Jump to content

Bridgestone Potenza vs. Pirelli P Zero Nero

Za koju gumu bi ste se vi odlučili?  

36 members have voted

1. 1. Za koju gumu bi ste se vi odlučili?

• Bridgestone Potenza RE 050 A
      22
    • Pirelli P Zero Nero
      14

Recommended Posts

Za koju gumu bi ste se vi odlučili?

Ponuđeno je:

* Bridgestone Potenza RE 050 A

* Pirelli P Zero Nero

Isključivo u dimenziji 195 / 45 R 16.

Obje gume imaju isti indeks brzine (V), dok Zero Nero ima malo veći indeks nosivosti (84 - 500 kg, Potenza ima 80 - 450 kg). Tradewear, traction i temperature oznake nisam pronašao...

Razlika u cijeni je zanemariva.

ja sam na A5 serijski imao Potenza RE 050,auto je drzao jebeno,izdrzale su 34k km,sad vec imam 20k km ove P Zero Nero LOL dakle bas ove 2gume izmedju kojih se dvoumis :) po mom subjektivnom dojmu,mislim da su Potenza bile bolje neg ove sad, kad sam tek stavio Pirelli bio mi je ful cudan osjecaj,kao da su puno mekse iako pumpane na isti tlak,nakon nekog vremena sam se naviknuo i isto jako dobro drze po zavojima koliko sam skuzio..uglavnom,moj glas ide za B.P.050 ; )

Vozim se na Pzero nero 215 45 17 ... gume su ... strasne !

ono kaj ti ja mogu reci koliko se kuzim u gume da su ovo daleko meni najbolje gume koje sam korisitio a probao sam par od ljetnih.. falken fk450, bila je Yparada neko vrijeme na 18" pa sam imao isto Pzeronero istrosene na jednim felgama i od tad sam skuzio da ako su te bile potrosene kakve su onda tek nove

pa sam i nabavio 2mj 2009 god stvarno kao da su presle samo 1000km.. udobnost , nema nikakve buke , ponasanje na cesti je prejebeno suho a i mokro mogu potvrdit da se jebacki zaustavlja po mokrom.:thumbsup:

Takodjer sam cuo sve najbolje o Potenzi dosta frendova se voze na njima isto :thumbsup:

imam i ja tu potenzu 050 A i guma je u toj klasi odlična, btw cijena u slo je drastično niža nego kod nas, po kiši tradicionalno suverena, ne troši se nešto ekstremno, na autu od 1500 kg bez problema napravi 30 kkm, a ono što mi se najviše sviđa kod bridgestonea općenito, što dobro drže i kad se potroše.. a kad se ove trenutne potroše, vrlo vjerojatno će opet ići na auto..

na drugom autu imam bridgestone er300 popeglanu do graničnika i to je nevjerojatno kako drži, jer na svim ostalima gumam je tu već auto klizio.. jedino s takvom gumom na mokrom ne valja biti prehrabar..

Edited by killuminati

potenze imaju tvrđu bočnicu ,pa su malo neudobnije,vozio sam 2 seta na njima,sad imam 18 cola gore i mps3 koji je jako mekan,i auto mi je udobnije na 18 nego na 17.zero nero je isto mekan,prijatelj mi je vozio mazdu 6 na njima i kaže da su mu se krajevi prije potrošili.meni je bolji osjećaj brže vožnje sa potenzama.

Također vozio obadvije, iskreno Potenza me oduševila, pogotvo na kiši gdje puno bolje drži nego Nero, iskreno obadvije su vrhunske, druga sezona na Potenzi i ista kao 1 dan, Nero 1 sezonu bio ok ali imam osječaj da već drugu sezonu nije bilo to to.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...