Jump to content

udarne rupe i oštećenja


Recommended Posts

naime neki dan sam po mraku naletio na fini komad izrezanog asfalta na križanju savske i vukovarske u smjeru sjevera, jer kako su asfaltirali sjeverni kolnik vukovarske, još su malo potegli prema savskoj i ostavili finu rupu taman nakon tračnica, a naravno da nije bilo obilježja niti znakova.. :doh: :doh:

 

drugi dan osvanuo novi asfalt.. :drink:

 

no nebitno..

 

kako sam ja doletio ko sivonja, jer inače u širokom luku zaobilazim te tračnice gdje nije tolko grbavo, kad sam uočio tu rupu, bilo je kasno, uspio sam koliko toliko zakočiti, da u kočenju ne naletim na rupu, e sad ne znam koliko sam uspio u svom naumu..

 

ne mora nužno biti posljedica toga, ali nakon toga se pojavio zvuk koji mi se čini kao da pločica nepravilno struže po disku, ali vrlo vjerojatno nije pločica nego neki puno gori metalni zvuk, možda onaj štift koji drži pločice na sjedištu..

 

sad kad skrećem samo ulijevo čujem tu škripu, dakle ne cijelo vrijeme, nego u razmacima.. tijelo amortizera nije ispustilo nikakve tekućine, stari su svega nekoliko mjeseci, baš kao i diskovi i pločice, a pri kočenju ne trese, jedino tu i tamo na rupama spri blagom pomaku volana čujem tu škripu..

 

što sam realno mogao sjebat? :drink::drink:

Link to comment
Share on other sites

meni se to desilo kad sam isto tako preko rupe prešao, pa je puknuo šraf koji drži balans štangu i poluosovinu. čulo se lupkanje i stuganje amo pri jačem skretanju. pogledao, stavio novi šraf i to je to.

 

pogledaj , možda je možda nije...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...