goc9999 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 U 12mj. sam kupio fuldu kristal montero 3, i ono, svakih mjesec dana moram napumpat gume za 0.7 bara. I ne samo to, gume punim na 2.3 bara (tak pise na autu) i one jos uvijek izgledaju poluprazne :huh: do cega to moze biti, losa guma (imam garanciju), ventili (stari su dvije godine), ili je to normalno zbog hladnoce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 meni je padao tlak kad se na felge nakupila hrđa (čelićne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surop Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 meni su isto sava s3 malo popustile, vjerojatno zbog zime! koju dimenziju guma imaš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goc9999 Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 (edited) @sven:a ne bi trebalo, auto je dvije godine star (origigi čelične felge) @surop: 165/70 14" Edited February 18, 2010 by goc9999 Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Mozda je ventil los . Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Mozda je ventil los . pa vrlo vjerojatno, posto ga nije mijenjao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Znaju malo napuknuti u korijenu pa lagano lagano pustaju . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 a mozda je suplja...meni tako bilo na puntu, nekada pusta nekada ne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 a mozda je suplja...meni tako bilo na puntu, nekada pusta nekada ne... sve 4 suplje ? ak jesu, nadam se da loto uplacuje lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivsa Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 nekako mi je cudno da su mi i sva cetiri ventila u banani...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goc9999 Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 jedino da me nisu sjebali u auto kresi, jer su mi nudili ventile a ja sam rekao da mi ne trebaju, jer su ovi noviji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 skini ih i nek ti ih premazu s onom "pastom" da dihta Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 skini ih i nek ti ih premazu s onom "pastom" da dihta Tako je, to je najbolje napraviti za početak (kao i promjeniti ventile). Ali svejedno sjecam se bivseg auta i stalno sam imao isti problem ma koliko mi vulkanizer pobrusio felgu, promjenio ventila i tada je moj problem bio uspješno riješen postavljanjem zračnica na sve četiri gume i eto nikad mi više nije ništa ispuštalo :thumbsup: A ventile ti je najbolje testirati tako da napraviš sapunice te pređeš njome sve ventile u potrazi za mjehurićima (i pljuvačka je također dobra za testiranje :naughty:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 znaju sjebat ventile kod vulkanizera pogotovo ako su oni fensi kratki ili guma zapece pa je uz silu skidaju ko meni u Kolopera, nisam savljao nove pa dva venila ostetili te dvije gume pustale. promjenili ventile - sve oke... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 na rubu felge gdje guma sjedne se zna skupit prljavštine pa može puštat, meni je tako puštalo pa sam morao dat skidat gume da očiste i stave na novo i od tad je ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 sve 4 suplje ?ak jesu, nadam se da loto uplacuje lol haha nisam skuzio da mu sve 4 pustaju al tko zna hahah, onda otpada da su suplje :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
goc9999 Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 koliko su ventili i koliko mislite da bi mi uzeli za njihovo postavljanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Ma ventil ti je ~10kn. Ali daj prvo provjeri (sapunica ili slina test) jel' su oni uopce problem jer pomalo je glupo da su ti sva 4 shebana. Ali tek sad sam pročitao; ovo da kroz mjesec dana se malo ispumpaju je sasvim normalno (ajde ipak ne toliko koliko tebi). Tako se i meni katkad čini vizualno da su mi pojedine gume ispumpane ali uvijek kad provjerim tlak mi je isti propisani na sve 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 mislim da su 10ak kn komad..... bar u Međimurju Link to comment Share on other sites More sharing options...
File Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 mislim da su meni bili oko 4e u sloveniji ali nisam 100% ziher Link to comment Share on other sites More sharing options...
goc9999 Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Ma ventil ti je ~10kn. Ali daj prvo provjeri (sapunica ili slina test) jel' su oni uopce problem jer pomalo je glupo da su ti sva 4 shebana. Ali tek sad sam pročitao; ovo da kroz mjesec dana se malo ispumpaju je sasvim normalno (ajde ipak ne toliko koliko tebi). Tako se i meni katkad čini vizualno da su mi pojedine gume ispumpane ali uvijek kad provjerim tlak mi je isti propisani na sve 4. budem prvo sa sapunicom provjerio :thumbsup: tako i meni, ja ih napumpam na 2.3 i cine mi se poluprazne, pa ne znam tko je tu lud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 koliki je tlak u gumi ako je na 20st.C imala 2 bara a sada je temperatura gume i atmosfere 0.st.C i 1000mbara atmosferskog tlaka ? da cujem ? tuneri Link to comment Share on other sites More sharing options...
444IN Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Manji...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 ok, koliko u mbar , da ne budemo gradjevinari, vec strojari Link to comment Share on other sites More sharing options...
444IN Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 (edited) Ti gledaj sa strojarske ja ovaj necu sa gradjevinske vec bolje sa ronilacke jer znam da kad punim 15 litarsku 200 barsku bocu na 38 celzija koliko bude u prostoriji gdje je kompresor da u njoj nije tih deklariranih 200 bara zato bolje punim po noci . A dalje ne racunam jer je 3 ujutro haha... Edited February 19, 2010 by 444IN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now