Jump to content

Sachs kuplung set

Recommended Posts

zanima me ima li tko iskustva sa sachsovim kuplung setom, kako se pokazao u eksploataciji, koliko je izdržao itd.. inače je renomirana marka pa vjerujem da nije smeće..

neki vele da je LUK bolji, neki pak vele da nije.. opet, navodno je LUK prva ugradnja u BMW..

ima li šanse da naletim na neko đubre upitne kvalitete u sachsovoj kutiji?

premišljam se između sachsa, luka, exedya i eventualno aisina (ako postoji jer ga ne mogu naći u katalogu)..

pa ako ima tko kakvu pametnu.. :thumbsup:

ima li šanse da naletim na neko đubre upitne kvalitete u sachsovoj kutiji?

Da naravno.... :D jedan dio starih setova se "reparira" u srbiji i naravno pakira u sachsove kutije. Pa sad ti budi pametan šta napravit.... :blink:

to sam čuo i pročitao, pa zato i pitam.. jebote ko onih 6 milijuna lažnih boca od cole iz bosne.. :lol:

opet s druge strane, već sam poslovao s autosetom i djeluju oke firma da bi si rušili tako reputaciju, ali opet, gle di živimo.. :D

Edited by killuminati

U Sachsovim setovima zna biti Valeo lamela.

Ja sam na BMW-u imao takav set i izdržao je ABUSE, dok semering radilice nije propišao

i zaljevao lamelu. Kada sam skinuo to dolje, lamela je bila u jako dorom stanju (nakon 1 g.)

osim što je bila nasaftana.

Ja sam imao na škodi LUK i pokazao se kao sranje, korpa je jednostavno bila preslaba (za jednih 68 ks). Sad imam Sachs i preporodio sam se. I inače trkaće Felicije isto koriste Sachs i drže bez beda skoro duplu konjažu od serijske

Proporuka za Sachs. Inače mogu te spojiti s članom na FFCu koji radi u Mikromaticu koji su direktni uvoznici sa Sahs.

Ja sam ga platio 600 kuna manje nego u bilo kojoj trogovini u Hrvatskoj, uklučena poštarina i čak sam novčanik dobio. Cijena, korektnost, točnost i uljudnost za 5icu.

Čuo sam za LUK da varira kvalitetom kao i Valeo, zato sam odlučio za Sachs:thumbsup:

A po cemu si ti to zakljucio? :doh:

po tri valeo seta na dva različita auta koji su se raspali na neprirodno niskoj kilometraži.. jedan je bio clio II 1.4 16V, a drugi fiat punto, znači nije se radilo o nekoj snazi.. evo lupi se.. :doh:

a što se sachsa tiče, košta 3000 kn, halo, samo lamela košta 1500 kn, a korpa 1100 kn, druk 300 kn.. meni to nije normalno, čak dapače bezobrazno da bi se još i čekalo tjedan do dva na njega!

kod ovlaštenog exedy set s ležajem zamašnjaka, semerinzima, uljem za gtribu i rukama košta manje od 3 kkn..

ovaj exedy koji je trenutno na mom autu vrti 212.000 km i popustio je samo druk, lamela i korpa bi mogle još barem 100 kkm..

meni na mom autu trenutno valeo a i na gt-u kojeg sam imao prije sam imao valeo(oba sam ih ja nove stavljao) nikad problema ni najmanjih....

imam i dokaz:rofl::lol::lol::lol:

a tu su još i odvoženi slalomi,poligon itd.....:thumbsup:

mislim da netreba gledat kutiju i kaj piše negokaj je u kutiji i od kud dolazi....:thumbsup:

Edited by GT Boca

• 2 weeks later...

kupljen Exedy za više nego duplo manju cijenu nego Sachs, frajer veli mrtav-hladan 3000 kn.. :doh: :doh: :doh:

a Exedy se pokazao jako robusnim, nakon 212 kkm lamela bi odradila još minimalno 50 kkm (možda sam malo i rekao), korpa je bila pri kraju, a druk ko druk.. :D

kupljen Exedy za više nego duplo manju cijenu nego Sachs, frajer veli mrtav-hladan 3000 kn.. :doh: :doh: :doh:

a Exedy se pokazao jako robusnim, nakon 212 kkm lamela bi odradila još minimalno 50 kkm (možda sam malo i rekao), korpa je bila pri kraju, a druk ko druk.. :D

hmm...jasi je na mazdi premacy otisla na oko 50tkm...i kazu da je to mana na 2.0ditd :huh:

mozda je drugaciji mijenjac na 323... :huh:

Na mojoj BJ je original bio exedy gore, i otišo je na 60 000.... stavljen u servisu opet exedy, umro na 150 000.... sad je gore neki k... za soma kuna, i drži :lol:

Ako oćeš kupit kuplung jednom i za sva vremena, kupi helix :D

imam ovaj auto 10 godina, pa prvi put čujem da im je to mana.. :lol:

jedna-dvije laste ne čine proljeće.. na servisu kažu da DITD-ovi rijetko dolaze na izmjenu kuplunga..

zaboravljate da je nešto i do vozača.. ;)

ditd ima skoro duplo više momenta od 1.6, a izdržala je preko 200 kkm.. tako da.. pričate bajke.. i Jasa mi nije nikakvo mjerilo NHF.. ;)

btw, isti su mjenjači (G15M-R) i internalsi..

nemoj se ljutit Jap, ali tvoja BJ je umorna jako, i to cijela.. i sam kažeš da ju stara jaše do smrti..

ima jedna ditd na forumu koja ima i više km od moje, ali taj je auto najmanje po gradu vožen.. ;)

ja se vozim svakako samo ne ko baba, a lamela je, iako tanka, grizla kao nova, nema proklizavanja pošto je hidraulični sistem u pitanju.. druga je stvar što su se korpa i ležaj zamašnjaka umorili.. ali i tako su mogli bez problema još barem 20 kkm.. a to je opet respektabilna kilometraža..

Edited by killuminati

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...