Jump to content

Recommended Posts

Posted
For every 10 degrees Fahrenheit change in the outside temperature, the tires’ air pressure will change by about 1 pound per square inch (psi). This falls with colder temperatures and rises with higher temperatures.

10 Fahrenheit -> 5 Celsius

1 psi -> 0.07 bar

Posted
  Risbo said:
pV=mRT :lol:

E to je već bolji put.. :)

V bi bio konstanta, a T bi možda ipak bilo bolje računati u stupnjevima Kelvina, a ne Fahrenheita.. ;)

Posted

T i mora biti u Kelvinima...

Ništa, Krauta u ruke i računat :D

Dominik bi mogao otvorit temu samo sa ovakvim pitanjima, došlo bi do sveopćeg pokolja na forumu...:D

Posted (edited)

ovako brzinski iz formule pV=nRT izjednacimo volumene jer ostaje isti... pokratimo n i R i iz omjera mi ostane da je drugi tlak manji za 0.138 bar

Edited by obie
Posted
  goc9999 said:
budem prvo sa sapunicom provjerio :thumbsup:

tako i meni, ja ih napumpam na 2.3 i cine mi se poluprazne, pa ne znam tko je tu lud :D

To ti se samo čini jer je debela dimenzija gume.

Posted

moguce...

@dominik: ja to procitao na netu, sumnjam da su tak neozbiljni da pisu bez veze. ajd, nam ti izracunaj, ali tak da stavis i dokaz ovdje, pa cemo ti vjerovat, ovak je najlakse rec "nije tak" i bok. ;)

Posted

:lol::lol::lol:, sam uzivaj u net podacima :)

a zbog takvog stava pise na netu ili dokazi , stvarno smo sramotno drustvo

, pa cu i ja biti takav, platis dobis :P:P:P

zadnje besplatno je da niste ni blizu rjesenja :rofl::naughty:

Posted
  Dominik said:
:lol::lol::lol:, sam uzivaj u net podacima :)

a zbog takvog stava pise na netu ili dokazi , stvarno smo sramotno drustvo

, pa cu i ja biti takav, platis dobis :P:P:P

zadnje besplatno je da niste ni blizu rjesenja :rofl::naughty:

sta nije situacija da se izjednace volumeni u obje situacije, n i R se krati ostaje samo tlak i temp? i iz omjera se dobije drugi tlak..?

il sam ja malo zabrija?

Posted

Vrlo vjerojatno ti gume pustaju na felgi, malo je cudno da bas sve 4 ali eto.

Meni je jednom na astri pustala i stalno ju je trebalo nadopumpavati, otisao kod vulkanizera i nista. Bilo je sve u redu ali smo gumu ipak skinuli, premazali i opet vratili i od onda vise ne pusta vec 2 godine.

Ista stvar mi se sad dogodila na bravu, sve je bilo u redu dok nisu dosli hladni dani i odjednom mi jedna guma stalno pusta, vulkanizer pregleda kad ono nista. Gumu mi samo stisnuo na filgi premazao rubove gume i felge i opet ju napumpao i eto opet je sve ok. Vulkanizer mi rekao da je to dosta cesta pojava kod hladnoce da pocinje pustati.

Posted
  goc9999 said:
pa nije bed priznat ak ne znas, sta sad, svakom se zalomi da se zaleti pa skuzi da je u krivu ;)

slazem se, ja cu prvi priznati, ali KAD se zalomi

do tada uzmes termometar, manometar i vidis kak na netu ima gro gluposti

2 obie, Risbo je sve ok napisao, samo treba tocno postaviti pa izracunati, zato kazem, za sada ni blizu :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...