Jump to content

Psovanje ABS-a, posljedice isključivanja istog

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Takve stvari necu ni komentirat. Naravno da ne znaci apsolutno da ces razbit auto ako ostanes na ljetnima, pogotovo po gradu al tvrdit da su zimske bezveze i da je to sve isto... Ja sam se jucer vozio 120 po autoputu po snijegu jedno 2cm debljine, zanima me kak bi to na ljetnim proslo.

sa F1icama plivaš po autoputu, znam :thumbsup:

Idem sad iskopčati ABS i prodati zimske gume, pa ću navaliti ljetne 215 (vjerovato F1, on ima super šaru za po snijegu), jer ću se jednako sigurno voziti niz brijeg kad zaledi i padne malo snijega. Boli me đon što koštaju malo više nego popust koji ću izgubiti na osiguranju, ako čvrknem nečiju ogradu ili auto.

to ti je prava stvar, onda buš kao i ja :lol:

sam kaj mi je đaba ABS na snijegu :D

Edited by IgoRR

drugi put ne juri jer ocito neznas voziti po snijegu vec prilagodi voznju uvjetima na cesti...

vidis da ti ni MOVE OVER TEAM nalja ne pomaze....

kao sto sam napisao vozio sam se 40kmh.

ali to nisi procitao jel?

samo mi nemojte pametirati previse jer imam previse kilometara pod guzicom da bi mi sad netko isao objasnjavati kako bih trebao voziti.

i ne nije bio moj auto i ne nema move over team nalju i ne znam kakve veze sad ima to s icim?

ja stvarno to ne mogu vjerovati,ne mozes na ovom forumu nista napisati da se ne nadje odmah 10-15 dusebriznika koji su u svemu naj naj i koji sve znaju.

yeah right

Ahahahahha kako sam se strgao na ovo :D

Znaci zato je postao gandalf bijeli jer kao sivi ne bi mogao postici brzinu od 40 km/h, kao bijeli je postao jaci i moze bolje podbadati konja i tu je objasnjenje od tih 40 km/h... kao sivi nije imao dovoljno snage u petama :rofl::rofl::rofl:

bijeli je sportska verzija, dok sivi ima tc, abs, esp, asr, gsm, pms, sars itd

60-13 sam izračunao napamet, vjerovao ti ili ne... Bez kalkulatora... :P

Gdje sam ja napisao da jedna sekunda nije isto?! SEKUNDA JE SEKUNDA... Vozio ti 300 ili 40... I ako nemaš više od sekunde do preprepreke đabe ti i ako voziš 40...

E sad lijepo pročitaj moj tekst ponovno sa razumijevanjem... Uključi to što ti je bog dao... :thumbsup:

objasni to puzu

sta sve covjek nece procitat, to je strasno

netko je gore napomenuo da ako si stisnuo kocnicu i upalio se abs - neznas vozit po abs, odnosno prejako si stisnuo kocnicu,...bla bla

ako ides tom logikom -koju ce ti kitu abs ako je pravilna voznja da ti se abs ne upali uopce???

po meni ona je ispravna, tvoja glava treba bit abs, esp, i jos hrpa tih 3 slovnih kenjarija, jel ako nemas ti u glavi sve ostalo ti je uzaludno.

nadalje moja iskustva govore da je abs sranje i nitko me nece uvjerit u suprotno, posto sam isprobao na previse primjera i sam se uvjerio da je lakse i bolje bez abs, i to sad govorim o kriznim situacijama.

e da, zimske - po meni bi trebalo jebacki kaznjavat ljude koji se voze sa ljetnim po zimi, jel to su doslovno izazivaci nesreca

Edited by Pale

Da znaš voziti znao bi da se na snijegu koči motorom i samo lagano kočnicu...................

Ako ti se pali ABS očito nisi kočio motorom,pretpostavljam da imaš ljetne gumice na autu!

Evo ti jedna hint:stavi hakkapeliitu na auto pami javi dojmove jel ti se pali ABS i da li puno lakše krećeš s mjesta!

btw ne znam jesi pogledao film na pretodnoj stranici?!?

http://www.at-speed.com/turn-in/9-5/hkplrsi_tuote_iso.jpg

Evo ja jutros ima test. ljetne gume, abs uključen, neočišćen snijeg, 20km/h... Nema toga kočiti da se uključi ili ne uključi ABS... Jer čim pipneš papučicu krrr, abs se uključi... Znači jedino preostaje kočenje motorom i ručna kao sredstvo zaustavljanja ili naravno isključiti abs...

No s druge strane na glavnim prometnicama koje su mokre ali nemaju snijega ja ne vidim razliku performansi poderanih ljetnih guma od novih zimskih guma što god tko pričao o tome... :drink:

ma u kojem si ti filmu?!

edit: aha, gaylord of the ring

btw 1s je 1s

Ja mu objašnjavao da je sekunda sekunda neovisno jel voziš 30 ili 300... I onda on napiše da je sekunda isto i da kako meni sekunda nije isto... :drink:

btw: gaylord of the ring nabije sve na mmmm...

ma u kojem si ti filmu?!

edit: aha, gaylord of the ring

btw 1s je 1s

Da ako se govori o vremenu no ja govorim o relaciji vremena, brzine i stacionarnog objekta

evo jos jedan primjer

Imam marker za paintball koji ispaljuje jednu kuglicu u sekundi, Gadjam te sa tocke A koja je 50 metara od tebe i oboje stojimo na mjestu 0 km/h

Kuglice ce te pogadjati u intervalu od jedne sekunde.

E sad zamislimo da prolazim pored tebe autom brzinom od 100 km/h Marker i dalje puca jednom u sekundi, ali tebe kuglice pogadjaju u razlicitim intervalima kako se mijenja moja udaljenost. Dok se udaljenost izmedju nas smanjuje interval bi i dalje trebao biti 1 sekunda, ali kako se udaljavam vrijeme potrebno da te svaka kuglica pogodi ce rasti i nece vise biti 1 sekunda iako moj marker i dalje puca 1 kuglicu svake sekunde. Dakle moja sekunda pri 100 km/h za tebe vise nece biti ista kao i kod 0 km/h isto kao sto ni za puza i njegovu djecu nece bit ista u odnosu na mrG-a koji ih je zgazio jer je vozio 300 km/h i gospodina gandalfa bijelog koji je kulturno jahao 40 km/h. 1 sekunda u jednom slucaju = smrt u drugom slucaju = zivot, smrt nije jednako zivot

Da ako se govori o vremenu no ja govorim o relaciji vremena, brzine i stacionarnog objekta

evo jos jedan primjer

Imam marker za paintball koji ispaljuje jednu kuglicu u sekundi, Gadjam te sa tocke A koja je 50 metara od tebe i oboje stojimo na mjestu 0 km/h

E sad zamislimo da prolazim pored tebe autom brzinom od 100 km/h Marker i dalje puca jednom u sekundi, ali tebe kuglice pogadjaju u razlicitim intervalima kako se mijenja moja udaljenost. Dok se udaljenost izmedju nas smanjuje interval bi i dalje trebao biti 1 sekunda, ali kako se udaljavam vrijeme potrebno da te svaka kuglica pogodi ce rasti i nece vise biti 1 sekunda iako moj marker i dalje puca 1 kuglicu svake sekunde. Dakle moja sekunda pri 100 km/h za tebe vise nece biti ista kao i kod 0 km/h isto kao sto ni za puza i njegovu djecu nece bit ista u odnosu na mrG-a koji ih je zgazio jer je vozio 300 km/h i gospodina gandalfa bijelog koji je kulturno jahao 40 km/h. 1 sekunda u jednom slucaju = smrt u drugom slucaju = zivot, smrt nije jednako zivot

ne radi se o vremenu u kojem će auto udariti u zid, nanos snijega, puža...nego o vremenu koje je potrebno da pismo s informacijom "koči" dođe od mozga do noge i započne tu radnju. za pretpostavku uzmemo da sve ostalo (gume kočnice, podloga....) uvjetuju siguran prolaz kroz zavoj, oko prepreke, svejedno....bilo da voziš 40, 100, 200, 500 km/h, auto, kamion, avion, romobil...

TADA je 1s jednaka 1s

Ja ne kuzim kak vama ABS ne funkcionira. Na Bmw-u me jedino to zaustavlja. Imao sam na Audiju 80 Goodyear Hydragrip i imam i na Bmw-u sada isto i razlika je nebo i zemlja u kocenju bez i sa ABS-om . Tak da vi protiv ABS-a serete

na bmwu mojem takodjer bez obzira na starost, abs super radi s dobrim gumama. spasio me par puta po kisi, po snijegu mi se gotovo nikad ni ne aktivira, samo treba gume imat dobre.

Moram priznat da je taj Bmw-ov ABS fakat dobar. Jako ga se tesko upali.

Doduse kad se vozis iza Huzeka onda je prijeko potreban :P

sad odjednom su zimske nezaobilazne, prije 20 godina kod nas nitko valjda nije ni znao šta su zimske gume.

kak su ljudi onda vozili, nije mi jasno?

mislim, ja imam zimske sam zato što tu na selu ne očiste ceste par dana, a u zagorju kod vixe uopće ne čiste , pa onda zimske gume budu super da ne moram stavljat lance... al za grad, najnormalnije bi i s ljetnima išao kad ionak počiste za čas, a dok pada voziš polako i to je to...

eventualno su problem ove ulice na brijegu, tipa Mikulići, Bijenik itd ... na Mikulićima mi prošle zime ni zimske nisu pomogle dok je snjeg još pada, smrzlo se sve i moš ga jebat

Sam da vam kažem da sam se u pola 4 ujutro vozila doma i napadalo je 3-4cm snijega po cesti... Ja imam zimske gume i tak sam se fino đirala, bez ikakvog klizanja, straha od uzbrdica, kočila ko velika, a pacijenti sa ljetnim gumama, em što se voze 20 na sat, em što smetaju, ne mogu stat...

Podvožnjak kod plive... Lik se zaleti i budala stane na ležećem koji je taman prije kraja uzbrdice i počne klizat lijevo desno, i na kraju počne klizat prema meni u rikverc..

Tak da mi ne kenjate o tome kako su ljetne gume super po zimi jer i dok snijega nema, vaša ljetna guma je ko sa onog dječjeg traktora - plastična i onda mi sa zimskim gumama moramo paziti na budale ispred sebe, na budale iza sebe, pokraj sebe i općenito na pacjente uokolo jer ja stanem u sekundi, a vi Havajci imate zaustavni trak od 20m...

Kenjate bezveze.. To kaj nemate love za gume ili iz nekih drugih razloga ih niste kupili, ne znači da niste potencijalni dijelovi nečijeg stražnjeg branika, rinzola ili ne znam kojih sve krajolika uokolo.

Zimske gume su najvažnije za normalno korištenje auta zimi. Tko god kaže suprotno - nema pojma.

Pošto živim na "brdu", nagledao sam se dovoljno takvih koji svake 2-3 godine susjedu poklone novu ogradu. Da ne spominjem zaletavanja od kojih 100 metara da se uspiju popest na brdo sa "izvrsnim" ljetnim gumama, pa se na polovici brda zabiju u stup.

Prosle godine sam se jedno 5 minuta iz auta smijao covjeku koji je pokusavao prec preko lezeceg na uzbrdici (u ulici Vrhovec). Taman dodje do lezeceg i odbije se od njega nizbrdo kao loptica hoptica. :)

Pa se vi vozite na ljetnim gumama.

evo jos jedan primjer

1s=1s uvijek, osim ako se voziš brzinom svjetlosti ili brzinom koja je blizu brzine svjetlosti.. :rofl:

svi koji misle da je 1s = 1s uvijek, samo podsjetnik E=mc^2 pa guglajte i naucite nesto...

Ja se vozim sa lanosom brzinom svjetlosti! :doh:

ne radi se o vremenu u kojem će auto udariti u zid, nanos snijega, puža...nego o vremenu koje je potrebno da pismo s informacijom "koči" dođe od mozga do noge i započne tu radnju. za pretpostavku uzmemo da sve ostalo (gume kočnice, podloga....) uvjetuju siguran prolaz kroz zavoj, oko prepreke, svejedno....bilo da voziš 40, 100, 200, 500 km/h, auto, kamion, avion, romobil...

TADA je 1s jednaka 1s

Kao i uvijek! :thumbsup:

Ja ne kuzim kak vama ABS ne funkcionira. Na Bmw-u me jedino to zaustavlja. Imao sam na Audiju 80 Goodyear Hydragrip i imam i na Bmw-u sada isto i razlika je nebo i zemlja u kocenju bez i sa ABS-om . Tak da vi protiv ABS-a serete

Moram probati taj ABS iz bimera. To mora da je neko svjetsko čudo.. :notworthy: Morati ću sve mi se čini raditi svoj abs.. :rofl:

sad odjednom su zimske nezaobilazne, prije 20 godina kod nas nitko valjda nije ni znao šta su zimske gume.

kak su ljudi onda vozili, nije mi jasno?

mislim, ja imam zimske sam zato što tu na selu ne očiste ceste par dana, a u zagorju kod vixe uopće ne čiste , pa onda zimske gume budu super da ne moram stavljat lance... al za grad, najnormalnije bi i s ljetnima išao kad ionak počiste za čas, a dok pada voziš polako i to je to...

eventualno su problem ove ulice na brijegu, tipa Mikulići, Bijenik itd ... na Mikulićima mi prošle zime ni zimske nisu pomogle dok je snjeg još pada, smrzlo se sve i moš ga jebat

Po zagrebu se voziš sasvim normalno sa čelavim ljetnim gumama, jer ljetna guma bolje drži asfalt od zimske gume, ako je asfalt mokar, zasoljen i nema snijega... Zimske gume će biti bolje samo na čistom nenasoljenom snijegu...

Sam da vam kažem da sam se u pola 4 ujutro vozila doma i napadalo je 3-4cm snijega po cesti... Ja imam zimske gume i tak sam se fino đirala, bez ikakvog klizanja, straha od uzbrdica, kočila ko velika, a pacijenti sa ljetnim gumama, em što se voze 20 na sat, em što smetaju, ne mogu stat...

Podvožnjak kod plive... Lik se zaleti i budala stane na ležećem koji je taman prije kraja uzbrdice i počne klizat lijevo desno, i na kraju počne klizat prema meni u rikverc..

Tak da mi ne kenjate o tome kako su ljetne gume super po zimi jer i dok snijega nema, vaša ljetna guma je ko sa onog dječjeg traktora - plastična i onda mi sa zimskim gumama moramo paziti na budale ispred sebe, na budale iza sebe, pokraj sebe i općenito na pacjente uokolo jer ja stanem u sekundi, a vi Havajci imate zaustavni trak od 20m...

Kenjate bezveze.. To kaj nemate love za gume ili iz nekih drugih razloga ih niste kupili, ne znači da niste potencijalni dijelovi nečijeg stražnjeg branika, rinzola ili ne znam kojih sve krajolika uokolo.

Ja sam se skuco u ogradu sa novim zimskim gumama po snijegu tako da nemoj misliti kako si glavna na cesti i možeš se voziti ko baja...

Zimske gume daju lažnu sigurnost, i bolje voziti ljetne kao penzić, nego nove zimske kao baja! :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...