Brklja Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Naime od postojećeg intercoolera mi ne pašu oni plastični ulazi/izlazi pa si to moram napravit po mjeri. Dakle ovo sivo sa žutim poklopcima na slici: (evo i odrezano nabrzaka da upašem): Di kupit aluminijsku ploču iz koje ću to raditi? Znam da je to skupo ko vrag pa vjerojatno netko tko si je to već radio bi mogao znati :thumbsup: Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
bvlahov Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Mislim da ćeš lakše naći/jeftinije proći ako kupiš tanje aluminijske limove i daš ih povariti na željene dimenzije. Ali i za jedno i drugo možeš probati ovdje: http://www.strojopromet.hr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 Pa to cu i napravit tj dat povarit, ali treba mi ploca iz koje cu to izrezat.. Da fakat nisam se uopce sjetio strojoprometa, tamo sam vec par puta bio.. A zna li netko opcenito koliko moze kostat recimo metar kvadratni takve aluminijske ploce? Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinac Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 aluminij ti je oko 20 kn/kg specif. gustoca aluminija je 2700 kg/m3 , pa si racunaj .... recimo 1m x 1m x 1mm = 2,7 kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Božić Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Mislim da je cijena cca 100 kn za m2 1mm debljina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 pa onda to nije skupo kako sam ja mislio, ne znam zašto mi u glavi odzvanja cifra od 500+kn Hvala cure Link to comment Share on other sites More sharing options...
popsi Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 pazi kad rezes aluminij...ne moze se spena vadit magnetom.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinac Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 i ALU voli papati rezne šajbe hint : svijeća, parafin :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bvlahov Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Pa to cu i napravit tj dat povarit, ali treba mi ploca iz koje cu to izrezat..Da fakat nisam se uopce sjetio strojoprometa, tamo sam vec par puta bio.. A zna li netko opcenito koliko moze kostat recimo metar kvadratni takve aluminijske ploce? Posted via Mobile Device Ja sam te krivo shvatio. Mislio sam da hoćeš to glodati iz jednog komada. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 i ja sam radio istu stvar i cak mislim da je isti ic uglavnom skup sport jer je zavarivanje aluminija dosta skupo. mene izaslo 500kn varenje s materijalom koji sam uzeo od tog majstora a on inace uzima iz strojoprometa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 Ja imam frenda koji vari aluminij pa mislim da će to odradit za čevape Šta sa tom špenom? Nema mi di upast da je ne mogu rukom počistit ili ispuhat na kompresor.. @SlaX: To je intercooler od Mercedes Vivara najjačeg dizela V6 nekog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Može u oko Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 a zicer ce neko brklji dat brusilicu u ruke :lol: :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 a zicer ce neko brklji dat brusilicu u ruke :lol: :rofl: ccc frajeru, kirurška preciznost! (hint: rukavice) A gle i brusilica je tu sa strane, doduše nju sam stavio tek tolko za fotkanje :lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 inox centar sesvete drzi ploce, ja sam tamo kupovao inace, to ce te ispast vise nego da si kupio gotovi IC ali ko kako voli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 (edited) Zašto više? Moram samo kod tokara napravit one prihvate di se šarafe crijeva, ovo si narezat i povarit i to je to. Mislim ne sumnjam da će koštat parsto kn ali mislio sam da će sam materijal (aluminijska ploča) koštat više zato sam i postavio pitanje, ali dečki kažu da to nije baš tak skupo..? edit: "morao" sam sve te djelove kupit u Tokiću tako da nisam imao izbora (sponzorstvo, jel) Edited February 27, 2010 by Brklja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 sponzorski? jebeno mogo si uzet od lagune dci ima metalne kade a u inox centru mozes kupit samo plocu 2x1metar i kosta 600 kuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 e pa to je onda to o čemu mi je pričao Kruno, ipak je 600tinjak kn. A Dinac i Božić kažu da je to 100tinjak kn u Strojoprometu.. Hm? Koja debljina uopće treba bit? edit: Da, Tokić je sponzorirao dio djelova (turbo, kočnice, ulje, filtere, dihtunge, leteće i to..) svaka kuna je dobrodošla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 pas mater pa u kojem tokiću si bio? u sesvetama? pa ja ih poznam tamo preko 10 godina i svaki dan sam tamo i kad sam pito za sponzorstvo rekli mi da mi mogu dat sponzorsku kavu u kancelariji LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinac Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 (edited) e pa to je onda to o čemu mi je pričao Kruno, ipak je 600tinjak kn. A Dinac i Božić kažu da je to 100tinjak kn u Strojoprometu.. Hm? ovak je kak sam ti rekao 100% u strojoprometu. otidji u strojopromet , uzmi si metar obavezno, i ALU ploce ti stoje straga lijevo. Tamo si mozes naci komade kak ti paše ako ima vec izrezano. sponzorski? jebeno mogo si uzet od lagune dci ima metalne kade a u inox centru mozes kupit samo plocu 2x1metar i kosta 600 kuna valjda alfa misli na plocu inoxa a ne ALU Edited February 28, 2010 by Dinac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 inox centar sesvete ima i aluminij Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 pas mater pa u kojem tokiću si bio? u sesvetama? pa ja ih poznam tamo preko 10 godina i svaki dan sam tamo i kad sam pito za sponzorstvo rekli mi da mi mogu dat sponzorsku kavu u kancelariji LOL Pa to ti je kad ideš dogovarat sponzorstvo u poslovnicu, a ne u upravu koja je btw u Kranjčevićevoj :thumbsup: :lol: ovak je kak sam ti rekao 100% u strojoprometu.otidji u strojopromet , uzmi si metar obavezno, i ALU ploce ti stoje straga lijevo. Tamo si mozes naci komade kak ti paše ako ima vec izrezano. valjda alfa misli na plocu inoxa a ne ALU OK, tnx, budem otišao vidjet u pon :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 milsim da je kg aluminija oko 35 kn a ne 20. kakav ti aluminij trebaš ? 1, 2, 3, 4 mm ili kaj? kolko veliki komad trebaš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 1mm, a ono cca metar kvadratni (možda i manje ali da slučajno ne zafali). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 pa yebogatea... složi si te krajeve od kartona i izračunaj točnu površinu. da nebi bilo ajme meni btw, dali ima tamo harcore alu limova od min 35 mm debljine ili trupaca promjera 150 mm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now