Mario_S3 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Evo napravio sam log, ali ne znam kako da u Excellu prebacim to u dijagram ! Zna netko ? Sve piše unutra šta je šta. Boost je u mbarima, oduzme se atmosferski tlak od toga da bi se dobio boost, on je cca 1008.7 mbara po dhmzu ! tnx ! http://rapidshare.com/files/316213504/LOG_S3.zip.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 (edited) Po ovome mi je max boost 1.6 bar na cca 5300 i pada na 1.1 na 6800, jel to ok za K04 ? I to je sve 2, 3. brzina, moram ga u 4 il 5. razvrtit, ovo mu nije neko opterećenje, valjda zato ni ne drži boost poslije Edited December 4, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 (edited) E FERovci... FERovci... :doh: Prvo u nekom text-editoru (UltraEdit, Notepad++, WordPad...) konvertiraj znak "," u ";" da bih mogao učitati datoteke u Excel kao CSV (Comma-Separated Value) file. Onda makni sve one retke i stupce sa junk podacima. I nakon toga Insert -> Graph i naštimaj Data Series (podaci) i Series Name (naziv tih podataka, u tvom slučaju prvi redak u stupcu). Prosto ko ... :thumbsup: Isprobao sam, ali nisam sve konvertirao... dobro ispada i interesantno izgleda. PS. E,da .. i nakon otvaranja CSV u Excelu obavezno konvertiraj sve ćelije u Number format, inače ne bu išlo. Edited December 4, 2009 by Mramor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Primjerice... Panta: okretaji (crveno) su na major axis (lijevo), tlak (plavo) na minor (desno), na x-osi je vrijeme u sekundama. ostale dvije vrijednosti imaju jako male vrijednosti pa se ne vide na ovoj skali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Mozes staviti to negde di se moze skinuti bez placanja? Neda mi se cekati 4h u noci da to skinem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 (edited) Napravio sam novi log, probat ću sad ovako kako si mi rekao Nego ovu grešku mi u zadnje vrijeme tu i tamo izbaci, ovaj put kad sam ga poklopio na 2000 u 4., nakon toga nije htio napuhat preko 1.3 bara Friday,04,December,2009,18:35:02:59303VAG-COM Version: Release 704.1 Address 01: EngineControl Module Part Number: 8P0 907 115 H Component and/or Version: 2.0l R4/4V TFSI 0050 Software Coding: 01030003180F0160 Work Shop Code: WSC 001911 Fault Found:001056 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded Freeze Frame: Fault Status: 01100010 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 1 Mileage: 23485 km Time Indication: 0 Date: 2009.12.04 Time: 18:22:15 Freeze Frame: RPM: 2470 /min Load: 28.6 % Speed: 64.0 km/h Temperature: 79.0°C Temperature: 15.0°C Absolute Pres.: 990.0 mbar Voltage: 14.097 VReadiness: 0000 0001--------------------------------------------------------------------------- Poslije kad sam ga poklopio išao je ok ! Al nekako mi slabo drži boost, ne znam jel to normalno. Nadam se da nije krepao katalizator Idem sad resetirat komp, nisam ga resetirao valjda 9mj. a u međuvremenu sam stavio IC i sad usis, mislim da se blesira ECU. E sad kad bi znaš šta je ova greška gore !! Budem pitao na audi forumu, ima par frikova za to Edited December 4, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 U svim ovim slučajevima odmah prvo baci pogled na Ross-Tech Wiki: http://wiki.ross-tech.com/index.php/16804/P0420/001056 16804/P0420/001056 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold Possible Causes * Leakage in Intake and/or Exhaust System * Catalyst faulty * Oxygen Sensor(s) faulty * Oxygen Sensor(s) Control faulty Possible Solutions * Check Intake and Exhaust System for Leaks * Check Catalyst * Check Oxygen Sensor(s) * Check Oxygen Sensor(s) Control o Perform Oxygen Sensor(s) Aging Check Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Nisam znao da ima gore popis grešaka ! Tnx ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 BTW... evo i "Zelengaja" Još bolje mi je ispao nego "Panta": :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Hvala puno !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Ništa kolega :thumbsup: Ako ćeš imati još koji log, javi, to mi je niti 5 min posla. I pozdravi Julijanu :cice: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 btw imas u vag comu grap reader....... pa ono... a imas negde i stand alone isti za cotanje cvs-a i imas vag check za win moblie cisto kad smo kod toga i usb na mini usb adapter ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Mislim da je krepao kat, nije do kraja ali zbog njega ne može držat boost kako treba izgleda. Možda nije to ali resetirat ću komp pa ću vidjeti jel do toga ! Nadam se da nije ! ako je bit će - cat delete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Ništa kolega :thumbsup: Ako ćeš imati još koji log, javi, to mi je niti 5 min posla. I pozdravi Julijanu :cice: tek u prvom mjesecu, dao si odmor od nje, sad idem na drugi predmet kaj mi je ostao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnek Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 A kad bi maknuo cat skroz? jel bi bilo blesiranja i gresaka i peezdarija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Stavio bi onu varalicu kaj ima Pierro na ED30 ! Neki nastavak na koju se lambda spoji pa je udaljenija malo od cijevi. DeniuP ne treba pa bi od njega uzeo. A Matjaž mi je rekao da nebi bilo blesiranja nego bi samo svijetlila lampica koju on može poništiti u softwareu. Moram mu sutra poslati logove 114 i 115 pa će vidjet jel do katalizatora ! Al prije ću resetirati komp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 meni je tu istu gresku izbacio bio ,promjenili lambe i to je to ,nije ti KAT krepo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 lambde ? Pa od čeg su tebi krepale ? Si to na garanciju riješio ili ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokusicar Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Moguće da je upravo ono o ćemu si razmišljao i pribojavao se kada si stavio launch control... BTW. Da li si siguran da si dobio sa usisom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted December 5, 2009 Author Share Posted December 5, 2009 (edited) Resetirao sam komp, auto radi neprepoznatiljivo ! Jučer kad se vraćao sa npr. 3000rpm je pao dosta ispod 900 pa se vraćao na 900, sada odmah stane na 900. Dokaza da je krivo poštelao MAF na usisu nakon novog usisa. Trebao sam ga resetirati odmah. Na leru također radi tako da ga ni ne osjetim. Što se tiče ubrzanja, puno bolje je, sad se zaletava u okretaje, boost bolje drži nego jučer. Navečer ću probati sa nekim pa ću vidjeti jel to to sada. Moja procjena je da nije ništa riknulo nego da auto nije bio dobro poštelan. Javim daljnji tijek događanja . Također na ovoj dionici kolko sam ga mogao stiskat (zelengaj), nije izbacio nikakvu grešku što je super ! Edited December 5, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokusicar Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Ajde super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now