Jump to content

povečanje tlaka turbine

Recommended Posts

ne postoje glupa pitanja već samo glupi odgovori...recite dečku kak se to radi..ja bi drago volje pomogao da znam...

A jebatga, pa mogao je mozda prvo na googlu ili howstuffworks ili wikipediji pogledat osnove...

ponta je da san skinija trubinu i neman pojma koliki tlak puše bila je na dizelu ... kada bi je staviaj na 2. auto triba mi tlak od cca 0.3 bara samo me zanima kao ga smaljit ili povečat jer nema nikakvoga navoja za štelanje koliko sna ja vidija osim matice na westgateu

ovo crijevo odrežeš i između staviš nekakav boost controler...treba ti ćukica da vidiš kolko je prije a kolko poslje, nemoj to raditi jer možeš sj motor ako ti mapa nije složena za taj tlakManual-Boost-Controller-003.jpg

evo primjera kaj ti treba

Edited by Debeli

poanta je da malo zagrijes stolicu.

tako mali tlak NECES dobiti jer ti je sam feder u wastegateu pretvrd. pa ti je min tlak toliko koliki ti je feder.

A da stvarno odes na google, ne bi onda uopce pitao ovakva pitanja, odmah bi ti bilo jasno.

I sad mi reci da ti sastavljas neki motor gdje ces to ugraditi?! :D:D:D:D:D:D

Jao majko....i tunera.

BTW dizel turbine ti kurca ne vrijede na benzincima. Ovo smatraj besplatnim obrazovanjem i savjetom.

BTW dizel turbine ti kurca ne vrijede na benzincima. Ovo smatraj besplatnim obrazovanjem i savjetom.

ako smije pitati zakaj ovo ne?

jer turbo od dizela nema vodeno hlađenje u većini slučajeva pa zato ili ima neki drugi razlog?

i da ako očeš 0.3 bara postići onda kod nekog ko slaže turbine da ti westgate narikta na tako mali tlak...ako je wg nariktan da otvara na 0.6 bara sve preko toga možeš složiti da radi ali ispod ne ;)

ima neki drugi razlog. nariktaj si znas kaj a ne wastegate :P malo prouci materiju ebayevac

temp ispušnih plinova... mislim ja znam jedan autek koji na Iveco TD turbini radi dobro :) već puno kilometara

onda objasni zakaj ja na profecu nemogu spustiti ispod 0.6 bara tlak? jer mi je tolko nariktan westgate :P

a ebayevac ili ne moj auto se vozi :P di je tvoja toyota :D kriješ ju ko zmija noge :D

temp ispušnih plinova... mislim ja znam jedan autek koji na Iveco TD turbini radi dobro :) već puno kilometara

onda objasni zakaj ja na profecu nemogu spustiti ispod 0.6 bara tlak? jer mi je tolko nariktan westgate :P

a ebayevac ili ne moj auto se vozi :P di je tvoja toyota :D kriješ ju ko zmija noge :D

kad ulozis desetinu novaca u tu krntiju kao ja u toyotu, onda ce ti sve biti jasno!

a toyota je na suhom, upravo dobiva 044 in tank da bude spremna za ovakve wannabee tunere :P

a vozi ovako:

http://www.youtube.com/user/Hic185

cuj lima, to prodaj deci da si ulozio 15k€. a ne nama koji znamo koliko kaj kosta. :P

a mozes vidjet jedino zadnji kraj :P:P:P:P

zovi generala bude ti on objasnio kolko košta ;) pitaj mrguda kolko je utukao u svoj auto ;) nisam rekao u motor nego cijeli auto komplet ;) no nevažno tvoje je bolje uvjek od tuđega iako se ti kao tjuner vozaš u corsi a ja u fušerski složenom nissanu :P

tako je. malo trosi i ide bolje od nissana. ajd sad na cestu ako se usudis! ja se sa corsom bez beda vozio u dubrovnik, a ne samo u suncane nedjelje kad tata da 50kn za bengu :D

A kad smo kod cijena, nemoj samnom o tome ;)

I toyota vozi...samo se ne producira....kuzis? NIje da klinci drkaju na nju, nego za osobni gust. Bus odrasao jednom, pa ces mozda skuziti da nije vazno tko te vidi i u kojoj si reklami, vec kako se TI osobno osjecas kad okrenes kljuc, fuseru :D

tako je. malo trosi i ide bolje od nissana. ajd sad na cestu ako se usudis! ja se sa corsom bez beda vozio u dubrovnik, a ne samo u suncane nedjelje kad tata da 50kn za bengu :D

A kad smo kod cijena, nemoj samnom o tome ;)

I toyota vozi...samo se ne producira....kuzis? NIje da klinci drkaju na nju, nego za osobni gust. Bus odrasao jednom, pa ces mozda skuziti da nije vazno tko te vidi i u kojoj si reklami, vec kako se TI osobno osjecas kad okrenes kljuc, fuseru :D

moj auto je za loviti curice po gradu :P

i očeš ti da budeš na televizor :P

idemo dalje odavde jer smo OT,

poanta je da malo zagrijes stolicu.

tako mali tlak NECES dobiti jer ti je sam feder u wastegateu pretvrd. pa ti je min tlak toliko koliki ti je feder.

A da stvarno odes na google, ne bi onda uopce pitao ovakva pitanja, odmah bi ti bilo jasno.

I sad mi reci da ti sastavljas neki motor gdje ces to ugraditi?! :D:D:D:D:D:D

Jao majko....i tunera.

je... složit ću si motor

hic ništa to nije bitno ... pojma neman o štelanju dok sna vozika una turba za tlak me bolija tujac ... sada se radi nešto iz gušta i živo me zanimalo kako se to radi ...a novonastale filozofije me nezanimaju kao i svi šta pizde da nisu internet tuneri a prva ima je proguglaj i vidi how stuff works

tnx debeli, drake

Edited by TheBIG

Treba ti u startu vakumska kapsula wastegate ventila od nekog turbo punjača koji na serijskom setupu radi na 0,4-0,5 bara (nešto takvo su imali oni "soft-turbo" Saab modeli 2.0 T25 turbo i 160-170 ks ako se ne varam) jer sa ovom postojećom nećeš moći izregulirati tako niski tlak.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...