Jump to content

cep od ulja - auto se gasi

Recommended Posts

bok

nadam se da mi mozete pomoc...

posto kupujem neki auto... sam danas isao malo gledat kaj se nudi za mojih par eura...

gledao sam dvije mazde xedos 6 2.0 v6

jedna mazda je bila koma... druga super... ali nesto mi je cudno...

auto stoji sad preko mjesec dana vani na -10 C...

motor radi u leru... otvorim cep od ulja i motor se gasi... (mozda jer je v6?!neam pojma)... to dosad jos nisam vidio... jel to normalno?

i u cepu je bilo maaaaloo senfa (voda u ulju)... jel moze biti da je to od stajanja i voznje kratke relacije?! (lik ima 3 km do posla)... na stapu od ulja nema nis...ne baca ulje.... voda je cista...

inace...auto radi ko urica... i cijena je dobra...

hvala vam

xxxx

bok

nadam se da mi mozete pomoc...

posto kupujem neki auto... sam danas isao malo gledat kaj se nudi za mojih par eura...

gledao sam dvije mazde xedos 6 2.0 v6

jedna mazda je bila koma... druga super... ali nesto mi je cudno...

auto stoji sad preko mjesec dana vani na -10 C...

motor radi u leru... otvorim cep od ulja i motor se gasi... (mozda jer je v6?!neam pojma)... to dosad jos nisam vidio... jel to normalno?

i u cepu je bilo maaaaloo senfa (voda u ulju)... jel moze biti da je to od stajanja i voznje kratke relacije?! (lik ima 3 km do posla)... na stapu od ulja nema nis...ne baca ulje.... voda je cista...

inace...auto radi ko urica... i cijena je dobra...

hvala vam

xxxx

već sam napisao u jednom sličnom slučaju šta se dogodilo "potencijalnom" kupcu koji je to napravio na mojemu autu...

prije nego mu se višestruko povećala unutarnja energija atoma u tkivu lica, stigao je reći: ..."nemoj, nemoj!"

već sam napisao u jednom sličnom slučaju šta se dogodilo "potencijalnom" kupcu koji je to napravio na mojemu autu...

prije nego mu se višestruko povećala unutarnja energija atoma u tkivu lica, stigao je reći: ..."nemoj, nemoj!"

ahahah... pa htio sam vidjet dal baca ulje...

znaci kaj sad? jel normalno ili ne?... citao sam sad na jednom mazda forumu da je normalno da se gasi...

jedino me brine to sranje u cepu...

Koje vi glupe metode imate provjeravanja stanja motora .. :D

Pa ne kupujete stojadina više, što se tada koristilo da se vidi kakav je motor, prije 30 godina.

a jbg... :lol::P:P

sranje u cepu je navjerovatnije samo kondenzacija od voznje kratkih relacija - na hladno, pogotovo sad o zimi. osim ako ga bas ima jako puno naravno.

ima ga jako malo... velicine nokta...

moj najveci problem je kaj su mehanicar ovdje u svabiji strasno skupi... a i dijelovi za mazdu ...u zegeu imam mehanicara...susjed...

okretaji mogu pasti na 100-200 rpm, a ako je auto hladan ili je tek upaljen, moguće je i da se ugasi

u svakom slučaju nije isto za svaki model automobila i tip motora

na pojedinim vozilima (a sigurno znam za VAG grupu) to može aktivirati grešku, koju možete poništiti samo u servisu (pad tlaka u usisnom traktu)

kod velikog broja motora (osobito sa direktnim ubrizgavanjem, npr. VW, Audi BMW...) dovoljno je izvući šipku za ulje dok motor radi, da bi došlo do promjene u radu motora

ne bih preporučio takvu vrstu provjere motora, jer jednostavno ništa ne dokazuje

bjelkasto-žućkasti talog na čepu ulja isto apsolutno ništa ne pokazuje, jer nastaje u zimskom razdoblju zbog kondenzata

otkud vam da tako mora bit? meni se nijedan bmw nije gasio, samo mu ler padne za 50ak okretaja i to je to...nit se smije gasit, nit smije dimit na taj cep. mora normalno radit

ne kazen da se mora ugasit jer se ni moj ne gasi,ali padnu mu okretaji ... ali mora se prominit rad motora kad ga skines .... i naravno nesmi dimit

okretaji mogu pasti na 100-200 rpm, a ako je auto hladan ili je tek upaljen, moguće je i da se ugasi

u svakom slučaju nije isto za svaki model automobila i tip motora

na pojedinim vozilima (a sigurno znam za VAG grupu) to može aktivirati grešku, koju možete poništiti samo u servisu (pad tlaka u usisnom traktu)

kod velikog broja motora (osobito sa direktnim ubrizgavanjem, npr. VW, Audi BMW...) dovoljno je izvući šipku za ulje dok motor radi, da bi došlo do promjene u radu motora

ne bih preporučio takvu vrstu provjere motora, jer jednostavno ništa ne dokazuje

bjelkasto-žućkasti talog na čepu ulja isto apsolutno ništa ne pokazuje, jer nastaje u zimskom razdoblju zbog kondenzata

potpis.......

okvirno stanje se provjeri tako da se dogovoriš s čovjekom da odete do servisa izmjerit kompresiju i vizualni pregled. sve ostalo je niškoristi

otkud vam da tako mora bit? meni se nijedan bmw nije gasio, samo mu ler padne za 50ak okretaja i to je to...nit se smije gasit, nit smije dimit na taj cep. mora normalno radit

Baš to, meni moj niti jedan bemve nije imao nikakvih promjena kada mu skinem čep. Eventualno okretaji!

primjetio sam kod bmw da ne radi ok ili se gasi ako mu otovris cep ulja...

koje gluposti, ja sam jednom prilikom zaboravio stavit čep nazad nakon doljevanja ulja i vozio se valjda mjesec dana bez čepa najnormalnije, nateravo se svako malo...nakon oko mjesec dana nes sam iso gleat pod haubom nevezano za to i vidim čep stoji tam dole negdje kod motora di ga inace stavim dok ljevam ovo nutra :lol:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...