Jump to content

ko zna mapirat tu?

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Taj ecu se ne da mapirati, odnosno, niti jedna od firmi koje se bave tim poslom nema razvijen komunikacijski protokol.

Tako da ostaje unichip (a za to ti je najbolje da odes kod Erca u novo mesto u slo).

Ostali "maperi"....cuvaj ih se :D:D:D:D:D:D

Ili neka skuplja kombinacija :D ali sumnjam da te to interesira

Unichip + LPG = dobitna kombinacija! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Pitaj Mislava što misli o tome... :thumbsup:

BTW, a za te pare možda malo više staviš VEMS i imaš pravu stvar...

Edited by mr_G

Unichip + LPG = dobitna kombinacija! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Pitaj Mislava što misli o tome... :thumbsup:

BTW, a za te pare možda malo više staviš VEMS i imaš pravu stvar...

Kaj nismo utvrdili na kraju topica da sam Unichip nije krivac za Mislavove probleme?:blink::blink:...BTW, znam neke koji voze baš LPG+Unichip i nikakvih problema nema...

Kaj nismo utvrdili na kraju topica da sam Unichip nije krivac za Mislavove probleme?:blink::blink:...BTW, znam neke koji voze baš LPG+Unichip i nikakvih problema nema...

Super za njih! :thumbsup:

Ja osobno i bez unichipa sa LPG piggybackom sam imao samo probleme... Preporodio sam se kad sam svu elektroniku počupao van... Još da mi ovu netko pošten zmapira bio bih još zadovoljniji.. :rofl:

Eto meni skoro cca 4 godine sa LPG piggijom auto radi savršeno, potrošnja ok, plin/benga skoro niš razlike, sve odrađeno u Auto-Timu:notworthy:

Huzek@ Gonzo vjerovatno to zna odradit ali kako sam kaže treba mu auto jedno cca 5 dana da on to složi i cca 500 eur samo za ugradnju, kakv car:doh:

piggy nikad neće biti kao stand alone. Iz više razloga...

Evo ja ću navesti najvažniji:

ECU emipirijski računa EGT i samim time mijenja lambda target prema tome. Tako da lažiranje veličina u jednom trenutku može biti super, no pola minute poslije će sve biti u banani...

Loša ekonomija zbog uskopojasne WB će postati još lošija nakon dodavanja ne jednog nego 2 piggybacka...

A što se tiče LPG piggyja, motor pod LPG radi sa drukčijim lambda target. ECU stalno povlači mape da si naštima idealni lambda target, a LPG piggy vuče kontra na svoju stranu... I onda kad se vratiš na benzin, sve bude u banani... Ovo nisam samo ja imao problem na 3 motora. Ima i jerko na corsi opc i drugi jerko na lacetiju, itd...

Iz mog više godišnjeg iskustva sa različitim LPG sustavima (lovato loveco, landirenzo matrix, landirenzo med) i na 3 različita motora sam zaključio da to sve ide ČA, i da stavljam SA. I preporodio sam se... Doslovno... E sad, ako fakat nekome dobro radi LPG na piggy back ja za to imam 2 objašnjenja:

1. Nije zahtjevan korisnik.

2. Spada u mali postotak iznimki.

A ona stara poznata iznimke potrvrđuju pravilo ja glasam za SA VEMS, ako sve već ide na turpijanje 1.4 ili bilo kojeg drugog motora. Tim više što ćeš onda imati predispozicije za ozbiljniji tuning - prednabijanje zraka...

Sorry na OT... ;)

Daj razvali to fire imam jedan doma koji bi trebalo ugurat u Volvo:notworthy:

unichip je bio na SR20DET od Maria. I što god pokušavali nisu uspjeli izvući max iz motora... Zmapiraju ga sve super. I onda najednom počne zaljevati i više niš mape ne valjaju. To je ono što sam pričao o empirijskom računanju EGT-a i ostalih stvari....

Isto tako alfi je motor na 1.5bar izgorio na unichip, a na MS je išao na 2bar bez spaljivanja klipova.... Možda sam malo fulao brojke no poanta je ispravna. Neka alfa napiše detaljnije što je točno bilo...

T4 je provjereno i dokazano razvaljen na VEMS kod tcodea i da sam na tvom mjestu ja bi samo napravio copy/paste provjerene tehnologije... ;)

unichip je bio na SR20DET od Maria. I što god pokušavali nisu uspjeli izvući max iz motora... Zmapiraju ga sve super. I onda najednom počne zaljevati i više niš mape ne valjaju. To je ono što sam pričao o empirijskom računanju EGT-a i ostalih stvari....

Isto tako alfi je motor na 1.5bar izgorio na unichip, a na MS je išao na 2bar bez spaljivanja klipova.... Možda sam malo fulao brojke no poanta je ispravna. Neka alfa napiše detaljnije što je točno bilo...

T4 je provjereno i dokazano razvaljen na VEMS kod tcodea i da sam na tvom mjestu ja bi samo napravio copy/paste provjerene tehnologije... ;)

Sve šta ovde piše je da su hrpa nesposobnih "tunera" sjebali 2 motora i onda krive elektroniku... Tipično... Svaka elektronika je samo dobra koliko je i majstor koji je slaže...

Ima hrpa vrhunskih auta na Unichipu koji rade super i bez greške, samo ni jedan nije izmapiran u Hrvatskoj...

Sve šta ovde piše je da su hrpa nesposobnih "tunera" sjebali 2 motora i onda krive elektroniku... Tipično... Svaka elektronika je samo dobra koliko je i majstor koji je slaže...

Ima hrpa vrhunskih auta na Unichipu koji rade super i bez greške, samo ni jedan nije izmapiran u Hrvatskoj...

Naravno. No piggyback vs stand alone... Stand alone uvijek bez razmišljanja! Pogotovo ako je razlika u cijeni vrlo mala. Onda nemaš opravdanje za piggy... Eto, just my 50c...

Ja sam iznio svoja iskustva, iskustva mojih prijatelja, itd... Pa sad svatko nek radi što i kako želi.. ;) :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...