JosipZG Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 tako je, u pravilu se obračunava na sve ali evo ja naručio iz USA nešto za 20-ak$ + 60-ak $ shipping, zvali me na poštu, donio sam račune, otvorili paket i pustili me bez plaćanja tj.slanja na carinu. platio sam samo ležarinu 11kuna taj jedan dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 ne bi da nije već 99999 puta napisano i na forumu i po internetu, koliko deru na carini kod kurirskih službi, pa si se morao sam uvjeriti u to nisam zna da ce ovaj slat fedexom Link to comment Share on other sites More sharing options...
terror666 Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 carina se placa odmah na preuzimanju ili imas neki rok za placanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Pitanje. Na ebay.de, firma iz Engleske prodaje branike za BMW. Pošaljem upit a frajer mi odgovara kako se roba šalje direktno iz Vijetnama gdje se proizvodi. Ali da na pošiljci stavljaju štambilj da oni preuzimaju troškove carine i poreza, citiram: Wenn wir von Vietnam versenden, versenden wir allerdings mit einem DDP (delivery duty paid) Stempel, d.h. dass wir für die anfallenden Kosten für Einfuhrsteuern und Zoll aufkommen. Auf Sie kommen also keine weiteren Kosten zu. Der ausgewiesene Preis ist ein Endpreis für Sie. Da li netko ima iskustva s tim, roba košta 835 Eur ne bi htio na to još platiti carinu i porez... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Pitanje. Na ebay.de, firma iz Engleske prodaje branike za BMW. Pošaljem upit a frajer mi odgovara kako se roba šalje direktno iz Vijetnama gdje se proizvodi. Ali da na pošiljci stavljaju štambilj da oni preuzimaju troškove carine i poreza, citiram: Wenn wir von Vietnam versenden, versenden wir allerdings mit einem DDP (delivery duty paid) Stempel, d.h. dass wir für die anfallenden Kosten für Einfuhrsteuern und Zoll aufkommen. Auf Sie kommen also keine weiteren Kosten zu. Der ausgewiesene Preis ist ein Endpreis für Sie. Da li netko ima iskustva s tim, roba košta 835 Eur ne bi htio na to još platiti carinu i porez... To preuzimanje troškova špedicije + davanja na njihov račun je moguće ali u praksi se rijetko koristi i ja bi u tvom slučaju računao na dodatnih 2500 kn za carinu i pdv + kojih 100 eur špedicije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 da li se carina obracunava na kompletan iznos (shipping+roba ili samo na vrijednost robe roba + dostava = osnovica za carinu roba + dostava + carina = osnovica za PDV 25% Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 To preuzimanje troškova špedicije + davanja na njihov račun je moguće ali u praksi se rijetko koristi i ja bi u tvom slučaju računao na dodatnih 2500 kn za carinu i pdv + kojih 100 eur špedicije Hvala. Makar pošto plaćam paypalom uvijek mogu povratiti novac ako me zajebu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Uglavnom, naručio robu u vrijednosti 36$ iz SADa i platio dodatno USPS Priority Mail International Legal Flat Rate Envelope 31$. Sad me interesira da li će mi i koliku cca carinu lupiti na to? Radi se o kožnoj galanteriji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Zar su na tako mizerne iznose poceli lupat carinu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Zar su na tako mizerne iznose poceli lupat carinu?? Ne znam pa pitam. Ne vjerujem da će biti carine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrky047 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 lupit će ti sigurno pdv, a carina ide prema tablicama. I onda još njihovi troškovi. A evo da napišem jedno iskustvo od neki dan. prije 14 dana kupio dvr kameru za 92$ sa focalprice.com dobio tracking i pratio pošiljku. Pošiljku preuzima swiss post u kini i šalje u švicarsku odakle oni šalju na moju adresu. Na paket stave novu naljepnicu da je paket iz švicarske i on prolazi našu carinu kao roba iz eu bez pdva i carine. Zanimljivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Mi smo frendu naručili neke pipe s ebaya, došle iz kine, svaka posebno... Cijena jedne pipe 350-400kn, carina i porez po jednoj pipi 150-170kn... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Uglavnom, naručio robu u vrijednosti 36$ iz SADa i platio dodatno USPS Priority Mail International Legal Flat Rate Envelope 31$. Sad me interesira da li će mi i koliku cca carinu lupiti na to? Radi se o kožnoj galanteriji. Carinu ne, mozda pdv. Ovisi o kakve volje je carinik. Ako mu se neda raditi, nista nece biti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marxx Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Neki dan dobio paketic iz Australije vrijednost cca 170U$ i proslo bez carine/Pdv-a.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ja narucio klipove i karike oko 170 dolara s postarinom. Nadam se da cu proc liso hihuhu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 lupit će ti sigurno pdv, a carina ide prema tablicama. I onda još njihovi troškovi. A evo da napišem jedno iskustvo od neki dan. prije 14 dana kupio dvr kameru za 92$ sa focalprice.com dobio tracking i pratio pošiljku. Pošiljku preuzima swiss post u kini i šalje u švicarsku odakle oni šalju na moju adresu. Na paket stave novu naljepnicu da je paket iz švicarske i on prolazi našu carinu kao roba iz eu bez pdva i carine. Zanimljivo Paket ti je prošao slučajno bez carine samo zato jer je mali, lagan, bez osiguranja, izgleda jeftino i carinik/ca je procijenio da se ne isplati gubit vrijeme s otvaranjem tog paketa. Nikakva Švicarska niti preusmjeravanje paketa nema veze s time niti je to utjecalo na izbjegavanje carine. Uostalom Švicarska nije u EU Uglavnom, naručio robu u vrijednosti 36$ iz SADa i platio dodatno USPS Priority Mail International Legal Flat Rate Envelope 31$. Sad me interesira da li će mi i koliku cca carinu lupiti na to? Radi se o kožnoj galanteriji. Nisi trebao plaćati dodatno skuplju dostavu. Uvijek treba koristiti najjeftiniji način dostave jer skuplja dostava ide u prilog samo prodavaču (koji je bolje osiguran od tvoje eventualne žalbe ako nešto nije u redu) i carini (koja dok je gužva prioritet za otvaranje uvijek daje paketima koji dolaze skupljom dostavom ili/i imaju osiguranje) I bezveze bacaš novce jer što se rokova dostave tiče nema razlike između prioritetne pošiljke i standardne pošiljke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Usps priority je obicno najjeftiniji nacin dostave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Dosad je uvijek bilo razlika između prioritetnih i klasičnih shippinga u rokovima. Priority bi uvijek došao kroz 7-14 dana dok klasični 7-45 dana, a ovo mi je relativno hitno bilo. I imam tracking number. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Pa imat tracking number nije ništa pozitivno. Imaš veće šanse da će se carinit (odkako su poboljšali način rada paket s praćenjem prolazi bez carine samo ako imaš puno sreće), i potpuno si zaštitio prodavača na svoju štetu. Kad prodavač pošalje bez broja za praćenje, što god se krivo dogodi (ne dobiješ paket/oštećeno/krivo poslano/ne izgleda kako je opisano/nešto fali/neispravno/....) onda si gotovo 100% zaštićen od rizika gubitka novca, jer teret dokazivanja je na prodavaču a ne na tebi Kad pošalje s brojem za praćenje, i onda recimo ako se dogodi da si dobio nešto krivo ili neispravno, onda teret dokazivanja ide na tebi. Odnosno trebaš o svom trošku istu tu stvar vratiti natrag da bi dobio refund. (ne računajući iznimne situacije kad naletiš na dobrog prodavača koji to odradi u tvoju korist). Kada vratiš paket natrag, ako ga ovaj ne preuzme, paypal ti neće vratiti novce. Tako plaćanjem skuplje dostave samo si dodatno osigurao prodavača a sebe doveo u potencijalni rizik u slučaju nekog problema Usps priority je obicno najjeftiniji nacin dostave. najjeftinije je USPS bez praćenja, pa onda USPS prioritetno bez praćenja, pa USPS registrirana pošiljka, pa USPS registrirana prioritetna pošiljka, i imaš onda još posebno sve za pakete. Pošiljka je jedno (do 2 kg) a paketi su drugo (od 0 do 30kg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Update - nisu mi naplatili carinu, došla mi je pošiljka na kućnu adresu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 184 dolara sa postarinom iz amerike klipo vi karike i ostalo. 25.2 platio. Ddanas doslo u samobor. 290kn pdv i carine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Naručio dio za bike iz Taiwana, 220$ sa shippingom, neka njihova normalna pošta. Jel trebam vadit EORI i ako da, gdje? Kolko davanja da računam? cca 35%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Ajde kad vec nitko nije odgovorio, odgovorit cu si sam... Eori broj sam si izvadio iz mjere predostrožnosti, pa ako zatreba da ga imam, trenutno je paket na carini... Zahtjev za eori sam skinuo s neta i poslao ga ispunjenog i potpisanog na mail u podrucni ured carine Jankomir (tu kao spadam, Crnomerec): angelina.martinkovic@carina.hr Dobio sam scan eori broja sljedeći dan na mail, u biti to je HR+OIB, samo se ne smije koristiti prije nego ga oni unesu u bazu. Za ostalo javim kad dobijem paket... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar001 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Pratim paket preko ips.posta.hr i pise mi ovo sad Send items to customs (Inb) to znači da sam najebo ? ili postoji mogućnost da prođe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 nemora znacit da ce ga carinit, ali vjerovatno budu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now