killuminati Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 zanima me ima li tko iskustva sa sachsovim kuplung setom, kako se pokazao u eksploataciji, koliko je izdržao itd.. inače je renomirana marka pa vjerujem da nije smeće.. neki vele da je LUK bolji, neki pak vele da nije.. opet, navodno je LUK prva ugradnja u BMW.. ima li šanse da naletim na neko đubre upitne kvalitete u sachsovoj kutiji? premišljam se između sachsa, luka, exedya i eventualno aisina (ako postoji jer ga ne mogu naći u katalogu).. pa ako ima tko kakvu pametnu.. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavo Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 ima li šanse da naletim na neko đubre upitne kvalitete u sachsovoj kutiji? Da naravno.... jedan dio starih setova se "reparira" u srbiji i naravno pakira u sachsove kutije. Pa sad ti budi pametan šta napravit.... :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 (edited) to sam čuo i pročitao, pa zato i pitam.. jebote ko onih 6 milijuna lažnih boca od cole iz bosne.. :lol: opet s druge strane, već sam poslovao s autosetom i djeluju oke firma da bi si rušili tako reputaciju, ali opet, gle di živimo.. Edited April 18, 2010 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Ja imam sachs u bmwu...nemam zamjerki, imam ga 3 godine i ne koristim stalno drop clutch, ali preko zime se često puta osjeti smrad koliko ga znam koristit, no nikad nije proklizilo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Sachs, Valeo, Luk moje sveto 3jstvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 ma valeo je žešće smeće, hvala lijepo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 U pravilu samo pozitivna iskustva s njihovim kvačilima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 ma valeo je žešće smeće, hvala lijepo.. kolko se sjećam u kutiji od valea je sachs ili obrnuto, bar za fiat Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 ma valeo je žešće smeće, hvala lijepo.. A po cemu si ti to zakljucio? :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 U Sachsovim setovima zna biti Valeo lamela. Ja sam na BMW-u imao takav set i izdržao je ABUSE, dok semering radilice nije propišao i zaljevao lamelu. Kada sam skinuo to dolje, lamela je bila u jako dorom stanju (nakon 1 g.) osim što je bila nasaftana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Ja sam imao na škodi LUK i pokazao se kao sranje, korpa je jednostavno bila preslaba (za jednih 68 ks). Sad imam Sachs i preporodio sam se. I inače trkaće Felicije isto koriste Sachs i drže bez beda skoro duplu konjažu od serijske Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMA Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Nemaš straha sa auto setom sam tam uzmi oni ništa ne kemijaju i dobiš garanciju. Uzimam od njih godinam i nema zime...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Proporuka za Sachs. Inače mogu te spojiti s članom na FFCu koji radi u Mikromaticu koji su direktni uvoznici sa Sahs. Ja sam ga platio 600 kuna manje nego u bilo kojoj trogovini u Hrvatskoj, uklučena poštarina i čak sam novčanik dobio. Cijena, korektnost, točnost i uljudnost za 5icu. Čuo sam za LUK da varira kvalitetom kao i Valeo, zato sam odlučio za Sachs:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvoracek Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 sachs je odličan... nema problema nikakvih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 A po cemu si ti to zakljucio? :doh: Netko mu prodao jaja pod bubrege Valeo je mozda cak i bolji od ove dvojice al eto barem kod mene dolje na jugu i nije tako poznat (marketing) Link to comment Share on other sites More sharing options...
avanti Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Sachs,Valeo i LUK nikad problema;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 20, 2010 Author Share Posted April 20, 2010 A po cemu si ti to zakljucio? :doh: po tri valeo seta na dva različita auta koji su se raspali na neprirodno niskoj kilometraži.. jedan je bio clio II 1.4 16V, a drugi fiat punto, znači nije se radilo o nekoj snazi.. evo lupi se.. :doh: a što se sachsa tiče, košta 3000 kn, halo, samo lamela košta 1500 kn, a korpa 1100 kn, druk 300 kn.. meni to nije normalno, čak dapače bezobrazno da bi se još i čekalo tjedan do dva na njega! kod ovlaštenog exedy set s ležajem zamašnjaka, semerinzima, uljem za gtribu i rukama košta manje od 3 kkn.. ovaj exedy koji je trenutno na mom autu vrti 212.000 km i popustio je samo druk, lamela i korpa bi mogle još barem 100 kkm.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 (edited) meni na mom autu trenutno valeo a i na gt-u kojeg sam imao prije sam imao valeo(oba sam ih ja nove stavljao) nikad problema ni najmanjih.... imam i dokaz:rofl::lol::lol::lol: a tu su još i odvoženi slalomi,poligon itd.....:thumbsup: mislim da netreba gledat kutiju i kaj piše negokaj je u kutiji i od kud dolazi....:thumbsup: Edited April 20, 2010 by GT Boca Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 kupljen Exedy za više nego duplo manju cijenu nego Sachs, frajer veli mrtav-hladan 3000 kn.. :doh: :doh: :doh: a Exedy se pokazao jako robusnim, nakon 212 kkm lamela bi odradila još minimalno 50 kkm (možda sam malo i rekao), korpa je bila pri kraju, a druk ko druk.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 kupljen Exedy za više nego duplo manju cijenu nego Sachs, frajer veli mrtav-hladan 3000 kn.. :doh: :doh: :doh: a Exedy se pokazao jako robusnim, nakon 212 kkm lamela bi odradila još minimalno 50 kkm (možda sam malo i rekao), korpa je bila pri kraju, a druk ko druk.. hmm...jasi je na mazdi premacy otisla na oko 50tkm...i kazu da je to mana na 2.0ditd :huh: mozda je drugaciji mijenjac na 323... :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Na mojoj BJ je original bio exedy gore, i otišo je na 60 000.... stavljen u servisu opet exedy, umro na 150 000.... sad je gore neki k... za soma kuna, i drži :lol: Ako oćeš kupit kuplung jednom i za sva vremena, kupi helix Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 (edited) imam ovaj auto 10 godina, pa prvi put čujem da im je to mana.. :lol: jedna-dvije laste ne čine proljeće.. na servisu kažu da DITD-ovi rijetko dolaze na izmjenu kuplunga.. zaboravljate da je nešto i do vozača.. ditd ima skoro duplo više momenta od 1.6, a izdržala je preko 200 kkm.. tako da.. pričate bajke.. i Jasa mi nije nikakvo mjerilo NHF.. btw, isti su mjenjači (G15M-R) i internalsi.. nemoj se ljutit Jap, ali tvoja BJ je umorna jako, i to cijela.. i sam kažeš da ju stara jaše do smrti.. ima jedna ditd na forumu koja ima i više km od moje, ali taj je auto najmanje po gradu vožen.. ja se vozim svakako samo ne ko baba, a lamela je, iako tanka, grizla kao nova, nema proklizavanja pošto je hidraulični sistem u pitanju.. druga je stvar što su se korpa i ležaj zamašnjaka umorili.. ali i tako su mogli bez problema još barem 20 kkm.. a to je opet respektabilna kilometraža.. Edited April 28, 2010 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Nije blatobran... mulda je... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 ma mislim jedno, pišem drugo.. my bad.. svejedno nisi odgovorio kako se to desilo? inače je tamo tvornička zaštita od prešanog papira ili čega već, ja ju maknuo, ispod ko novo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Kakvih 3000kn? Ja sam svoju sachs lamelu, tj., cijeli kuplung set kupio za 1400kn, sachs u Tokiću....a vjerujem da je lamela barem velika/čvrsta kao tvoja. Pa na koju foru je to tako skupo za mazdu?? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now