Dominik Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ma cija god ako znas sta radis bitno je naglasiti da bi to trebala biti biblija trkaca, kak napumpati gume a bumo vidjeli sta tko zna :lol:
444IN Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tu svi sve znaju kolko sam ja do sad vidio lol...
goc9999 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 For every 10 degrees Fahrenheit change in the outside temperature, the tires’ air pressure will change by about 1 pound per square inch (psi). This falls with colder temperatures and rises with higher temperatures. 10 Fahrenheit -> 5 Celsius 1 psi -> 0.07 bar
Dominik Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 mozda u Americi, ali svejedno krivo :naughty::doh:
Kova Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 pV=mRT :lol: E to je već bolji put.. V bi bio konstanta, a T bi možda ipak bilo bolje računati u stupnjevima Kelvina, a ne Fahrenheita..
Koren Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 T i mora biti u Kelvinima... Ništa, Krauta u ruke i računat Dominik bi mogao otvorit temu samo sa ovakvim pitanjima, došlo bi do sveopćeg pokolja na forumu...
obie Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 (edited) ovako brzinski iz formule pV=nRT izjednacimo volumene jer ostaje isti... pokratimo n i R i iz omjera mi ostane da je drugi tlak manji za 0.138 bar Edited February 20, 2010 by obie
Surop Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 budem prvo sa sapunicom provjerio :thumbsup: tako i meni, ja ih napumpam na 2.3 i cine mi se poluprazne, pa ne znam tko je tu lud To ti se samo čini jer je debela dimenzija gume.
goc9999 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 moguce... @dominik: ja to procitao na netu, sumnjam da su tak neozbiljni da pisu bez veze. ajd, nam ti izracunaj, ali tak da stavis i dokaz ovdje, pa cemo ti vjerovat, ovak je najlakse rec "nije tak" i bok.
Dominik Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 :lol::lol::lol:, sam uzivaj u net podacima a zbog takvog stava pise na netu ili dokazi , stvarno smo sramotno drustvo , pa cu i ja biti takav, platis dobis :P zadnje besplatno je da niste ni blizu rjesenja :rofl::naughty:
goc9999 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 pa nije bed priznat ak ne znas, sta sad, svakom se zalomi da se zaleti pa skuzi da je u krivu
obie Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 :lol::lol::lol:, sam uzivaj u net podacima a zbog takvog stava pise na netu ili dokazi , stvarno smo sramotno drustvo , pa cu i ja biti takav, platis dobis :P zadnje besplatno je da niste ni blizu rjesenja :rofl::naughty: sta nije situacija da se izjednace volumeni u obje situacije, n i R se krati ostaje samo tlak i temp? i iz omjera se dobije drugi tlak..? il sam ja malo zabrija?
marek1 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Vrlo vjerojatno ti gume pustaju na felgi, malo je cudno da bas sve 4 ali eto. Meni je jednom na astri pustala i stalno ju je trebalo nadopumpavati, otisao kod vulkanizera i nista. Bilo je sve u redu ali smo gumu ipak skinuli, premazali i opet vratili i od onda vise ne pusta vec 2 godine. Ista stvar mi se sad dogodila na bravu, sve je bilo u redu dok nisu dosli hladni dani i odjednom mi jedna guma stalno pusta, vulkanizer pregleda kad ono nista. Gumu mi samo stisnuo na filgi premazao rubove gume i felge i opet ju napumpao i eto opet je sve ok. Vulkanizer mi rekao da je to dosta cesta pojava kod hladnoce da pocinje pustati.
Dominik Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 pa nije bed priznat ak ne znas, sta sad, svakom se zalomi da se zaleti pa skuzi da je u krivu slazem se, ja cu prvi priznati, ali KAD se zalomi do tada uzmes termometar, manometar i vidis kak na netu ima gro gluposti 2 obie, Risbo je sve ok napisao, samo treba tocno postaviti pa izracunati, zato kazem, za sada ni blizu
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now