Joe Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Gledam, kamo sutra po gume, pa prema cijenama, Lasic je nesto povoljniji.... npr. S3 je povoljnija za kojih 6 eur i kada se uzmu 4 gume, skoro dobijes jednu gumu besplatno... Je li netko bio u zadnje vrijeme kod njih ili Furlana.... btw. trenutno imam 195/45/16, a prelazim na 15"...e sada u toj dimenziji OEM je 185/55/15, no ta dimenzija je skuplja, te "nisko profilna" dok je 185/60/15 povoljnije cijene, ali i izlazi iz onih prihvatljivih 2.5% kod promjene dimenzije... odnosno 3.2%, odnosno 1cm veca bocnica....sto je prihvatljivo... valjda?!?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malawi Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 afaik lasic je uvijek bio sitno jeftiniji i do sad samo ugodna iskustva. sve korektno - uredu usluga. a i blizi je kad ides prek bregane.. jedno puna 2km sto se tice promjera, ne bi trebao imat nikakvih problema... jos uvijek su premale razlike... a kad opizdis u rupu manje boli :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrdzo Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Ja sam svoje uzeo kod lasica! Sve 5! Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 Ma i ja sam zadnje uzeo kod Lasica.... mozda ovi iz Furlanu furaju spiku, blize grani, skuplje , kome se da ici jos dalje po gume Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruu Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Kod Lašića sam ubo felge, za odnos prema kupcu imam samo pohvale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Isti k....! I jedna i druga firma su ljubazni,pristojni i poprilićno jeftinije nego naši vulkanizeri u Hr! Od kad imam svoj auto nisam kupio ni jedne gume u Hr. nit cu ih kupit jer se jednostavno ne isplati! Lašić je nešto jeftinije ali nebitno možda 2-3 eura! Svaka preporuka za obadva vulkanizera:thumbsup::thumbsup::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 joe mislim da ne bu problema. ja zimske umjesto 205 65 15 vozim 195 65 15 i apsolutno isti K Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 (edited) Uzeo sam kod lašića prošli tjedan 4kom felgi i 4 kom GY UG7+. Usluga i cijena sve 5. Od Furlana su dalje nekih 2,5km al meni se isplatilo. 60,16 nasuprot 66,65 kod furlana nije za baciti. Sad jedino može biti caka da furlan daje više od 10% popusta na gotovinu. Furlan daje 10 i to im je zadnje makar su naveli da daju i do 20%. To valjda ide za gume iznad 1000kn kom. Jedino malo paziti sa narudžbom. Poželjno je da se ostavi kapara da se felge ne bi prodale nekome drugome, ako se baš ne može doći na dogovoreni dan. To se dogodilo mom starom, pa je iživciran otišao kod Furlana i tamo dobio tuto kompleto uslugu. Eto, jedan pozitivan i jedan negativan. Po meni za tu dimenziju pravac lašić i pobogu kupi pravu gumu kad već ideš u slo. Edited November 6, 2009 by matt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Kod lasica sam uvijek kupovao i imam ugodna iskustva! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 ja sam do sad uzeo kod furlana set oz canova sa setom gy f1 gsd3 pa set potenzi re 050a i za sad samo superlativi, premda, kad sam zadnji put pitao za felge, nekak su kao prek k... odgovarali na sve bilo prek moba ili kad sam bio kod njih, al ovo što sam do sada gore uzeo sam pohvale Link to comment Share on other sites More sharing options...
goc9999 Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 (edited) ajd mi objasnite kako ide sa carinom, nasim PDVom i da li postoje proizvodjaci guma na koje ne bi me carinili (EU proizvod)? ps.kolka je montaza/balans? primjerice jedna moja guma je 56€ (46€ bez DDV) Edited November 6, 2009 by goc9999 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 Negdje sam procitao da je kod njih montaza i balansiranje 30 kn.... to ti je onda taman onaj popust kaj ti zaracunaju, pa ti ispadne da platis samo gume... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Joe a zašto ne bi išao na 195/50 R15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 Joe a zašto ne bi išao na 195/50 R15? Za zimu mi je vise uza guma i deblji profil (citaj udobniji )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Jel' već imaš 15" felge? Ako ne zašto ne bi išao na 175/65 R14? Inače što se tiče onog što si govorio u prvom postu mislim da osim laganog laganja brzinomjera ne bi trebao imati nikakvih problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 ja vec dvanajs godina kupujem sve gume u furlana i vec me znaju tamo i dobim dobar popust he he he i ujutro idemo na Jazza montirat UG 7+ koje smo kaparili u ponedjeljak i usput naruciti UG P2 za Astru... nikad primjedbe i sve za 5+... razlika naspram Lasica je par ojra... necemo ni traziti povrat poreza jer je dzabalesku... kad sam kupovao OZ Titan za proslu Astru, gazdarica mi sama odnijela felge do automobila... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 2 Rock: Imam 15", bivse Japove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 A jebat ga onda...ispuca si mi sve adute iz ruke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Nikak da saznam kolko je tocno porez carina i svi ostali nacini pljackanja kad prijavis gume na carini pa ak mi neko moze tocno rec jer bum moro nekaj skemijat za guma na laguni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 10% carina, 23% pdv. 10kn nekih troskova.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 ja vec dvanajs godina kupujem sve gume u furlana i vec me znaju tamo i dobim dobar popust he he he i ujutro idemo na Jazza montirat UG 7+ koje smo kaparili u ponedjeljak i usput naruciti UG P2 za Astru... nikad primjedbe i sve za 5+... razlika naspram Lasica je par ojra... necemo ni traziti povrat poreza jer je dzabalesku... kad sam kupovao OZ Titan za proslu Astru, gazdarica mi sama odnijela felge do automobila.... Pravi gospodin :doh: Nek žena nosi :lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 50eur je minimalni iznos za traženje povrata kod slo, a 300kn najveći iznos kojim se može bez problema ući u rh. Slo povrat ddv-a je 18 %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 i šta onda pa više se isplati bacit račun i proć kroz carinu bez prijave, nego sve prijavit i ić natrag po ddv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 trebas oba dvojicu nazvati i pitati kolko tko daje popusta na gotovinu(btw debitne kartice su isto gotovina). Meni bilo kod lasica jeftinije, ali furlan dao 15% na kes pa ispao jeftiniji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 i šta onda pa više se isplati bacit račun i proć kroz carinu bez prijave, nego sve prijavit i ić natrag po ddv? Gle ja nisam mislio ništa loše, štoviše na taj način sam i kupio sve 4 gume i 4 felge. Uspio sam razgraničiti felge i gume na 4 osobe i 4 računa odnosno još dva računa i nikakvih problema nisam imao. Naravno, gume i felge nisam montirao u slo na auto. Ako ih montiraš onda nisu za auto od tatinog dede i sl. Štoviše računi su mi bili po 450kn i naš carinik mi ništa nije rekao. Išao sam na Harmicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now