV)

Edited by goc9999

ja vec dvanajs godina kupujem sve gume u furlana i vec me znaju tamo i dobim dobar popust he he he i ujutro idemo na Jazza montirat UG 7+ koje smo kaparili u ponedjeljak i usput naruciti UG P2 za Astru... nikad primjedbe i sve za 5+... razlika naspram Lasica je par ojra... necemo ni traziti povrat poreza jer je dzabalesku... kad sam kupovao OZ Titan za proslu Astru, gazdarica mi sama odnijela felge do automobila...

.

ja vec dvanajs godina kupujem sve gume u furlana i vec me znaju tamo i dobim dobar popust he he he i ujutro idemo na Jazza montirat UG 7+ koje smo kaparili u ponedjeljak i usput naruciti UG P2 za Astru... nikad primjedbe i sve za 5+... razlika naspram Lasica je par ojra... necemo ni traziti povrat poreza jer je dzabalesku... kad sam kupovao OZ Titan za proslu Astru, gazdarica mi sama odnijela felge do automobila...

.

Pravi gospodin :doh: Nek žena nosi :lol::lol:

i šta onda pa više se isplati bacit račun i proć kroz carinu bez prijave, nego sve prijavit i ić natrag po ddv?

Gle ja nisam mislio ništa loše, štoviše na taj način sam i kupio sve 4 gume i 4 felge. Uspio sam razgraničiti felge i gume na 4 osobe i 4 računa odnosno još dva računa i nikakvih problema nisam imao. Naravno, gume i felge nisam montirao u slo na auto. Ako ih montiraš onda nisu za auto od tatinog dede i sl.

Štoviše računi su mi bili po 450kn i naš carinik mi ništa nije rekao. Išao sam na Harmicu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...