Jump to content

Netko tko "plastičari" ili radi sa karbonom

Recommended Posts

Samo se raspitujem kako bi ste to vi svi napravili

evo ovako...

kupiš kabel

DSC00345.jpg

DSC00346.jpg

kupiš uvodnicu / e za taj kabel

makneš sve plastikice koje su ti oko volana i na lijevoj strani auta. onda probušiš rupu za provući kabel u motorni prostor i pri tome paziš da ne pogodiš u žice sa druge strane lima.

staviš uvodnicu (ili e) i samo provučeš kabel do bunkera.

6858a3cd.jpg

7d277ba4.jpg

za kraj kupiš "pozlačene" kleme u chipoteci i to onda izgleda ovako:

d1adc9d6.jpg

e sad, i mene zanima koliko bi koštala izrada kutije za baterijicu.

@ mr g:

fiat coupe 2,0 16v i 2,0 16vt - 1,4 kW

pa sad računaj koji je to šut za 12 V

Edited by gandi

• Replies 112
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

dado s go-drifta vam radi u firmi koja se bavi prodajom kablova,

mislim da je bila cijena oko 30-40 kuna metar 35 il 50 mm^2 , oni fini kablovi za zavarivanje ,mekani

imaju cak i aluminijske kablove za "weight reduction" :naughty:

Aj kad smo već konstruktivni može pitanje...

Koliki je low voltage cutoff kod auta. Tj. kada auto "misli" da je baterija prazna pa neće verglat?

Šta ako napon baterije padne ispod 10,5V tijekom verglanja?

ja kod nekih auta znao verglati s 6V, bitno je da se injektori mogu otovoriti, bobina dati iskru i da kompresija nije tolko losa da pri toj maloj brzini verglanja sve pobjegne pored karika.

fiat coupe 2,0 16v i 2,0 16vt - 1,4 kW

pa sad računaj koji je to šut za 12 V

To sam ja i pretpostavljao, no Rene mi prodaje bajke o 500W anlaseru. S tim da dizel ima duplo veći anlaser... Znači oko 3kW!!!!

1.4kW povući će od 140A do 300A (pad napona na kabelu skoro CIJELI VOLT!) ovisno o stanju baterije... Ako povuče preko 300A, neće se niti okrenuti anlaser, niti upaliti auto...

ja kod nekih auta znao verglati s 6V, bitno je da se injektori mogu otovoriti, bobina dati iskru i da kompresija nije tolko losa da pri toj maloj brzini verglanja sve pobjegne pored karika.

Verglanje sa 6V je čisto normalna pojava čim ti je akumulator malo prazniji... No ispod 6V neće se niti okrenuti.. I sad ako ti je akumulator slabiji, zbog 8m kabela NEĆEŠ upaliti auto... ;)

Na 6V anlaser će povući skoro 300A!

Edited by mr_G

To sam ja i pretpostavljao, no Rene mi prodaje bajke o 500W anlaseru.

Kaj briješ ti? O kojem 500W anlaseru? :huh::doh:

Ne kužim se u to pa ni ne komentiram, čitam i učim. :thumbsup:

Ništa od cuge večeras jer si bezobrazan :D

Edited by Raptor6767

Anlaser kao i skoro svaki el. motor ce prilikom starta potegnuti ovecu kolicinu struje(nekad zna biti i 5puta vise nego se vrti). I ako je zacvikani dalje ce vuci velku struju, tj ako nemoze okrenuti i vecinu energije ce pretvarati u grijanje.

Anlaser kada vrti motor, ne trosi puno struje. Oni koji imaju strujna klijesta mogu to ljepo vidjeti.

cugne kolko?

na novim autima oko 500w

to je 40A :D

2 fire: aha, skuzio! THANKS!

Kaj briješ ti? O kojem 500W anlaseru? :huh::doh:

Ne kužim se u to pa ni ne komentiram, čitam i učim. :thumbsup:

Ništa od cuge večeras jer si bezobrazan :D

Ispričavam se. To je onaj slon Hoze provalio! :rofl::doh:

Anlaser kao i skoro svaki el. motor ce prilikom starta potegnuti ovecu kolicinu struje(nekad zna biti i 5puta vise nego se vrti). I ako je zacvikani dalje ce vuci velku struju, tj ako nemoze okrenuti i vecinu energije ce pretvarati u grijanje.

Anlaser kada vrti motor, ne trosi puno struje. Oni koji imaju strujna klijesta mogu to ljepo vidjeti.

Znači povuči će i do 1000A ako ti je akumulator lošiji, padne napon i ne okrene se, onda nećeš niti upaliti motor..

Ima jedan patent, gdje su stavili elektroniku i tiristore na anlaser i njime strašno smanje udarac struje i povećaju trajnost akumulatora te anlasera...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...