Jump to content

karburatori-sve me zanima

Recommended Posts

naime o tom podrucju skroz slabo znam.

zanima me koje karbove odabrat ,kako ih stelat i sve eventualne cake na kojem da pazim kad kupujem /ugradujem...nakon ugradnje karbova komplet sistem ubrizgavanja koji je sada na autu sa spricama bacam ca ili??

neznalica sam sta se tice tog

da preciziram trebam karbove za 1,8 16v motor.

potrosnja goriva mi je totalno nebitna,zelim performanse i pouzadnost da ce auto radit.

pa svaki proizvođac karbova ima formule za odabir komponenti za svoje karbove ... ,

odi na stranice nekog od proizvođaca i skini si katalog, to ti obicno pise unutra, ako ne onda kupis neku knjigu koja je specializirana za određenu makru karbova u kojoj pise kak se proracunavaju igle i te pizdarije.

jebiga nema đabe ni u stare babe

Za tvoj motor Weberi 40 DCOE .... dobri, a 45 DCOE jos bolji.

Od starog sistema sve mices, i mijenjas pumpu goriva sa visokotlacne na niskotlacnu.

Podesavanje? Sam? Bez iskustva? Iskreno ....tesko.

Mnogi majstori nisu u stanju dobro podesiti ni jedan jednostruki, a kamoli 2 dvostruka, pa iz tog razloga i kazem ....tesko.

Sinhronizacija je najbitnija za ler, a na punom gasu su samo bitne kalibracije (dimenzije)diza (zrak, benzin) i difuzora.Tu se nema sta podesavati.

Podesavanje? Sam? Bez iskustva? Iskreno ....tesko.

Mnogi majstori nisu u stanju dobro podesiti ni jedan jednostruki, a kamoli 2 dvostruka, pa iz tog razloga i kazem ....tesko.

Sinhronizacija je najbitnija za ler, a na punom gasu su samo bitne kalibracije (dimenzije)diza (zrak, benzin) i difuzora.

da se kupit s neta il napravit jednostavan vakuummetar za sinkronizaciju karbova.

kod nas "majstori" su preveliki supci da priznaju da neznaju pa se igraju pogađanja

a izbor igala odokativno moze rezultirat samo bacanjem novaca , odnosno kupovinom novih igala, a nisu bas jeftine

edit:

igala , venturija i ostalih komponenti karburatora

edit 2 :

evo samo da bacim bubu u uho

http://www.r6messagenet.com/forums/r6-how-guides/136367-how-make-your-own-carb-sync-tool.html

Edited by Marko

vezano za stelanja...

govorim iz isustva sa skuterima,pa sada jel ima nekih poveznica sa autom neznam

kupio bih set dizni i probao sa jednom full gas 200 m ,ugasio skuter pod punim gasom,provjerio boju svjecice...ako je crna isa bi na manju diznu jer je puno goriva,ako je bijela isa bi na vecu dok nebi dobio sagorjevanje na sdvjecici u boji kafe.

DCOE 45 definitivno...na 2.0 16V radili perfektno (u biti ne baš,ali skoro)

ja sam obišao nekoliko old school majstora koji su mi uvijek sve raštelali...jedan je na njuh štelao i nalio litru benzina u ulje...

nakon složenog drugog motora,otišao sam do jednog lika koji je nekada radio karbove za natjecanja u bivšoj Jugi i čovjek napravio posao kako spada (imao sam wbo2 kontroler pa je to pomoglo)...objasnio mi što i kako,te sam hladna jutra tu i tamo provodio ispod haube :)

ali odziv na gas te zvuk je strava...no,nakon tog iskustva,ipak ITB je dao bolje rezultate i sve sam mogao napraviti sam za razliku od dva dupljaka

frend i ja smo isprobavali s duplim karbovima na vw 1.8 16v ali su se na kraju ITB od gsxr-a suzukija pokazali kao bolje rješenje! lakše je uštelat a o zvuku da ne pričamo!

za karbove ces dati velike pare ako ih uspijes naci a ove karbove od motore ima gdje se okreneš :D

vezano za stelanja...

govorim iz isustva sa skuterima,pa sada jel ima nekih poveznica sa autom neznam

kupio bih set dizni i probao sa jednom full gas 200 m ,ugasio skuter pod punim gasom,provjerio boju svjecice...ako je crna isa bi na manju diznu jer je puno goriva,ako je bijela isa bi na vecu dok nebi dobio sagorjevanje na sdvjecici u boji kafe.

Tako ti je otprilike i na autu ako neznas koje dizne trebas... Postoji uređaj za stelanje frga i to onda bude super..Kosta oko 150kn da ti postela i miran si ako su frge ok.. Postela vage,, postela ler i da nema frfljanja.... Ja sam sebi sam stelo kao i Medić..On je to negdje iskopo kako se to radi pa smo mi stalno prckali po tome..Moj auto je iso vise nego dobro na frge...

DCOE 45 definitivno...na 2.0 16V radili perfektno (u biti ne baš,ali skoro)

ja sam obišao nekoliko old school majstora koji su mi uvijek sve raštelali...jedan je na njuh štelao i nalio litru benzina u ulje...

nakon složenog drugog motora,otišao sam do jednog lika koji je nekada radio karbove za natjecanja u bivšoj Jugi i čovjek napravio posao kako spada (imao sam wbo2 kontroler pa je to pomoglo)...objasnio mi što i kako,te sam hladna jutra tu i tamo provodio ispod haube :)

ali odziv na gas te zvuk je strava...no,nakon tog iskustva,ipak ITB je dao bolje rezultate i sve sam mogao napraviti sam za razliku od dva dupljaka

Što bi rekao fire, ti bi mladu ljepoticu, plavušu, koja ima razumijevanja za tvoja izdrkavanja po autu, koja ima sisu čvrstu, milina, koja puši sve u šesnaest, zamijenio sa starom babom sa sisama do koljena! :rofl::drink: Ili tako nekako no kuži se poanta...

Definitivno ITB, veće injektore, stand alone (VEMS), WBO2, EGT i svršavaj na okretaje, a nećeš provoditi jutra štelajući ler... :rofl: I pri tome auto može biti vrlo ekonomičan u normalnoj vožnji... Jedino odmah gledaj tvrđe opruge ventila i staviti mehaničke podizače jer ITB bez toga nema smisla.. :thumbsup:

Nemžete generalizirati za ovaj motor 45, za onaj 40 itd......najveću ulogu igraju i promjeri venturija/difuzora te veličina dizni u tim frgama, tj kombinacija dizni, mješalica i ostalog..... Bez toga pogođenog sve ostalo je badava

staviti mehaničke podizače jer ITB bez toga nema smisla.. :thumbsup:

Nevidim zasto ITB nebi imao smisla sa hidro podizacima.

ITB nemaju nekog smisla ako ne vrtis konstantno preko 7000rpm.. (da je max snaga iznad 6500 pa do 7500-8000 rpm min) IMHO. ;)

zasto? mozda ako ides slagat NA do ibera koji je dole slab pa ga moras vrtit. ITB poboljsava odaziv na gas u svim okretajima AFAIK tako da ovo oko vrcenja 7k + rpm nedrzi vodu

Nevidim zasto ITB nebi imao smisla sa hidro podizacima.

zasto? mozda ako ides slagat NA do ibera koji je dole slab pa ga moras vrtit. ITB poboljsava odaziv na gas u svim okretajima AFAIK tako da ovo oko vrcenja 7k + rpm nedrzi vodu

Zanemarivo.. jako zanemarivo :) Dapace na nizim okretajima (do ~3000-4000rpm) ces imati i losiji odziv na gas.

Sve se to moze u potpunosti sloziti sa Single-throttle usisnom granom ;)

Najveca prednost ITB-a sto moze progutati enormno puno zraka.

A nemas potrebe za tolikim protokom zraka ako nisi slagao "NA do ibera koji se mora vrtitit". Po meni tek iznad 100KS po litri su "potrebni".. :)

Druga je stvar sto su uglavnom serijske usisne grane sjebane.. Ali to nema nikakve veze sto imaju 1 leptir.. ;)

Edited by meshin

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...