Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ja imam rješenje. BACI TAJ QURAC OD PC-a u 3PM . :rofl: Ali gdje će biti kraj ako jednom počne bacati sve kaj je za qurac u tom autu? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 :rofl: Ali gdje će biti kraj ako jednom počne bacati sve kaj je za qurac u tom autu? :lol: A možda da to riješi u jednom potezu :lol:. Sad ozbiljno, G, zar ti je taj PC toliko nužan u autu? Slažeš neki olfo polu trkaći auto i onda ugrađuješ u njega stvari poput PC-a, PlayStationa, multimedije i sl. sranja :doh:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 A možda da to riješi u jednom potezu :lol:. Sad ozbiljno, G, zar ti je taj PC toliko nužan u autu? Slažeš neki olfo polu trkaći auto i onda ugrađuješ u njega stvari poput PC-a, PlayStationa, multimedije i sl. sranja :doh:. Predlažeš mu da se odrekne ovak nečega? Ma daaaaj Tomo - da nisi ti ipak zavidan? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Imaš li ti ikakav RFI filter na carPC-u? ne. A ono o bacanju carPC-a u smeće ne dolazi u obzir.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 ne. A ono o bacanju carPC-a u smeće ne dolazi u obzir.. E moj maĐistar, pa kaj se onda čudiš smetnjama.. :doh: P.S. ovu Tominu "Slažeš neki olfo polu trkaći auto" predlažem za Hit izjavu tjedna! :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Pa valjda ima neki filter u onom adapteru 12>19V za notebook iz hgšrota?! Šta si i kako mislio filtrirati na carPC-u? No mislim da se smetnja unese kroz ground loop kad spojim RS232 od PC-a na TC... TC ima svoju masu preko ABS-a, a PC ima svoju masu negdje na šasiji na štoku vozačkih vrata.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Pa valjda ima neki filter u onom adapteru 12>19V za notebook iz hgšrota?! Šta si i kako mislio filtrirati na carPC-u? No mislim da se smetnja unese kroz ground loop kad spojim RS232 od PC-a na TC... TC ima svoju masu preko ABS-a, a PC ima svoju masu negdje na šasiji na štoku vozačkih vrata.. Na carPC-u niš ne filtriraš, nego na DC DC converteru. A tebi su vjerojatno uvalili neko jeftino kinesko smeće, pa onda zviždi na sve strane. P.S. kaj nemreš naći bolje mjesto za masu za carPC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Na carPC-u niš ne filtriraš, nego na DC DC converteru. A tebi su vjerojatno uvalili neko jeftino kinesko smeće, pa onda zviždi na sve strane. P.S. kaj nemreš naći bolje mjesto za masu za carPC? Gle, otvarao sam ga, i ne čini mi se baš jeftino smeće... A i koštao je 300-400kn... Ima pregradu na pola kutije, ima zavojnice za masu i plus na ulazu i izlazu i tako, koliko sam zavirivao... 120W, napon po izboru... A koje je bolje mjesto za masu? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 300-400kn auuuuuuuuuuu ovo je najveca investicija u to korejsko smetje jos od pokojnog kim il sunga :D:D: Najbolje mjesto za masu je u CIOS-ovoj presi. Nema boljeg, garantiram zivotom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 A koje je bolje mjesto za masu? :huh: Tam di je spojen "-" od akumulatora. A ti to preko carPC-a pokušavaš složiti traction control? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Najbolje mjesto za masu je u CIOS-ovoj presi. Nema boljeg, garantiram zivotom! To bi bila tzv. "apsolutna masa". :rofl: Ajd Hic nemoj zaj.. i ometati projekt slaganja "polu trkaćeg" auta! :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 No mislim da se smetnja unese kroz ground loop kad spojim RS232 od PC-a na TC... TC ima svoju masu preko ABS-a, a PC ima svoju masu negdje na šasiji na štoku vozačkih vrata.. Tapkaš u mraku bez osciloskopa. Lijepo ti je fire objasnio - zaleti se kod njega pa sredite to kak spada, ovak samo gubiš vrijeme.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Tapkaš u mraku bez osciloskopa. Lijepo ti je fire objasnio - zaleti se kod njega pa sredite to kak spada, ovak samo gubiš vrijeme.. ma nee, bude on to ovako odokativnom metodom riješio.. još ovog stoljeća :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 A ti to preko carPC-a pokušavaš složiti traction control? Zato treba real-time OS, a ne šugave Windoze... osim toga, to bi bi bio teški i brutalni eksperiment sa vrlo sumljivim ishodom. Bez čistog (i efikasnog) HW rješenja sve je to kibi-dabi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Zato treba real-time OS, a ne šugave Windoze... osim toga, to bi bi bio teški i brutalni eksperiment sa vrlo sumljivim ishodom. Bez čistog (i efikasnog) HW rješenja sve je to kibi-dabi. Ma jel ti to ozbiljno? Pa cijeli Đijev auto je "teški i brutalni eksperiment sa vrlo sumljivim ishodom"! Doduše, ishod se vjerojatno ipak može naslutiti.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 cijena toga nema veze. Danas se cijena vecinom odreduje marzama. Taj punjac na netu s postarinom bilo gdje u svijetu dode 12$ i opet iz te cijene nista nemozes zakljuciti, osim da trgovci jakooooo dobro zaraduju. Ono sto tebi treba, je prvo staviti ga u metalno kuciste. Onda na sve(ali sve) zice staviti zavojnice koje su u metalnom kucistu(imas ih u atx napajanju). Posle zavojnica staviti kond koji se sastoji od elektrolita(barem 1000uF), 100-1000nF folijski i 100nF keramicki. Onda tek mozes dalje. Nego ja imam switcher s 12 na 18V(tj podesvivo od 12 do 24V) kojeg napravio za cca 20kn za napajanje laptopa. Nista nije oklopljeno na njemu i ne stvara smetnje. Ako ti treba samo jedan napon mozes to izraditi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 A ti to preko carPC-a pokušavaš složiti traction control? Nemoj davati poluinformacije van... kakav TC-PC.. :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Radio sam taj 12-19V adapter, stvarao je manje smetnji, ali nije imao stabilan napon... Kako je opterećenj raslo ili padalo, tako je i napon varirao... Ovaj drži konstantno 19V.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Nemoj davati poluinformacije van... kakav TC-PC.. :rofl: Gle njega, pa nisam ja niš "davao" nego sam te pitao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Radio sam taj 12-19V adapter, stvarao je manje smetnji, ali nije imao stabilan napon... Kako je opterećenj raslo ili padalo, tako je i napon varirao... Ovaj drži konstantno 19V.. lose si ga napravio. Ovaj moj drzi napon i kada vuces 200W iz njega. Zato sluze povratne veze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 cijena toga nema veze. Danas se cijena vecinom odreduje marzama.Taj punjac na netu s postarinom bilo gdje u svijetu dode 12$ i opet iz te cijene nista nemozes zakljuciti, osim da trgovci jakooooo dobro zaraduju. Ono sto tebi treba, je prvo staviti ga u metalno kuciste. Onda na sve(ali sve) zice staviti zavojnice koje su u metalnom kucistu(imas ih u atx napajanju). Posle zavojnica staviti kond koji se sastoji od elektrolita(barem 1000uF), 100-1000nF folijski i 100nF keramicki. Onda tek mozes dalje. Nego ja imam switcher s 12 na 18V(tj podesvivo od 12 do 24V) kojeg napravio za cca 20kn za napajanje laptopa. Nista nije oklopljeno na njemu i ne stvara smetnje. Ako ti treba samo jedan napon mozes to izraditi. Cijena uvijek ima veze, jer se nijedan pošteni proizvođač neće zezati s malim maržama. Može to dobro delati i bez metalnog kućišta. Ove norme moraju biti zadovoljene: FCC/CISPR/VCCI class B EMI. Evo kak to izgleda kad je napravljeno kak spada: http://www.powerstream.com/ADC-ACER.htm Osim toga, nikako da vas dvojica DIY majstora počnete vrednovati (i uračunavati u krajnju cijenu) i vlastiti rad. Jer ako to ne radite onda bute po cijele dane se zezali da sami nekaj napravite kaj se može kupiti za $80, umjesto da se primite nekog posla na kojem možete zaraditi bitno veće novce. Ovo velim dobrnamjerno i bez zafrkancije, tak da nemojte sad osuti paljbu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Kod tih punjaca, ti ih napravis(sve konstruiras) i uzmes si 0.5$ po svakom. Miljunas si samo tako. Cijena izrade(ja sam u toj ind tako da ju dobro poznam i smijesne su mi neke pizdarije koje se pisu po forumima) je zanemariva u cijenu ukupnog produkta. Ali jako se razlikuju malo serijski proizvodi di je cijena razvoja vecine cijene iz tvornice(ne u ducanu) i vise serijski(di je cijena razvoja mala) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Kod tih punjaca, ti ih napravis(sve konstruiras) i uzmes si 0.5$ po svakom. Miljunas si samo tako. Cijena izrade(ja sam u toj ind tako da ju dobro poznam i smijesne su mi neke pizdarije koje se pisu po forumima) je zanemariva u cijenu ukupnog produkta.Ali jako se razlikuju malo serijski proizvodi di je cijena razvoja vecine cijene iz tvornice(ne u ducanu) i vise serijski(di je cijena razvoja mala) Ali ja govorim koliko ti cijeniš ovog jednog kojeg si sam napravio? 100Kn koliko su koštali dijelovi? A gdje je tvojih 10 sati, koje da si potrošio na nekaj drugo si mogao puno više zaraditi nego uštediti tih 300 Kn (u odnosu na npr. $80 cijenu gootovog proizvoda solidne kvalitete). Moj je savjet da to nikad ne zaboravite, jer inače nema kruha.. Drugim riječima, ako radiš posao koji ti donosi 80Kn neto po satu, onda ti se ne isplati gubiti vrijeme na izradu takvog dc-dc convertera, bez obzira kaj ga sam znaš napraviti, jer te na kraju izađe skuplje nego da si ga platio $80 i nastavio raditi svoj posao. To je poanta. Osim naravno ako ga ne radiš iz hobby-a, u slobodno vrijeme, ali to je neka druga priča.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 fire seres do jaja, pa sta nisi milijunas onda kad sve razumijes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Miljunas si samo tako. A nabavna cijena materijala? Fiksni troškovi? Razvojni troškovi? Javi mi se na PM pa ću ti dati materijale da ih malo proučiš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now