Jump to content

Izrada zupcanika u getribi

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

To ćemo vidit kad se počne pilat :lol:

Neznam koliko ti je to isplativo, ako sam nisi limar, i ako to sam nećeš napraviti (fleksa i švas aparat u ruke).. :eek:

Neznam jesu šta limari kod tebe jeftiniji, no u ZG bi te limari za tako nešto odrali sigurno za 20.000kn... :drink:

Neznam koliko ti je to isplativo, ako sam nisi limar, i ako to sam nećeš napraviti (fleksa i švas aparat u ruke).. :eek:

Neznam jesu šta limari kod tebe jeftiniji, no u ZG bi te limari za tako nešto odrali sigurno za 20.000kn... :drink:

Aj nastavit ćemo ovo na PM...

Jebote, neki ljudi su stvarno toliko puni sebe da je to prestrašno. Totalno

si u pravu, jedino Seat je trkaći auto, a utrke su jedino ono što ti kažeš i

tamo gdje se ti baviš telemetrijom, jer su svi ostali totalni debili.

Ja predlažem da se ovaj forum zatvori, tj., da se od njega napravi Dominikov

blog. Na taj način će svi znati što je jedino ispravno i tko jedino može

napraviti zupčanike.

2 charger: kako si tako glup, pa znaš da drag nije sport. To ti je totalni

kurac. Složiti getribu za npr. top fuel dragstera može i mala beba, nije ti to

trkači Seat. To ti je kurčina od 8400+ Nm.

Da, znam da je to automatska getriba, ali sigurno nije baš tako jednostavno

složiti getribu koja će trpiti toliki moment i prenositi ga preko onakvih guma.

Dobro, Dominiku je, jer to je ipak sport kao i pikado.

May 30,2003 National dragster magazine article,on Doug Kalitta's top fuel was fitted with torque-sensors,computer program by a Patrick Hale on one of his runs they determined: 4:486 seconds,331.91 mph, peak hp 7,933, torque 6,205 pounds-feet,4g's at the hit of throttle (.25 second),4.5g's at clutch lockup,279mph at half track and 1g at finish line. Now that's impressive

2 cardak: mogu ti ja biti 6-ti prijatelj?

I kolko taj dragster ima brzina?

Ti se nemoj isto praviti pametan kao i ja................ mi nemamo pojma, Dominik sve zna, a mi smo samo jalni HRVATI koji se qrca ne kužimo u ništa.:thumbsup:

I nesmijemo biti bezobrazni jer ćemo dobiti ban, zamisli:lol:

neš ti bana na My Hraweb ili bilo koji drugi forum

2 Dominik: ti nemaš pojma s kime pričaš i koga vrijeđaš, jer nas neznaš, niti mi tebe neznamo ali te nikad ne vrijeđamo, a možda si obični špreher koji qrca nezna, a možda puno znaš o NEČEMU, a isto tako možda mi znamo, možda ne, ali ti nedaje pravo da naj taj način razgovaraš

Uživaj;)

pa normalno da si jalan, evo jos jedan post iz kojeg se vidi

fire je Miskov broj dobio jos jucer, jer to sve pise u mom postu

i daj mi JEDAN JEDINI post gdje sam ja vrijedjao nekog prije nego on mene, logika s orjentacijom vremena ti je jaca strana

a od kad si ti VI ( mnozina ) , i kak ti znas koga ja na forumu poznam , koga ne

tebe moje znanje ne treba opterecivati jel ja od tebe ne zivim, ali zivim od onih s kojima osvajam pehare i koji su zadovoljni mojim radom a igrom slucaja se radi o TRKACIM automobilima, a ovo je slucajno auto forum , i sva sreca pa su trke javne, nekad ih i pogledati mozes u izravnom prijenosu ili cak snimci na HTV-u

mada su tebi Colak, Liposcak,Radic i ostala 3,5 hr.trkaca sto ih imamo, napuhani debili, iako nikog nikad nisi upoznao - jel to ne govori o jos jednom nenadjebivom levelu hrvatskog Kresimirovog JALA,

tebi da je Ross Brown na forumu, vjerovatno bi bio egoisticni kreten jer je covjek top inzenjer u F1, a hrvatski jal je debelo jaci od toga, pa bolje da je tamo daleko, daleko da ga nitko ne pozna

btw. vidis koliku sam ti uslugu napravio, dobio si jos par prijatelja koji djele tvoj nivo zahvaljujuci MENI, ne Peri, Djuri, Marku, vec MENI,pa kako god to egoisticno zvucalo, jer je TAKO, a ni hvala ne znas reci JALNI KRESIMIRE :P

btw. vidis koliku sam ti uslugu napravio, dobio si jos par prijatelja koji djele tvoj nivo zahvaljujuci MENI, ne Peri, Djuri, Marku, vec MENI,pa kako god to egoisticno zvucalo, jer je TAKO, a ni hvala ne znas reci JALNI KRESIMIRE :P

bez tebe ni ja nebi imao prijatelja ! hvala ti na tome.....:notworthy:

Ti očito nisi shvatio moj post. :)

eto klasicni dokaz ovoga sto pricam cijelo vrijeme

sta mu sad ne objasnis u detalj tu getribu, jel te lijepo pitao, kad je to top trkaca getriba od 3000$ ?????

znao si prije toga nasrati 20 recenica, a kad treba nesto konstruktivno reci, pa, pa .....

kad stvari ostanu na ovakom nivuo onda je to OK, sramota i katastrofa od zelje za znanjem i radom, fuj .....

sta mu sad ne objasnis u detalj tu getribu, jel te lijepo pitao, kad je to top trkaca getriba od 3000$ ?????

znao si prije toga nasrati 20 recenica, a kad treba nesto konstruktivno reci, pa, pa .....

kad stvari ostanu na ovakom nivuo onda je to OK, sramota i katastrofa od zelje za znanjem i radom, fuj .....

A to je nažalost tako... No nemoj na sve reagirati... Puno veći ispadneš kad prešutiš neke stvari umjesto da na svako prcanje reagiraš... :thumbsup:

Nije me pitao da mu u detalj objasnim tu getribu, niti sam ja igdje napisao da

ja to znam. Pitao me je posprdno (možda sam ja to krivo shvatio) koliko

ima brzina ta getriba, mada sam siguran da zna da ta getriba nema nikakve

veze sa zupčanicima koji njega zanimaju.

Između ostaloga, Mr.G mu je prije toga odgovorio; da dvije, ako računaš

i rikverc.

O mojoj želji za znajem i radom, molim te nemoj pričati, jer nemaš pojma o

tome.

Htio sam reći samo dvije stvari u svom prvom postu:

1. Ti uvijek omalovažavaš sve što se tebi osobno ne sviđa, ili te ne

zanima. I meni su Formula1 i WRC i ostali automoto sportovi zanimljiviji od

drag utrka. Dapače, drag utrke me nimalo ne zanimaju, ali to ne znači

da ih se treba poistovjetiti sa pikadom.

2. Sigurno je potrebna određena (dosta velika) količina znanja da se napravi

getriba koja će prenijeti 8400 Nm, tj. da se napravi cijeli taj dragster koji

će za 4 i kusur sekundi odvoziti 402 metra.

Jedino što je ovdje klasično, je tvoje omalovažavanje i vrijeđanja. I ako

malo bolje pročitaš samo ovaj topic od početka, ti si taj koji je prvi počeo

prozivati ljude šišmišima, pa onda i glupima.

Ako je to taj nivo o kojem pričaš, onda hvala lijepo na komlimentu da ja

nisam na tom nivou.

EDIT: ja uopće ne sumjam da ti imaš znanja i pogotovo iskustva

sa trkačim autima, ali način tvog komuniciranja i omalovažavanja svih koji tebi

nisu dragi je u najmanju ruku jadan.

Edited by bvlahov

Nije me pitao da mu u detalj objasnim tu getribu, niti sam ja igdje napisao da

ja to znam. Pitao me je posprdno (možda sam ja to krivo shvatio) koliko

ima brzina ta getriba, mada sam siguran da zna da ta getriba nema nikakve

veze sa zupčanicima koji njega zanimaju.

Između ostaloga, Mr.G mu je prije toga odgovorio; da dvije, ako računaš

i rikverc.

Poznavajući fire-a ti to apsolutno krivo shvaćaš... On je dečko kojega sve zanima. A sigurno mi znamo o pravim dragsterima i njihovim getribama...

I kakvu onda taj dragster ima getribu? Jer i mene eto zanima... Koja to getriba jednom brzinom može izaći van sa preko 320km/h, a opet sa druge strane prenijeti kontinuirani moment da ostvari 4.5g prvih 200m...

pa normalno da nisi,

em ne razumijes da sismisu trebaju naocale, jel bogami i tebi trebaju ako ne znas da je post u 13 i 41, nastao 10 minuta prije 13 i 51 ( moj), pa si probaj ponovo odrediti gdje je krenulo s omalovazavanjem i skretanjem s tehnicke strane posta

1. tehnika i fizika je jedna za sve nas, pa ja tu nemogu omalovazavati ako mi se ne svijda da je F=m*a, tak da opet gluposti meljes

2. pa naravno, i onda to kosta 3t $$, pa tko je tu lud onda :doh::doh::doh:

moje znanje je rezultat na http://www.haks.hr, http://www.mstworld.com, http://www.fiawtcc.com , http://www.alpeadria-cup.com , a ne tvoja recenica , kakva god ona bila, jer je relevantna ko lanjski snijeg, pa se ti uvrijedi koliko hoces

Poznavajući fire-a ti to apsolutno krivo shvaćaš... On je dečko kojega sve zanima. A sigurno mi znamo o pravim dragsterima i njihovim getribama...

I kakvu onda taj dragster ima getribu? Jer i mene eto zanima... Koja to getriba jednom brzinom može izaći van sa preko 320km/h, a opet sa druge strane prenijeti kontinuirani moment da ostvari 4.5g prvih 200m...

Nije 320 km/h nego 330mph sto je 530 km/h:)

Eto i meni je to promaklo! :huh: Koja to getriba, ma koji to motor može odraditi...

Ne sa jednom, nego sa 5 brzina... :huh:

To baš niti ne možeš nazvati getribom. Postoje različite klase i pravila,

ne znam detalje, ali većina "funny car" i "alcohol" dragstera mislim da

vozi na totalno prerađenim powerglidima, sa dvije brzine.

Top-fuel dragster nema takvu getribu, nego ustvari samo kvačilo.

Da bi bila getriba, morala bi imati stupnjeve prijenosa, a top-fuel

ih nema.

The car has no transmission, so the five-disc clutch is set up to slip just enough to keep the tires from breaking traction. It's all controlled by centrifugal levers (adjustable by adding or removing weights) and air pressure (regulated by mechanical timers). Adjustment is applied in 12 stages over the 4.5-second run, using information from the computer logs of previous passes, and every part is replaced after each run. Friction elements are resurfaced to within .001-in. flatness for each race, and they have a total life span of two to three runs.

To baš niti ne možeš nazvati getribom. Postoje različite klase i pravila,

ne znam detalje, ali većina "funny car" i "alcohol" dragstera mislim da

vozi na totalno prerađenim powerglidima, sa dvije brzine.

Top-fuel dragster nema takvu getribu, nego ustvari samo kvačilo.

Da bi bila getriba, morala bi imati stupnjeve prijenosa, a top-fuel

ih nema.

The car has no transmission, so the five-disc clutch is set up to slip just enough to keep the tires from breaking traction. It's all controlled by centrifugal levers (adjustable by adding or removing weights) and air pressure (regulated by mechanical timers). Adjustment is applied in 12 stages over the 4.5-second run, using information from the computer logs of previous passes, and every part is replaced after each run. Friction elements are resurfaced to within .001-in. flatness for each race, and they have a total life span of two to three runs.

Do jaja.... Radi konverziju momenta sa kuplungom... :huh:

Zamisli temperaturu kuplung seta nakon utrke.. :lol:

Edited by mr_G

moje znanje je rezultat na http://www.haks.hr, http://www.mstworld.com, http://www.fiawtcc.com , http://www.alpeadria-cup.com , a ne tvoja recenica , kakva god ona bila, jer je relevantna ko lanjski snijeg, pa se ti uvrijedi koliko hoces

Nemam se ja tu što uvrijediti.

Ali ti ovom rečenicom opet omalovažavaš. U ovom slučaju, sve ljude iz svojeg

tima koji su sigurno doprinjeli svoj dio znanja ili talenta ili nećeg trećeg.

Ti rezultati nisu tvoje znanje, nego sve što je tim u kojem i ti sudjeluješ

postigao. I na tome vam svima svaka čast.

Do jaja.... Radi konverziju momenta sa kuplungom... :huh:

Zamisli temperaturu kuplung seta nakon utrke.. :lol:

Ovo da izdrži dvije, tri utrke i nije baš uvijek slučaj. U većini slučajeva

nakon prve utrke se kuplung pretvori u jednu masu. :)

U tom slučaju, fire, ja se ispričavam!

Edited by bvlahov

Nemam se ja tu što uvrijediti.

Ali ti ovom rečenicom opet omalovažavaš. U ovom slučaju, sve ljude iz svojeg

tima koji su sigurno doprinjeli svoj dio znanja ili talenta ili nećeg trećeg.

Ti rezultati nisu tvoje znanje, nego sve što je tim u kojem i ti sudjeluješ

postigao. I na tome vam svima svaka čast.

oduvjek me odusevljavalo kak ljudi koji nemaju pojma ni tko je u timu, a kamoli tko sta radi uvjek znaju bolje od nas, u timu, sta je i kako funkcioniramo

tako je davno prije i onaj genijalac Nitti ili kak mu je bio nick, sve znao o FSB racingu i formuli student, bolje nego mi sami

za tvoju informaciju, cudo je koliko 1 covjek moze sjebati ama bas sve, sto 10 drugih ne moze popraviti, a s druge strane jedna jedina recenica na trci u pravo vrijeme, preko veze moze odrediti hoces biti 1 ili 5

kad budes malo iskusniji oko utrka, dugacije ces razmisljati, apsolutno

bez svakog se moze,to je neprikosnoveno, samo je pitanje hoces u 20 trka imati jedno 2. mjesto kad pogodis, ili ces u 20 trka imati 15 postolja i znati razluciti zasto je to tako, sta si postizao radom a sta radom i ZNANjEM

a da znanja fali drasticno vidis i sam jer se na kraju ispostavi da dragsteri niti nemaju getribu, a do prije 30 min. je bila pljuvacina na tu temu

i da nemas pojma kak to radi, izgleda, nista, nista o tome, eventualno sto si na internetu procitao, pa jel to tocno ili nije, tko ce ga znati

ali glavno da je SEAT popljuvan , i ja koji svatkom tko me ista pita u detalj objasnim, pokazem uzivo sve sto mogu itd,itd

ovo bi mogao biti uvodni topic svim novim clanovima nase male klinike, da vide odmah stanje stvari na forumu, a ne da poslije budu uvrijedjeni ak ih netko zajebava kad kazu da su filterom dobili 20ks

JAL i pametarenje oko onoga sto nemas pojma je u nasem hrvatskom narodu najgora gripa koja nas je ikad zahvatila, a cijepiva nece biti jos xyz godina

2dominik: Nemoj se bezveze živcirati... Lijepo je imati ovdje ljude koje možeš pitati i saznati nešto novo. Jer nitko nezna sve i nije rođen pametan...

No ovdje ima puno ljudi, puno mišljenja, 100 ljudi, 100 čudi, 200 sisa, itd... :)

Treba stati na loptu i objasniti da svi naučimo, ili se jednostavno ne upuštati u rasprave... Nema od toga ništa...

Iako ovakvom raspravom se sazna tko sa kojim znanjem barata i koga možeš pitati za savjet kad ti zatreba... ;)

oduvjek me odusevljavalo kak ljudi koji nemaju pojma ni tko je u timu, a kamoli tko sta radi uvjek znaju bolje od nas, u timu, sta je i kako funkcioniramo

tako je davno prije i onaj genijalac Nitti ili kak mu je bio nick, sve znao o FSB racingu i formuli student, bolje nego mi sami

za tvoju informaciju, cudo je koliko 1 covjek moze sjebati ama bas sve, sto 10 drugih ne moze popraviti, a s druge strane jedna jedina recenica na trci u pravo vrijeme, preko veze moze odrediti hoces biti 1 ili 5

kad budes malo iskusniji oko utrka, dugacije ces razmisljati, apsolutno

bez svakog se moze,to je neprikosnoveno, samo je pitanje hoces u 20 trka imati jedno 2. mjesto kad pogodis, ili ces u 20 trka imati 15 postolja i znati razluciti zasto je to tako, sta si postizao radom a sta radom i ZNANjEM

Sve to stoji, ali ste i dalje tim. Nisi samo TI i samo TVOJE znanje.

a da znanja fali drasticno vidis i sam jer se na kraju ispostavi da dragsteri niti nemaju getribu, a do prije 30 min. je bila pljuvacina na tu temu

i da nemas pojma kak to radi, izgleda, nista, nista o tome, eventualno sto si na internetu procitao, pa jel to tocno ili nije, tko ce ga znati

Opet omalovažavaš. Ja tvoje znanje (imao ga ti ili ne) nisam spominjao

jer smatram da ne mogu o tome pisati, pošto te ne znam osobno niti

znam koliko znaš ili ne znaš.

A niti ti mene ne znaš, da bi mogao pisati o mojem znanju.

I ja sam isto tako uvijek pomogao ljudima kojima sam mogao pomoći

svojim savjetom ili znanjem. Samo ne smatram da to trebam objavljivati

na sva zvona kao neki.

ali glavno da je SEAT popljuvan , i ja koji svatkom tko me ista pita u detalj objasnim, pokazem uzivo sve sto mogu itd,itd

Daj mi molim te citiraj gdje je to SEAT popljuvan. Od mene sigurno nije.

I nisi nigdje ti popljuvan. Niti tvoje znanje i iskustvo. Popljuvan je samo

tvoj način komunikacije i uzdizanja seba, a omalovažavanja drugih.

ovo bi mogao biti uvodni topic svim novim clanovima nase male klinike, da vide odmah stanje stvari na forumu, a ne da poslije budu uvrijedjeni ak ih netko zajebava kad kazu da su filterom dobili 20ks

JAL i pametarenje oko onoga sto nemas pojma je u nasem hrvatskom narodu najgora gripa koja nas je ikad zahvatila, a cijepiva nece biti jos xyz godina

Ovo bi mogao biti uvodni topic svim članovima da vide kako neki ljudi imaju

velik ego.

Meni je drago sto je ovaj topic otvoren jer sam stekao dosta prijatelja......

P.S. hvala svima koji su me prihvatili....

Ja sam moderator i nemam bas puno prijatelja.... a puno bi mi znacilo da imam prijatelja s tako bujnom kosom... poslao sam ti zahtjev za prijateljstvom, bit ce mi cast ako prihvatis.

:afro:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...