Jump to content

koje gume 205/40 r17

Recommended Posts

evo idem u nabavu guma, trazim savjete, evo par mojih prijedloga i koliko sam cuo pireli p zero nero za sad vode.

gume trebam za normalnu voznju, tj tu i tam za natjeravanje i trazim neku kvalitenu gumu

neki od prijedloga

toyo proxes- cuo sam da se brzo trose

e9524bf31ba9d2f5528b9646028dbaf1500x500.jpg

pireli P ZERO NERO XL- cuo same pohvale

pi_pzero_nero_as_ci2_l.jpg

dunlop sport 9000

DunlopSPSport9000.jpg

imate kakve prijedloge?

osobno ne bi dunlop koji si naveo...

naprijed imam GYF1 i super odrađuju posao na suhome, na mokrom, prosjek-ok, niske temperature i zima - bodovi :D

iza imam nankang NS2, i do sada ni u jednoj situaciji mi nije zadnji kraj popustio na zavojima, za tu lovu zadovoljan :thumbsup:

sad kak bi se ponašale na prednjem kraju, ne znam...

Pofledaj si GY F1 asymmetric :thumbsup:

Ja ti sad imam P Zero Nero na Astri, ali u 215/40 R17, dobra je guma, ali moram priznat da mi je GY F1 bila nešto bolja što se tiče kočenja, čini mi se da je bolje držala pravac pri onom trenutku samog zaustavljanja, na kvalitetnom asfaltu se to nekako ne primjeti toliko, ali na lošijem da. Držanje na suhom im je otprilike isto i s time sam prezadovoljan, čak mi se čini da P Zero nešto bolje drži i prilikom agresivnijeg startanja.

Jedino što je P Zero Nero nešto tiša u odnosu na F1, ali to nije neka prebitna stavka. Tako da ako imaš priliku uzeti F1 svakako preporučam.

Jedino, ja sam ti imao "originalne" F1 koje su bile Made in Germany, njih sam potrošio dva kompleta i gume su bile prehebene, nakon toga sam imao nakratko F1 "Made in China", to je bilo smeće ultra kategorije, živa plastika, mislim da Michelin Energy drži bolje od toga, tako da ako naletiš na F1 iz Europe za to sam siguran da će valjat, ali ove iz Kine zaobiđi. Ja sam ih skinuo sa auta nakon možda mjesec dana jer je vožnja na tome bila ravna pokušaju samoubojstva.

U slučaju da imaju F1 iz Kine, radije uzmi P Zero.

ja sam kod furlana uzeo potenzu re050a u toj dimenziji i cijena je bila ako se ne varam 109€ kad se vrati porez, i gume su fantastične, po mokrom neznam jel sam brava vozio odkad je pofarban 2 puta po kiši i to sam se samo vraćao doma jel me kiša uhvatila, pa nisam testirao

ja bi ti preporucio Cooper Zeon 2XS ,imao sam ih u toj dimenziji i pokazala se odlicnom gumom :)

I moja topla preporuka! Imam ih sada na autu i jednostavno su predobre! 850kn/kom sa montažom u CIAK-u preko člana Master-a tu na forumu.

I nemaš zafrkancije prek granice.:thumbsup:

Imao sam prije T1R i dovoljno je reć da o Toyu više nikad neću ni razmišljat! Troše se nenormalno a ne drže niš posebno (po kiši užas živi)!

za yokohamu sam čuo samo pohvale... Meni su p0 nero odlične... Ali se jako brzo troše... Pogonske ne mogu izdržati 2 sezone... Ali to je opet do previše momenta...

No neznam čemu se ti toliko mučiš koje gume staviti. Pa koje god da staviš taj 1.6 motor sa 100KS ih neće moći zavrtiti...

Ja ti iskreno kazem...

zavoj di sam prolazio s yokohamom 130 s toyom nisam mogao preko 100-110 uz to da mi je prednji kraj letio van zavoja...

ovjes identican, toyo sam vozio prvig 2000km, maaaaaaaaaaaaalo su se poboljsale nakon sto sam napravio 500-600km al nista ko yokohama.

Nju sam imao 28000km na autu i onda ih bacio, super su drzale cijelo to vrijeme.

koliko ste pomogli toliko i odmogli, vidim jdan veli super drugi veli smece, al opet to ovisi i o vozacu. hbudem jos se raspital za cooper i yokohamu

Za 2xs (cooper) vs. T1R je dovoljno reć da bilo koji zavoj sa coopericama prođem minimalno 10km/h brže nego što sam mogao sa toyicama. A evo isto to ti je i Vlado napisao...:thumbsup:

Toyo izbjegavaj po meni, za te novce ima bolje za kupit!:thumbsup:

F1 nisam probao u toj dimeniziji (koja mi je i sad na autu) tako da to neću navodit, ali gledajući cijene kod nas, 400kn po komadu više nego za cooper, a toliko bolje nemogu bit!:)

za yokohamu sam čuo samo pohvale... Meni su p0 nero odlične... Ali se jako brzo troše... Pogonske ne mogu izdržati 2 sezone... Ali to je opet do previše momenta...

No neznam čemu se ti toliko mučiš koje gume staviti. Pa koje god da staviš taj 1.6 motor sa 100KS ih neće moći zavrtiti...

koji si ti pacjent. znao sam da ces ti napisati i zato sam te i imao na ignore listi.

kaj tebe boli ona stvar za mojih 100ks i dal cu vrtjet gume il ne, hocu kvalitetne gume jer dok kupujem kupit cu ono kaj valja a ne da stalno mjenjam nekaj ko neki.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...