Jump to content

4x108 na 4x100?

Recommended Posts

Ne kužim zašto su problem ti adapteri.

Ako se mogu staviti distance od 3cm i dugi šarafi, onda je ovo čak i bolje rješenje jer šarafiš u glavčinu distancu i kotač u distancu.

To sve funkcionira ok i ima u Njemačkoj odobrenje TUV-a, tako da....

Ne kužim zašto su problem ti adapteri.

Ako se mogu staviti distance od 3cm i dugi šarafi, onda je ovo čak i bolje rješenje jer šarafiš u glavčinu distancu i kotač u distancu.

To sve funkcionira ok i ima u Njemačkoj odobrenje TUV-a, tako da....

Nije problem u adapteru nego u bušenju glavčine ili felge... a evo zašto ne može adapter...

adapteri nula bodova zato kaj je felga siroka dosta pa bi virilo i strugalo

ja nemam sarafe imam navoje odnosno matice.uglavnom nasao sam dosta siroke felge sa 4x108 rupama i sad ako stavim distancu odnosno adapter viri mi navoj iz adaptera,jedino da adapter bude 3 cm debel kako risbo kaze,ali onda mi felge vire van karoserije :huh:

Pa isto tako možeš izbušiti glavčinu i pomaknuti rupe na 4x108 zamaknute za 45 stupnjeva.

Izvadiš original šarafe i preseliš ih u nove rupe (moraš ih nabiti ili uprešati da oni zubići sjednu na tvrdo)

Jedino je problem onda sa diskovima jer i njih moraš bušiti na 4x108

Daj sliku prednje i stražnje glavčine

Kako volim kad lupetaju ono koji ne znaju ili nisu probali...

Par stvari:

Ako adapter ima TUV , onda je siguran (sve porš felge montirana na non porša su na adapterima , RH ZW1 felga serijski dolazi u 5x112 i adapterima na potrebne rupe it. )

Ako ima mjesta na glavčini , može se izbušiti , nema ama baš nikakve opasnosti

(ovo imam na crnom Lupu sa 4x100 na 5x100 napravio sam hrpu km )

Može se i felga izbušiti ako je potpuno ravna na dosjedu na disk

(recimo BBS koje uz to imaju i poklopac prekom šarafa pa se ne vidi , a i replike audi felgi imaji po 10 rupa)

Sve ovo prolazi bez problema i potpuno je sigurno ako ona tko radi ima imalo soli u glavi i razmišlja što radi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...