Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zelim Vam ovo pokazati da mi potvrdite dijagnozu i eventualno kazete jos koju pametnu, prije nego si smjestim zrno od 9mm u promjeru među oči....

Od kako je Legacy kod mene, čuje se zavijanje iz getribe u prvoj brzini.... ja sam ulje provjeravao, bilo ga je... i tak... prije 10 dana je promijenjen kuplung, u servisu napisali i da su izvrsili kontrolu ulja u getribi i diferencijalima i da je ok.... no zadnjih par dana zavijanje je sve jace i jace, malo je pocela i druga fućkat, il mi se samo čini.. ne znam.....

Ja od kad ga imam... zastartao sam auto mozda jednom dvaput, i to ne na suhom, i ne sa clutch dumpom s nekih bolesnih okretaja.... od pocetka sam imao velike strahove u vezi getribe iz nekih razloga... bit ce da su se ostvarili lol...

Osim sta ovako zavija prva, auto i nacukava na oduzimanje dodavanje gasa, ima lufta na pogonu... ne puno... al ima....

Sta da radim sta sta...

da, btw, auto je Legacy turbo 4x4.... dakle nije bas da mogu nazvat autootpad i trazit getribu... jer tih kolica na ovim prostorima jednostavno... nema :(

U drugom dijelu filmica samo lagano guram mjenjac prema prvoj, dakle ne toliko da udje u prvu, nego da dodje do "zuba" gdje treba pocet hvatat... tad se cuje to sto cujete

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

meni se na citroenu cula tako getriba u 3. i 4. kad su je decki rastavili imali su sta vidjeti, pola getribe se rasipalo.. cak i rikverc makar nije nikad siljen u rikija.. :(

znam da nisi bas htio procitati ovakve rijeci ali eto meni se tako culo a rasipano je bilo :)

Posted

Ovo mi zvuci kao da je neki lezaj u getribi otisao, a ne zupcanici. Moj savjet je rastaviti sto prije, jel se od lufta na lezaju razjebu i sami zupcanici.

Jel grebe kod saltanja ili glatko ulazi u brzine?

Posted

Grebe kod saltanja dosta.... no... problem postoji i u šaltung štangama tj selenima i zglobu iste, koje su ko zna kad i ko zna kako, rasturene, i onda se to slagalo nekim primitivnim metodama.... pa je filing šaltunga malo gori nego na razjebanoj Ladi Nivi :lol: Lončarić je to probao složit sad kad sam mijenjao kuplung kod njega, no nije imao te dijelove, pa je samo malo poštelano.... sve u svemu, vjerojatno je to vecinom do tog saltunga, al moze bit i do drugih stvari... auto je nemoguce brzo saltat.... i sinhron cetvrte je zivi uzas... srecom naviknut sam uvijek saltat medjugasom i izjednacavanjem okretaja, tako da getribe uvijek maksimalno pazim.... ko zna... mozda je i vilica u getribi smrdana pa je zato tesko i saltat...

Posted

getribu dolje i širom, nemaš šta razmišljati... za početak promijeni ležajeve, ovako možeš samo još više štete napraviti

Posted

getribu dolje i širom, nemaš šta razmišljati... za početak promijeni ležajeve, ovako možeš samo još više štete napraviti

Treba vidjeti što točno zuji, ako su svi zupčanici ok, onda je do ležajeva...

Izgleda da je period getriba :D frend me zove da mu je puko kuplung i da je ostao na cesti, čeka vučnu, moja slini od prvog dana i njušim da je pri kraju... dođe to s vremenom... pogotovo kad imaš punoljetni auto

Posted

Ne mislim ja da će problem biti ruke i majstor... problem su dijelovi, hvala ti svejedno ;) no trenutno je situacija takva da stvar mora pričekati

Posted

To su lageri, podrobio si lagere u getribi, a mozda i srednjem diffu.

Da je zupcanik.. pa sjecas se GTR-ke sa potrganim zupcanikom diffa, potrgani zupcanik getribe jos gore se manifestira ;)

P.S. Didn't see that coming ..

Posted

Nista tu ne zapinje i ne udara... nisam ni mislio da je neki zupcanik puko... al se mozda potrosio il tako nesto... I velim, cuje se samo u prvoj...

Posted

Aj da i ja uletim u raspravu sa svojim problemom...

Dakle, nakon neuspjesnog trazenja rabljene getribe za 307, otisao sam kod izvjesnog "majstora" za getribe. Meni se izbilo nekoliko šerafa sa (ne znam kako se to točno zove, pa ću ovako objasnit) velikog zupčanika u diferencijalu, u čijem su tijelu negdje na polovici radijusa ti šerafi. Čovjek je rastavio getribu pred mojim i bajkovim očima, rekao to je to, povadio te šerafe, rekao da se može popravit (šerafi su izbili kućište diferencijala) te sam za par dana došao po getribu. Getriba je namontirana na auto, i od tada se čuju čudni zvukovi:

1) s opterećenjem proporcionalno raste i glasnoća zvuka, a zvuk bi opisao kao zvuk kamenčića u ripni gume, samo puno glasnije

2) u trećoj brzini na punom gasu se od 3000 okretaja na dalje cuje zvuk slican kompresorskom, vece frekvencije sto su visi okretaji

Odmah sam zvao covjeka, koji je rekao da je to vjerovatno neki zupčanik dobio po pi... pa se zato čuje, ali bi se trebalo smiriti nakon 500-1000km...sad vec getriba ima 8000km i zvuk je sve jaci i jaci...

Da još spomenem, nije mi zavario ni getribu koja je imala pukotinu, već mi je mehaničar to zalio tekućim metalom, i to opet pušta...kaos :(

Posted
Aj da i ja uletim u raspravu sa svojim problemom...

Dakle, nakon neuspjesnog trazenja rabljene getribe za 307, otisao sam kod izvjesnog "majstora" za getribe. Meni se izbilo nekoliko šerafa sa (ne znam kako se to točno zove, pa ću ovako objasnit) velikog zupčanika u diferencijalu, u čijem su tijelu negdje na polovici radijusa ti šerafi. Čovjek je rastavio getribu pred mojim i bajkovim očima, rekao to je to, povadio te šerafe, rekao da se može popravit (šerafi su izbili kućište diferencijala) te sam za par dana došao po getribu. Getriba je namontirana na auto, i od tada se čuju čudni zvukovi:

1) s opterećenjem proporcionalno raste i glasnoća zvuka, a zvuk bi opisao kao zvuk kamenčića u ripni gume, samo puno glasnije

2) u trećoj brzini na punom gasu se od 3000 okretaja na dalje cuje zvuk slican kompresorskom, vece frekvencije sto su visi okretaji

Odmah sam zvao covjeka, koji je rekao da je to vjerovatno neki zupčanik dobio po pi... pa se zato čuje, ali bi se trebalo smiriti nakon 500-1000km...sad vec getriba ima 8000km i zvuk je sve jaci i jaci...

Da još spomenem, nije mi zavario ni getribu koja je imala pukotinu, već mi je mehaničar to zalio tekućim metalom, i to opet pušta...kaos :(

OMG :doh::doh::doh:

Posted

Ma, kao mala udubina na rubu zupčanika, vidio sam to, šeraf je s gornje strane padao u getribu i tu ga je valjda lupio...al da, to je i meni palo na pamet, ali jedino mi je bilo bitno da auto vozi...

Posted

Japanac-otvori getribu i sve pregledaj. Barem ćeš znati na čemu si i šta ne valja i koliko još imaš vremena. Ako nemaš love, a djelovi su preskupi barem vidi na čemu si. Ja ne bi mogao spavati dok se ne bi otvorila:rofl:

Posted
Da... taj superkul kompresorski zvuk i mene malo hebe :lol: :rofl:

E tak je i moja felicia zvučala neko vrijeme al samo u trečoj brzini. I prilikom jednog penjanja uzbrdo pri punom opterečenju samo se čulo lagano bum tras i onda sam nastavio dalje 1-2-4 jer u treću više nisam mogao ušaltat :D Sad je druga getriba gore...

Posted

Zvucala je i crvena mazda meni tak neko vrijeme, i onda je na jednom startu diferencijal samo izasao na cestu :lol: al s mazdom sam nazvao 3-4 broja u oglasniku i za 900kn naso drugu getribu... a sad se lagano mogu j.... s tom metodom :lol:

Posted (edited)
Zvucala je i crvena mazda meni tak neko vrijeme, i onda je na jednom startu diferencijal samo izasao na cestu :lol: al s mazdom sam nazvao 3-4 broja u oglasniku i za 900kn naso drugu getribu... a sad se lagano mogu j.... s tom metodom :lol:

Nema ni za ovo govno nigdje nis, a relativno je cest auto na cestama...ti - nema sanse da nadjes.

E da...sranje je kaj stara ide za mjesec dana na put autom...1050km u jednom smjeru. Bilo bi fakat sranje da ostane negdje kod Muenchena na cesti :D

Edited by Koren
Posted
Ima tih Legacya dosta kot nas u SLO. Mozes jih zvati i sljedeci tjedan se vozis z novom getribom.

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3439045

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3352258

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3401913&show=1

ovaj vozi z njim na avtokrosu, sigurno ima dosta djelova

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3440929&show=1

Puno ti hvala :notworthy: zovem u ponedjeljak da se informiram!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...