Jump to content

Netko tko "plastičari" ili radi sa karbonom

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Zato što se akumulator prvenstveno ponaša kao veliki kondenzator na motoru. Ako ga dislociraš, da je neznam kakav kabel između, na njemu postoji pad napona, koji je još više izražen na strujnim špicama, što zbog nesavršenosti alternatora, što zbog takvih potrošača...

I sva struja po autu će vidjeti daleko lošiji i nekvalitetniji napon pun špica i smetnji... Eto zato.. :thumbsup: Po meni je pametno staviti na mjesto gdje je bio akumulator, jedan kondić kao oni što se koriste za pojačala...

mislim da to ipak nece toliko utjecat jer je novi auto u pitanju, iako bi tu uzea rezervu jer ipak pricamo o Renolu... :lol:

s dobrim instalacijama vjerujem da nece bit problema.

nema potrebe za kondenzatorom

imam akumulator u gepeku 2 godine, neki auti ga imaju serijski u gepeku i nikom nista, sve radi najnormalnije

Ja kažem što se događa. Sad koliko to utječe na elektroniku u autu ovisi o njenoj kvaliteti. Na recimo pojačala će sigurno utjecati, loše ili dobro (ovisno gdje ih spojiš). Itd...

To bi se sigurno dalo i izmjeriti osciloskopom kolike su smetnje prije i poslije... :thumbsup:

Zato što se akumulator prvenstveno ponaša kao veliki kondenzator na motoru. Ako ga dislociraš, da je neznam kakav kabel između, na njemu postoji pad napona, koji je još više izražen na strujnim špicama, što zbog nesavršenosti alternatora, što zbog takvih potrošača...

I sva struja po autu će vidjeti daleko lošiji i nekvalitetniji napon pun špica i smetnji... Eto zato.. :thumbsup: Po meni je pametno staviti na mjesto gdje je bio akumulator, jedan kondić kao oni što se koriste za pojačala...

A zakaj ja u bimmeru imam akumulator ispod zadnjeg sica,original?Bez kondenzatora?I sve radi..?:huh:

Ja kažem što se događa. Sad koliko to utječe na elektroniku u autu ovisi o njenoj kvaliteti. Na recimo pojačala će sigurno utjecati, loše ili dobro (ovisno gdje ih spojiš). Itd...

To bi se sigurno dalo i izmjeriti osciloskopom kolike su smetnje prije i poslije... :thumbsup:

a ti si to isprobao sa npr pojacalima od 4-5kw?

Dakle, treba mi osoba koja će mi napraviti plastično, ili još bolje, karbonsko kućište za akumulator da ga mogu premjestiti u gepek. Ništa komplicirano, samo kučište i mogućnost ušarafljivanja istog u podnicu te da je napravljeno po mjeri akumulatora da ne bježi unutar kućišta i da to sve liči na nešto.

Max. length (mm) 241

Max. width (mm) 175

Max. boxheight (mm) 190

Total height (mm) 190

Mjere otprilike.

Hvala! :thumbsup:

os aluminijumsko ?:drink:

nego vidio sam nedavno kod nas kod nekog u autu orginal kutiju bas za akumulator, ........... samo se sad ne mogu sjetiti kod koga,,,

tako da bi trebalo toga biti i kod nas negdje za nabaviti..

Edited by rio_cyber

Stavi pravi muški kabel

:D

Budalo :D

os aluminijumsko ?:drink:

nego vidio sam nedavno kod nas kod nekog u autu orginal kutiju bas za akumulator, ........... samo se sad ne mogu sjetiti kod koga,,,

tako da bi trebalo toga biti i kod nas negdje za nabaviti..

Daj poslikaj pa da vidim - otvoren sam na sve priijedloge :rofl:

Znam gdje ima za kupiti takve kutije, ali za brodove. Mislim da je cijena oko 150kn što je više nego prihvatljivo, ali radije vidim prvo sa Krokyem. :thumbsup:

a ti si to isprobao sa npr pojacalima od 4-5kw?

Ne, ali imam dovoljno iskustva sa pojačalima (što u autu, što u kući), završio sam FER i imam dovoljno mozga da donesem takav zaključak i bez testa...

Valjda nas nekog kurca u ruđeru i na FER-u nauče! :rofl:

Ne, ali imam dovoljno iskustva sa pojačalima (što u autu, što u kući), završio sam FER i imam dovoljno mozga da donesem takav zaključak i bez testa...

OK, ja i dalje nisam dobio odgovor na pitanje da li imaš kakav akumulator jednakih svojstava mojem OEM akumulatoru dimenzija 30x30mm?

Daj, nemoj(te) i ovu temu pretvoriti u međuosobna prepucavanja, tražim konkretne i konstruktivne odgovore.

BTW: Akumulator je u gepeku, sve radi normalno. Nikakvi padovi napona. Jedino se osjeti kada su svi potrošači upaljeni i kada se upale sva četiri žmigavca da svjetlo u pretincu za rukavice mijenja intenzitet.

praksa i teorija cesto znaju bit razlicite :thumbsup:

rene kolko kvadrata je kabel? i koji?

OK decki, sada kada smo/ste ustanovili odnos teorije i prakse, mozete li se vratiti temi i uciniti sljedece?

1. Predloziti Reneu koji kabel koristiti te, ako je koristio dobar, potvrditi.

2. Predloziti Reneu idejno rjesenje dizajna kutije te materijala od koje bi ista trebala biti sazdana, a da zadovoljava funkcionalne i estetske kriterije posto je doticni prokleti styler.

3. Preporuciti Reneu osobu ili sebe ako si sposoban i dovoljno pedantan.

4. Vezano uz tocku 3 - uzeti Reneu pare i/ili omastiti brk na klopi zbog odlicnog savjeta i/ili obavljenog posla.

Da li ste sposobni za tako nesto ili se moramo stalno kacit i podbadat na forumu?

Hvala!

1. 35mm2, ja osobno imam Basicov koji se koristi za pojacala

2. napravi okruglu kutiju :) s obzirom da nemas rupu za rezervnu gumu onda gledaj da se kutija ukopi na suprotnu stranu od one gdje je rezervar

3. za provlacenje kabla odradi bilo koja firma koja ugradjuje muziku, koristi 2 osiguraca, jedan u gepeku jedan kod motora, obavezno stavi kabel u zastitni buzir i sve dobro pricvrsti da ne bi doslo do kurcslusa radi fusarenja

Praksa i teorija su razliciti samo kod neznalica.

Obicno se stavi 35 ili 50 kvadrata i se ok radi.

ja znam koji i kakav kabel treba stavit, pitam njega koji ce ic da ne stavi neku glupost

EDIT: neznam kud je nestao post, uglavnom bilo bi dobro stavit i uvodnicu tamo di kabel prolazi kroz lim...

Edited by Kroky

1. 35mm2, ja osobno imam Basicov koji se koristi za pojacala

2. napravi okruglu kutiju :) s obzirom da nemas rupu za rezervnu gumu onda gledaj da se kutija ukopi na suprotnu stranu od one gdje je rezervar

3. za provlacenje kabla odradi bilo koja firma koja ugradjuje muziku, koristi 2 osiguraca, jedan u gepeku jedan kod motora, obavezno stavi kabel u zastitni buzir i sve dobro pricvrsti da ne bi doslo do kurcslusa radi fusarenja

2 osiguraca ?

slone jedan!

nijedan nisi imao, a masa ti je bila malo jace spojena!

akumulator pun, al nista u autu ne radi, zasto zasto.... i tako 3 dana :rofl:

Rene

kupis automatski osigurac 300A, znaci ima sklopku na sebi i stavis ga sto blize akumulatoru, znaci na 10-15cm kabela i kad imas nesto po motoru radit samo sklopku maknes klac i bok.

kad zavrsis, vratis i bok

e, da 50mm2 bi ti trebalo bit ko bog!

1. Predloziti Reneu koji kabel koristiti te, ako je koristio dobar, potvrditi.

35 kvadrata iz elektromaterijala (plavi i crni), oko 30 kn/m

imam aku u bunkeru i ta dva kabela provučena kroz auto, sve radi bez problema.

kupis automatski osigurac 300A, znaci ima sklopku na sebi i stavis ga sto blize akumulatoru, znaci na 10-15cm kabela i kad imas nesto po motoru radit samo sklopku maknes klac i bok.

kad zavrsis, vratis i bok

koji konkretno osiguraš? gdje ima za kupiti? koliko para?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...