Jump to content

Djelovi preko e-bay-a, iskustva s carinom?

Booster

Recommended Posts

Nasao sam si rođendanski dar za ovo ljeto :)

http://cgi.ebay.de/Faecherkruemmer-VW-Golf-2-3-53i-35i-1-8-2-0-16V-GTI-TUV_W0QQitemZ320479422639QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item4a9e0fe8af

zanima me jel tko uzimao tak sta i ako je kako stoje stvari s carinom?

ovo mi je odlična cijena, čista kopija supersprinta a više nego duplo jeftinija

http://www.supersprint.com/eng/SPP2000000910901.asp

• Replies 106
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

cca 33% ti je carina i porez na ukupnu cijenu; dakle nekih 60€ dodatnih..

Nije preskupo.. Valjda kvaliteta nije u srazmjeru s cijenom.

Damn.. za mene nije baš povoljno. :(

http://cgi.ebay.de/Kruemmer-Faecherkruemmer-Borla-Jeep-Wrangler-TJ-4-0-98-99_W0QQitemZ370197055447QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item563176c7d7#ht_1758wt_982

Edited by Stepp

cca 33% ti je carina i porez na ukupnu cijenu; dakle nekih 60€ dodatnih..

Nije preskupo.. Valjda kvaliteta nije u srazmjeru s cijenom.

Damn.. za mene nije baš povoljno. :(

http://cgi.ebay.de/Kruemmer-Faecherkruemmer-Borla-Jeep-Wrangler-TJ-4-0-98-99_W0QQitemZ370197055447QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item563176c7d7#ht_1758wt_982

Potrazi detaljnije, ja sam isto nasao svasta cijene od 99€ do 500€. Za jeep bi mozda prije nasao na ebay.com nego na ovom švapskom...no kod mene je obratno.

2 JJ: Pa trebalo bi doc doma na vrata ali svejedno mogu lupit carinu...sam neznam kak to onda ide jel preko neke špedicije mora ić ili kak...zato i pitam tu

S obzirom da je oko 1000kn mozda dodje na vrata doma. Pa ti nece drapiti carinu

rofl

rokaju carinu na artikle skuplje od 50-60€ vecinom ( ako govorimo o kupnji preko neta ) za to ne vrijedi onih 1000kn guma sto mozes iz slovenije dofurat u autu.

btw posalji si nekom u sloveniju te auspuhe i onda prevezi preko bregane. najjeftinije rjesenje. nisi lud valjda slat u hr

rofl

rokaju carinu na artikle skuplje od 50-60€ vecinom ( ako govorimo o kupnji preko neta ) za to ne vrijedi onih 1000kn guma sto mozes iz slovenije dofurat u autu.

btw posalji si nekom u sloveniju te auspuhe i onda prevezi preko bregane. najjeftinije rjesenje. nisi lud valjda slat u hr

Ovo je, na žalost, istina. Kaj je najgore, u zadnje vrijeme carine ama baš svaki paket čija vrijednost je preko cca 50 eura.

rofl

A zakaj onda meni nisu carinili nikaj do sada nikada. A bilo je kupovina vecih od 100eura. :doh:

2 Booster> ako ti dodje doma na vrata onda nije bilo carine, a ako je na carini onda dobis obavijest da ti je u posti pa moras doci u postu i tamo onda placas carinu i preuzimas paket.

Ovo je, na žalost, istina. Kaj je najgore, u zadnje vrijeme carine ama baš svaki paket čija vrijednost je preko cca 50 eura.

Pa to ti pričam...

A zakaj onda meni nisu carinili nikaj do sada nikada. A bilo je kupovina vecih od 100eura. :doh:

2 Booster> ako ti dodje doma na vrata onda nije bilo carine, a ako je na carini onda dobis obavijest da ti je u posti pa moras doci u postu i tamo onda placas carinu i preuzimas paket.

A ocito si valjda imao srece ili su oni predmet koji su carinili procjenili kao manje vrijednim pa si se uspio provuci. Eto nema drugog objasnjenja.

Evo ovo ti je u zadnja 2 mjeseca na mom accountu. Zamisli sad da sam svih xy artikala shipao u nasu smrdljivu drzavu pa bankrotirao bih. Zato lijepo Brežice hvala lijepa doviđenja i eto.

ebayu.jpg

@booster - tek sam sad vidio da si iz VT sry

Menio je došlo doma na vrata i platio sam čovjeku carinu kod preuzimanja...

Meni su svaki put okinuli carinu i PDV u Branimirovoj... najgore mi je bilo jednom kada mi je lik poslao UPS-om... oderali me na onoj Velikoj cesti 1200kn, stavke glase ovako:

1. pdv

2. carina

3. manipulacija robe u skladištu

4. izrada dokumentacije

5. zauzimanje skladišne pozicije

6. bla bla bla bla

Uglavnom, PDV + carina su koštali 50% od ukupnog iznosa, a sve ostalo su njihovi nameti. Svakako ako naručuješ, traži da ti šalje regularnom poštom + tracking number (TNX TCode ;))

ja neznam šta fantazirate bezveze...ja osobno to rješavam pošta obrov ,pošto ležeće tj poste restante,osobno podignem paket,pošta mi je 25 km od mene...ako je veća vrijednost nadodam 1 euro više i naprave mi manji račun,pošalju na mail ili bude u paketu,fino na carini pokažem do 150 eura i samo gas....ledice i takve sitnice do 20 eura s poštarinom naručim na svoju adresu,a sve preko toga slovenija i samo slovenija....pred dva tjedna išao po 600 eura proteina ja i frend,dva računa po cca 100 eura i gas....i 20% ddv-a me čeka u bilo kojoj pošti za povrat poreza :P:)

Ja do sad dobio preko 20 paketa na adresu i samo jedanput platio carinu(i dobro prošao).

Mislim da im se neda previše zajebavat s nama koji nismo iz ZG pa ne možemo do njih doći... :)

Nije nužno ići osobno na carinjenje, tako da mislim da ti ta teorija ne drži vodu. Može im se i faksom poslati podatke i dokumente koje te traže, pa te opale na osnovu njih ili ti to ospore, pa te opale po svojoj tarifi.

Dosta ovisi o tome i koliko često vam stižu paketi unutar nekog kraćeg perioda, tj. ako vam carinik "zapamti" ime, puno je veća šansa da će paket ići na carinjenje nego da će ga pustiti.

Meni svaki čas dolaze paketi. Evo zadnji paket, gewinde za Mazdu. Poslali mi poziv za carinjenje, ja poslao faksom račun od Paypala i screenshot od ebaya i došao mi paket bez carine, piše "oslobođeno carine". :cheer:

koliko su ti gewinde bile s poštarinom?ili si na sxreenshotu malo prethodno to u photoshopu obradio?:P:)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...