Jump to content

Presvlačenje siceva, volana, mjenjača i interijera u kožu thread

Recommended Posts

Evo, i Boris mi se javio danas mailom, pa ću i do njega se prošetati u prvom mjesecu da vidimo kaj se da napraviti.

Uglavnom, želja mi je da ovaj thread bude što kvalitetniji i da dobijete što preciziniji i objektivniji prikaz posla na mojim sicevima - kad ih napravim, naravno. :thumbsup:

Updateat ću topic svakih 10kkm - dakle, barem 2x godišnje.

Slatke muke oko tapeciranja :)

Ja sam proso X radiona sa tvojim pitanjima i nitko mi nije rekao DA mi to mozemo i stojimo iza dogovora, i iza reklamacija.

Nemora uopce biti da ces imati isti slucaj jer se kod mene radilo bez šivanja.

Na kraju sam radio sam s kolegom u nekoliko navrata i prosao duplo jeftinije.

Najvise povjerenja mi je uljevo Alan Arbanas 098/836-629

(ali nismo uskladili termine)

On je radio Golfa 2 flip-flop sa 1.9 TDi

Osobna misljenja:

-Boris Sv. Nedelja B&B, ne drži se terimna, kvalitetan majstor, za pitanje reklamacije je zanjekao

-Matus Korektni, ne obecavaju nemoguce

-Virtum, ono sta su mi radili napravili super, isporuka u roku

-Bilo je još ''majstora'' koji su rekli da na sicevima puno vise zarade, manje posla a tablu nikada nisu niti radili (krivo)

Preporuka, rok izrade neka ti bude na zadnjem mjestu...

A materijal onaj za koji ce ti majstor GARANTIRAT kao i za šavove tj. konac, da se nece razvuc i rašit za godinu dvije...

Nekak sam uspio propustiti ovaj topic :huh:

Uglavnom poslije nove ću vidjeti u Recaru dal se mogu naručiti samo bokovi originalni....

A inače Alan radi kod nas tako da i tapecira Recaro sa originalnim materijalom. A koliko je picajzla kaže dovoljno da je neka Recaro sjedala komentirao da bi on to bolje složio :D

Mislim da bi cijena tako nečega bila cca 100 jura komad plus materijal. E sad ako dobijem iz Recara skrojene bokove, onda je normalno cijena šivanja i sklapanja manja.

BTW, bio sam u Recaru i sve navlake za prvu ugradnju u Fordove, Renoe i te jeftinije jurilice se rade u njihovoj tvornici u Kini (sicevi se sklapaju u Njemačkoj) a za recimo Ferraria, Aston Martina, itd.. se radi baš kod njih u Kircheimu i to je perverzija.

CNC rezač kože, lasersko skeniranje nepravilnosti na koži, ručno šivanje, kontrola svakog šava (posebno kod airbaga), itd....

Edited by Risbo

Uglavnom poslije nove ću vidjeti u Recaru dal se mogu naručiti samo bokovi originalni....

A inače Alan radi kod nas tako da i tapecira Recaro sa originalnim materijalom. A koliko je picajzla kaže dovoljno da je neka Recaro sjedala komentirao da bi on to bolje složio :D

Mislim da bi cijena tako nečega bila cca 100 jura komad plus materijal. E sad ako dobijem iz Recara skrojene bokove, onda je normalno cijena šivanja i sklapanja manja.

Odlično :thumbsup:, ali narvno, ne dolazi u obzir da se stavlja originalna TKANINA, samo koža jer ne želim za 15kkm imati opet problema.

Jel se može tu šta napraviti na garanciju ili je to vezano uz Renault?

prokleti cigane, jebo te garancija, dabogda ti se raspala ta kolica :P:P:P:P:P:P

Čipseru retardirani...ti prvo složi svoja kolica pa onda neka se raspadnu. :P

Da, nemam garanciju na siceve zbog snažnog ubrzanja i velikih G-sila koje utječu na konce u sicevima...:D

Edited by Raptor6767

moj se raspao, ali od jucer ponovo vozi!

nemres toyotu sjebat ko reno....

:huh:

Renault dolazi sjeban po defaultu - možeš samo odmaknuti malo od tvorničkih postavki - poluispravan. :D

On topic: Baš me interesira kaj se da napraviti s tim bočnicama...ili da se uzme kompletno cijela presvlaka kao što je na Meganeu 250

mislim da je najbolje da si stavis drvani tronogi stokrl pa se tako vozis 3 mjeseca.

onda vratis svoje siceve, ustanovis da su do jaja, i prestanes kenjaT!!!!

works every time za tatine sineke, provjereno! :P:P:P:P:P

Tak i ti slažeš aute - sjebeš sa tuningom pa vratiš na originalne postavke i kažeš - bolje nego prije...:P

works every time za ćunere....:P:P:P

EDIT: Zajebanciju na stranu - nije meni problem platiti posao ako znam da ću dobiti ono šta tražim i na šta je majstor pristao, ali po mom iskustvu to u 99% slučajeva nije tako, nažalost. Eto, samo se toga bojim - jer svi skidaju zvijezde s nebesa, a onda kada treba posao napraviti - onda se stisnu ili sfušaju.

Pitao sam za garanciju da ne plaćam nešto šta sam već 7500kn platio kao nadoplatu na OEM siceve koji su uračunati u cijenu novog vozila. A ionako je sic proizveo Recaro po RenFaultovim specifikacijama pa sam mislio da se tu da nešto napraviti, ako se ne da ništa - nema veze, ali ako se da, zašto da si ne stavim 2-3000kn u džep i napravim nešto drugo na autu (Ultre su mi oko 4000kn)...?

Edited by Raptor6767

mislim da je najbolje da si stavis drvani tronogi stokrl pa se tako vozis 3 mjeseca.

onda vratis svoje siceve, ustanovis da su do jaja, i prestanes kenjaT!!!!

works every time za tatine sineke, provjereno! :P:P:P:P:P

Hic jesi ti vidio njegove siceve u zadnje vrijeme?!?

Nije stvar da su mu neudobni ili loši,JEBENI su ali zbog šljokica uzorka tkanine su se poderali kao i svim vlasnicima 197-ica.

btw Rene bude drage volje sigurno slikice stavio :lol: :D

BTW, bio sam u Recaru i sve navlake za prvu ugradnju u Fordove, Renoe i te jeftinije jurilice se rade u njihovoj tvornici u Kini (sicevi se sklapaju u Njemačkoj) a za recimo Ferraria, Aston Martina, itd.. se radi baš kod njih u Kircheimu i to je perverzija.

CNC rezač kože, lasersko skeniranje nepravilnosti na koži, ručno šivanje, kontrola svakog šava (posebno kod airbaga), itd....

A tko je Alan?

Jel može on meni nešto pogledati pa da mi presvuče...

Ja bi neke perverzije:P

Rene, što se garancije tiče Recaro nema veze s time nego Reno.

Nisam 100% siguran al mislim d originalnu nvlaku ni ne možeš dobiti u Recaru nego samo u Renou.

Ja sam mislio da pošalju originalno skrojene bokove za Sportster, nema to veze s Renoom.

Razgovarao sam s Alanom (našim tapetarom) i kaže da se to može srediti bez problema.

Moraš jedan dan doći do mene u dućan da vidiš kako su šivani original Recaro. Jel ni oni nisu savršeni ;)

Gorane: Alan je tapetar koji radi kod mene u firmi i ima i svoj obrt. Uglavnom radi vrhunski i među ostalim je radio kompletni interijer za AC Cobre koje su proizvedene kod nas (13 komada) za njemačko tržište (cijena takvog auta je bila oko 80kEUR)...

Nisam 100% siguran al mislim d originalnu nvlaku ni ne možeš dobiti u Recaru nego samo u Renou.

Ja sam mislio da pošalju originalno skrojene bokove za Sportster, nema to veze s Renoom.

Razgovarao sam s Alanom (našim tapetarom) i kaže da se to može srediti bez problema.

Moraš jedan dan doći do mene u dućan da vidiš kako su šivani original Recaro. Jel ni oni nisu savršeni ;)

Gorane: Alan je tapetar koji radi kod mene u firmi i ima i svoj obrt. Uglavnom radi vrhunski i među ostalim je radio kompletni interijer za AC Cobre koje su proizvedene kod nas (13 komada) za njemačko tržište (cijena takvog auta je bila oko 80kEUR)...

Daj i meni taj broj. To te cekam vec. :naughty:

OK, nema problema - nisam se ni nadao previše vezano za garanciju - ajde, jednu stvar smo riješili.

Ako će poslati originalne bokove sašivene za Sportster, onda neće imati Renault Sport logo na naslonu na glavu - ali to se može naknadno staviti, zar ne?

A jel se može naručiti sve u koži onako kako ima Megane 250? To mi je još najlijepše. Odnosno, napiši mi cijene za jednu (samo kožne bočnice) i drugu varijantu (presvlake sa Meganea 250).

Hvala!

Dečki, vidimo se tijekom prvog mjeseca 2010. :thumbsup:

neznam za cijenu, mogu javiti kad recaro proradi opet, mislim poslije 10.01.

Ima i komplet kožnih....

A onaj Reno Sport može napraviti na navlaci bilo ko ko se bavi štikanjem na kožu....

I treba to netko napraviti u corelu ili photoshopu

Al ja sam inače mislio samo na bokove a da ostalo ostane original, al definitivno je bolja opcija promijeniti sve, možda čak i te vanjske bočne spužve

neznam za cijenu, mogu javiti kad recaro proradi opet, mislim poslije 10.01.

Ima i komplet kožnih....

A onaj Reno Sport može napraviti na navlaci bilo ko ko se bavi štikanjem na kožu....

I treba to netko napraviti u corelu ili photoshopu

Al ja sam inače mislio samo na bokove a da ostalo ostane original, al definitivno je bolja opcija promijeniti sve, možda čak i te vanjske bočne spužve

Hvala ti na informaciji, ja sam uvijek za BOLJU opciju, samo cijena igra svoju ulogu - gledam uloženo/dobiveno i trenutnu financijsku situaciju. :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...