SVEN Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Pitanje jedno.. Gledam na D2 sajtu pise nesto sitno o njihovim amoerizeima i stoji ova rečenica: '' Threads are teflon coated to prevent rust '' Uglavnom to je nesto cime je tijelo amortizera presvučeno kako nebi hrđalo. E sad postoji deset vrsta teflon coatinga ovisno o namjeni, ja neznam koji se koristi za D2 gewinde zato sto nepise ali me cudi cinjenica da su mi navoji i tijelo amortizera poceli poprimati smeđe pikice i hrđati... Amortizeri su stari malo manje od godine dana a prosli su cca 2 tisuce kilometara, sve ostalo vrijeme auto mi je stajao nepomično na mjestu. Auto je vozen svega mjesec dana u ljetu prosle godine, dakle sol 0 bodova itd. Mislim da je svega 2 puta padala kisa tokom voznje.. Kako je to moguce ? Po onome sto oni pricaju na sajtu to se nebi smjelo desiti ''nikada'' a pogotovo ne nakon 2 000 km korištenja ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SFEN Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 x2 nakon svega 3 tjedna korištenja.....(tocnije tj dana,jer je auto bio na servisu ostalo vrijeme) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Nekvalitetan materijal. Možeš antikorozivom namazat da ti nehrđa, samo nije ni to trajno rješenje. Postoje i druga sredstva koja se mogu upotrijebit da navoji budu cijelo vrijeme kao masni da ne hrđaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 vmaxx isto hrđa... neugodno se iznenadio prije par dana kad sam mjenjao kotace. makar hebe mi se, cim skupim pare lete van Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 ja nisam primjetio bas evo imah ih godinu i 2 mjeseca skoro na autu odmah sam ih naspricao s onim spreyem, i njega sam uzeo u kompletu s njima... i svaki put kad sam ih štelao sam pošpricao opet s spreyem tim... navodno nekoroziraju i neidu sranja po njima već ostaju na njemu, on ostavi jako masan sloj i ljepljiv na njima Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Ja nisam dobio nikakav sprej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 namazane su i moje pa svejedno hrđaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Kroky tebi se možda to ispralo od miniwasha kad felge pereš ili slično. Ak je namazano nemre hrđat, nema veze koji je materijal, jednostavno nema doticaja sa zrakom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Ok ali cemu onda onaj premaz ili sto vec to je . Na D2 stranici jasno spominju cime su zasticene. Gledam weitec koje su prosle drugi svjetski rat..i jedino sto su masne ali kada se masnoca skine nema traha hrđi. Ok necemo sada tu srati dok se nejavi glavni odgovorni.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 prao sam i na ibizi pa tam nisu hrđale :lol: a i tih par kapi kaj prode kroz felgu IMHO nemre oprat gornji dio amortizera sorry mislav na OT Link to comment Share on other sites More sharing options...
jura_vw Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 kod men su 3 godine, a kod frenda od kojeg sam ih kupio isto 2 ili 3 godine, ne znam točno... i evo stanje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzek Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 moje isto nemaju hrđe po sebi jedino kaj su mi se sad zmazale preko zime jer ih nisam mogao prati kroz čeličnu felgu..... i sad sam nedavno ponovno podešavao visinu nakon dva mjeseca i bez problema sam odšarafio.... ni ja nisam mazao s tim sprejom, jedino sam namazao te neke dodirne točke sa onom masti iz vrećice koju sam dobio s gewindama.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 ako je veliko opeterecenje pri stelanju onda je moguce da ring malo osteti taj sloj zastite na navoju. a o kojem sprayu uopce pricate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 ja nisam isto dobio nikakvu mast ni sprej uz gewinde Link to comment Share on other sites More sharing options...
charger Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 KW nije kinesko smeće, naravno da je ko novo Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 vmaxx isto hrđa... neugodno se iznenadio prije par dana kad sam mjenjao kotace. makar hebe mi se, cim skupim pare lete van ja ih imam namazil ih samo prvi put a posle toga ga štelal i drkal još valda 100puta(bubam bzvz) i nevidim nikakve pikice...zmazane su al da baš hrđaju nebi rekel...lako se digne i spusti auto niš ne zapinje i dok je tak bmk..za lovu koju su došle nemrem očekivat čuda al sam zadovoljan s njima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Ok ali cemu onda onaj premaz ili sto vec to je . Na D2 stranici jasno spominju cime su zasticene. Gledam weitec koje su prosle drugi svjetski rat..i jedino sto su masne ali kada se masnoca skine nema traha hrđi. Ok necemo sada tu srati dok se nejavi glavni odgovorni.. Ovo mogu i ja potvrditi:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Ovo mogu i ja potvrditi:thumbsup: Znači mogu traziti povrat novca jer je proizvod drukčiji od onog kako se deklarira @jura - bas si mi smiješan @ozi - pa nikakvo veliko opterecenje, auto stoji na dizalici i jedino sto amortizer drzi je glavčina sa diskom i vilica. Klasika kao kod svakog..definitivno nije do toga. btw o kojem vi to spreju pricate koji ste ga dobili sa D2 amortizerima ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 sprej s kojim našpricaš gewinde nakon kaj spustiš auto..napravi se ko neki sloj zaštitni na njima i ne korodira ili kajveć...ja sam ga kupil posebno nekih 100kn dođe kod Scorpion-a(Auto Bušnja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 jebeš gevinde koje moraš špricat sprejom...ja ima na Puntu neke XYZ i isto su počeli lagano cvast...na Alfi sam imao FK 3 godine i ko nove su bile sad kad sam ih prodo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 ma ne bunim se sto nisam dobio spray vec pitam o cemu se radi pa da ga kupim i dodatno zastitim ovjes moje ljuby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mislav Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 ajde nek netko od vas papučara dođe do mene da ja vidim to hrđanje :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 jura> su to kw u inox varijanti? ozy> sprej je vjerojatno WD40 btw i meni ide teško navoj na zadnjim amortizerima, nisam previše proučavao da li je hrđa ili prljavština (dizao sam ga samo za tehnički, pa mi nije bilo bitno u mm, samo da ide lako nazad) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 ne bas.. prije ce to biti neki na silikonskoj bazi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jura_vw Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 jura> su to kw u inox varijanti?ozy> sprej je vjerojatno WD40 btw i meni ide teško navoj na zadnjim amortizerima, nisam previše proučavao da li je hrđa ili prljavština (dizao sam ga samo za tehnički, pa mi nije bilo bitno u mm, samo da ide lako nazad) yep..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now