Kova Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Znate li možda gdje bih mogao izmjeriti boost dok je auto na valjcima? Da li je (osim krivulje momenta i snage) moguće dobiti i krivulju boost-a dok auto ubrzava na valjcima?
GonzoT5 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 (edited) na mahi se to može a mahu ima cvh ak se ne varam. uostalom svi dobri valjci to mogu.! evo na ovom grafu se vidi EGT,Boost i AFR. http://www.postimage.org/image.php?v=Pq8PnIr Edited May 30, 2010 by GonzoT5
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 na mahi se to može a mahu ima cvh ak se ne varam.uostalom svi dobri valjci to mogu.! evo na ovom grafu se vidi EGT,Boost i AFR. http://www.postimage.org/image.php?v=Pq8PnIr Bio sam u CVH izmjeriti snagu, ali tamo su valjci izlizani pa mi nisu mogli ništa napraviti jer su proklizavali.. Jel se to može u Auto Timu ili Gumimarketu?
killercivic Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 pa to bi mogo s nekim datalogerom, bilo kojim koji mjeri boost imaš one kaj se na obd spajaju, i netrebaju ti valjci sam ga stisneš negdje
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 pa to bi mogo s nekim datalogerom, bilo kojim koji mjeri boostimaš one kaj se na obd spajaju, i netrebaju ti valjci sam ga stisneš negdje Koliko znam na mom Volvu to ne dela..
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 moze se u autotimu ako mi doplatis za to mjerenje. Super. A koliko ti trebam doplatiti? P.S. pričamo samo o boost-u ili i o AFR-u i EGT-u?
fire Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 moze se i afr mjeriti, a za egt je malo teze jer treba staviti sondu prije turba.
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 (edited) moze se i afr mjeriti, a za egt je malo teze jer treba staviti sondu prije turba. Ne bu išlo prije turba, exhaust manifold je integriran s turbom tak da tu nema mjesta. Ima rupa s navojem za wideband sondu na početku DP-a, ako uopće ima smisla tamo mjeriti..? AFR mi je toliko interesantan, boost mi svakako treba, a EGT bi bio poželjan. Edited May 30, 2010 by Kova
fire Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 nema koristi od mjerenja egt posle turbine. Sonda se moze staviti iza u auspuh.
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 nema koristi od mjerenja egt posle turbine. Sonda se moze staviti iza u auspuh. Ne kužim.. Zakaj ju stavljati iza na kraj auspuha ako nema smisla na početku DP-a?
fire Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ne kužim.. Zakaj ju stavljati iza na kraj auspuha ako nema smisla na početku DP-a? u drugoj recenici sam mislio na lambda sondu.
KIMI_1.8T Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ne kužim.. Zakaj ju stavljati iza na kraj auspuha ako nema smisla na početku DP-a? Mislim da je mislio na Lambdu, a ne na EGT. Edit, Evo preteko me.
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 u drugoj recenici sam mislio na lambda sondu. Sve ok, idem kod punice na ručak, pa sam malo dekoncentriran.. :lol: Dobro, koliko bi onda koštala doplata za mjerenje boosta i kako se dela?
Kova Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Mislim da je mislio na Lambdu, a ne na EGT. Edit, Evo preteko me. Svi su shvatili prije mene, ali mislim da sam dao dobru ispriku..
fire Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Sve ok, idem kod punice na ručak, pa sam malo dekoncentriran.. :lol: Dobro, koliko bi onda koštala doplata za mjerenje boosta i kako se dela? dogovorit cemo se za cijenu.
Kova Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Našao sam cjevčicu s boostom (pogled s lijeve bočne strane na intake manifold). Jel zna nerko gdje se u Zagrebu može nabaviti takva cjevčica i onaj "T" element?
Kova Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Pet shopovi, za akvarije imaš tih T razdjelnika. Hvala! A gumene cijevi?
ZOD Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Možeš stavit one prozirne kakve se dobiju uz boost ćukice, trebalo bi i toga tamo bit, ili ako neko ima toga viška nek ti da
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now