Jump to content

Recommended Posts

Posted

podjelit cu ovo pitanje na 2 dijela:

a) benzinski injektori

buduci da vecinom vozim na plin, bit ce da su se benzinski injektori postopali.

cesto lose radi na benzin, pogotovo tek kad se upali.

sad ga vec 3 dana vozim samo na benzin, i radi puuuno bolje na benzin, iako nije jos savrseno. jos uvijek malo grublje ubrzava u niskim okretajima sa lera.

jel mogu ocekivati da ce se injektori samo od voznje u potpunosti ocistit (sipam u rezervar onaj likvi moli za dizne)?

ako ne, jel ima kakva dobra metoda kojom se injektori mogu ocistiti a da se ne vade? krvav je to posao na šestaku.

b) plinski injektori

primjetio sam da mi je jedan od injektora za plin osjetno bučniji od ostalih (ne ono 20-30 bučniji, nego 300%). slučajno sam primjetio kad sam kolegi palio auto na kablove.

do cega bi to moglo biti. nisam nikakav servis na plinskoj instalaciji napravio, i stvarno sam neupucen po tom pitanju. koliko sam nacuo, potrebno je mjenjati filter od plina i uloske injektora.

nema nekih osjetnih posljedica, osim sto cesto u leru radi malo nemirno (ko da ne pali jedan cilindar).

zbog cega moze lupat injektor? i sta bi trebalo promjenit?

ps. nije hidropodizac. na benzin nista ne lupa.

Posted

A) benzinski ti se nece sami odstopat ni sa aditivima treba ih dati na ciscenje.... zato i je pozeljno na 2-3 tanka plina 1 benzina da se ne poštopaju

B) moze biti da nes sa injektorom ne valja ako imas jos garanciju odi da ti zamjene jer su skupi dosta pojedinačno uzimat.. servisi filtera i ciscenje plinskih injektora su cca svakih 30-40tkm

Posted (edited)
A) benzinski ti se nece sami odstopat ni sa aditivima treba ih dati na ciscenje.... zato i je pozeljno na 2-3 tanka plina 1 benzina da se ne poštopaju

B) moze biti da nes sa injektorom ne valja ako imas jos garanciju odi da ti zamjene jer su skupi dosta pojedinačno uzimat.. servisi filtera i ciscenje plinskih injektora su cca svakih 30-40tkm

kak da ne , onda mi se plin ne isplati :D nek se ciste dok se auto ne prebaci na plin i kad ostanem bez plina :lol: meni vec preko 50 tkm i sve radi kak treba

a dizne za plin su oko 100-150kn komad

Edited by brba
Posted

Neznam koji sustav imaš ali Valtek dize kakve su kod mene su 50kn/kom reparacija. To je zapravo elektromagnetski ventilčić i ima unutra na klipiću gumicu koja ublažava kliktanje i dihta. Kad se ona potroši onda imaš simptome kao kod tebe.

Bnzinske ćeš morati skidat. Inače ja recimo ne prebacujem na plin dok se ne zagrije, a nakon vožnje cca kilometar do cilja prije gašenja prebacim na benzin zako da se dize malo isperu. Do sada nikakvih problema.....40000 na plin

Posted (edited)

kod mene je zavoli plinski uređaj, ali ne znam koje su dizne...provjerit cu...

inace i kod mene prebacuje na plin tek kad se zagrije na nekih 30-40 stupnjeva (po zimi par km voznje). i ponekad se vozim malo na benzin, bas zbog ovoga.

i u biti tek sad kad je doslo toplo vrijeme, kada jako malo radi na benzin, se problem pogorsao.

po onom sto mogu prosuditi, mlaz benzina nije rasprsen, i ne upali smjesu...jer i nakon prebacivanja na plin jos kratko (10ak sec) radi grublje...vjerujem da neravnomjerna smjesa zrak-benzin se ne moze upalit, pa smoci svjecice, i onda i kad prebaci na plin, treba par taktova da se osuse i pocnu palit.

2 medic: znaci ta gumica je po svemu cudeci dotrajala. to ajd nije strasno. nisam htjeo vozit na plin, da ne bi nesto stradalo, al od ovoga ne moze...

Edited by Bojan
Posted

ima negdi aktualna terma za kemijsko čišćenje motora a samim time i dizni.

jeftinije je nego vadit dizne i nosit na ultrazvuk šta je minimalno 400kn.

napravi i servis plina

Posted

kak da ne , onda mi se plin ne isplati :D nek se ciste dok se auto ne prebaci na plin i kad ostanem bez plina :lol: meni vec preko 50 tkm i sve radi kak treba

a dizne za plin su oko 100-150kn komad

a cuj sve ovisi kakav motor imas ... meni na turbaku se isplati i vjerujem da mi je zahvalan..... znam da su meni oko 700kn od brc tak da neznam

a ciscenje ultrazvučno je oko 350-400kn za benzinske znam jer se starom postopalo bilo na tucsonu nakon 90 tkm

Posted

Zašto toliko dugo?

Ja imam BRC sistem i po njegvoj servisnoj mi je interval svakih 10 000km.

Do sad prošao 50 000km na plin.

• 3 weeks later...
Posted

lpg injektori su valtekovi.

sta, to nosim na repariranje?

a sto se tice benzinskih injektora, koliko cca kosta ultrazvucno ciscenje za 6 injektora?

Posted (edited)

samo znaj da ti se nakon ciscenja benzinskih injektora zna dogoditi da pocnu curiti pogotovo ako imaju puno km i nisu nikad cisceni

i onda nema pomoci nego novi

ako te ne smeta jako ne diraj rade , jer mozda ces kupovat i nove benzinske injektore

Edited by eNcode
Posted

Ultrazvučno čišćenje injektora za benzin košta između 100 i 150kn, ovisi gdje to radiš. Ako paziš da svaki put pališ auto na benzin i prije nego ugasiš baciš na benzin, uz jednom u 2 tjedna malo ispuhat na benzin - čišćenje injektora ti neće trebat ni u 50 000km.

Posted
lpg injektori su valtekovi.

sta, to nosim na repariranje?

a sto se tice benzinskih injektora, koliko cca kosta ultrazvucno ciscenje za 6 injektora?

Da... skines cijeli rail i odneses serviseru. on to slozi za 20 min i gas

Posted
samo znaj da ti se nakon ciscenja benzinskih injektora zna dogoditi da pocnu curiti pogotovo ako imaju puno km i nisu nikad cisceni

i onda nema pomoci nego novi

ako te ne smeta jako ne diraj rade , jer mozda ces kupovat i nove benzinske injektore

mater i injektori...

a situacija ovakva...kada ga vozim na plin, pali se na benzin i radi dok se ne zagrije na benzin...i tada obicno radi poprilicno sugavo...

ali kada ga malo duze vozim na benzin (cca 10km), onda se situacija postepeno poboljsava, sve do toga da skoro radi normalno, s jedva primjetnim grubljim radom pri ubrzavanju...

da narokam u rezervar onog sredstva za ciscenje, i vozim ga na benzin...recimo izadjem na autocestu i proganjam ga full gas...jel bi to pomoglo?

2 medic: na railu (3 stekera i 3 cjevčice gumene izlaze iz njega) su ti injektori?

Posted

Ultrazvučno ćišćenje, sve ostalo bacaš novce u vjetar...nikakve pizdarije za rezervoar, to je glupost. Full gas na autocesti s poluzaštopanim injektorima je potencijalna havarija klipa...

Posted

ubicuse...da sam bar razmisljao, pa prije 2 mjeseca,kad su se mjenjale brtve ventildekla i kablovi svjecica, da sam dao i cistit injektore...

a ne sad opet raskopavaj cijeli gornji kraj...3 sata posla...

i jos uz to postoji ta stanovita opasnost da poslije toga injektori cure...jel oni kad ciste ultrazvucno injektore, jel ih poslije toga i testiraju? da li se na tom testu vidi jel injektori cure?

ili da sa e-baya narucim za cca 900kn set od 6 repariranih injektora (tj ociscenih i testiranih)?

Posted
Ultrazvučno čišćenje injektora za benzin košta između 100 i 150kn, ovisi gdje to radiš. Ako paziš da svaki put pališ auto na benzin i prije nego ugasiš baciš na benzin, uz jednom u 2 tjedna malo ispuhat na benzin - čišćenje injektora ti neće trebat ni u 50 000km.

također i kod mene ... :notworthy: zaštopana mi je sad neka šprica od plina,šporak je u pm ... na bengi sve 5 :dance3vs1:

Posted
ubicuse...da sam bar razmisljao, pa prije 2 mjeseca,kad su se mjenjale brtve ventildekla i kablovi svjecica, da sam dao i cistit injektore...

a ne sad opet raskopavaj cijeli gornji kraj...3 sata posla...

i jos uz to postoji ta stanovita opasnost da poslije toga injektori cure...jel oni kad ciste ultrazvucno injektore, jel ih poslije toga i testiraju? da li se na tom testu vidi jel injektori cure?

ili da sa e-baya narucim za cca 900kn set od 6 repariranih injektora (tj ociscenih i testiranih)?

Imas u Zagrebu par servisa koji nude kemijsko ciscenje motora. Ljepo dodes tamo, ostavis auto sat i pol i kad se vratiš sve radi kao kad je novo!

Cijena nekih 300-500kn ovisno koji servis.

Inace vec sam ja pisao o tome i mogu reći da nije patka jer sam do sad vozio auto 3 puta na kemijsko kod BERTOLA i svaki put sam bio prezadovoljan bas iz tog razloga sto ljepo dodes, ostavis auto na sat i pol , vratis se i normalno vozis. Problem kod mog motora je sto treba rastaviti pol motora da se dode do injektora pa je onda ovaj način alternativa.

Inace voznjom na plin jako puno auti ima problema onda na benzin, koliko god tko pričao. Kod mene ne pali niti ona fora da se malo vozis na benzin, malo na plin. Jednostavno kroz nekih 20 000km je benzinski poštopaju, nije sad to da auto ne pali i sl ali se osjeti, pogotovo dok je vani hladno vrijeme.

Tako da ja to rješavam svakih 12 mjeseci za cca 350kn. Mislim one priće da na 2-3 rezervara potrosim 1 rezervar plina je po meni totalna glupost. Jer i ovako vise nije usteda vise od 40 posto ne računajući plinsku instalaciju. Da još trošim i jedan rezervar benzina onda bi mi ušteda bila i manja od 25 posto pa moj zaključak je da je bolje da ne stavljam plin u auto nego da se vozim na benzin ili još bolje dizel pa nemam nikakve brige kao što su štopanje i rikavanje injektora, nedovoljno stručna ugradnja pa razne komplikacije, tehnički, atesti itd

Posted

Btw tek sad sam skužio da sam možda malo nejasno napisao - čišćenje injektora je 100-120kn PO INJEKTORU i to je normalna cijena. To uključuje da kad dođete po injektore, pred vama ih testiraju na stroju di ispucava tekućinu da vidiš u menzuri točno kako koji injektor puca mlaz i koliko je tekućine ispucao u odnosu na ostale.

Montaža-demontaža nije nužno uključena u cijenu.

Kaj se tiče problema na benzinu, to imaju svi ljudi kojima postane navika vozit 24/7 isključivo na plin i onda apsolutno ne brinu o motoru. Što sam napisao o paljenju-gašenju na benzin vrijedi i bitno je, uz to nije loše svakih 10 000km promijenit filter zraka i svakih 20 000km svjećice. Dobar rad motora je garantiran ako je instalacija dobra. Govorim ovo iz osobnog iskustva i ~ 70 000km na plinu bez detonacija i ikakvih drugih problema.

Posted

Ja velim da nije pravilo, neki auti nemaju problema a recimo u mom slučaju kako god da se vozis svakih 20 000 osjetiš da su injektori zastopani. Kod nekih autiju to nije slučaj. Ali u pravilo kod velikog broja auti je. Tako sam cuo da kod opelovih 1.4 16v iz astre H je nemoguće stati na kraj štopanju injektora što je posljedica vožnje na plin.

Posted

za motorvac sam vec cuo...vecinom pozitivni komentari...

mislim da ima jedan covjek u SB koji se bavi s tim...

Posted

plin zakon, samo sto ja moram na servis poslje 10tkm jer se dizne "zastopaju"(1 godisnje)...al nije problem, puno usparam na plinu :) isto u auto tim, ja sam imao s njima neugodno iskustvo, pobrali mi neki alat iz gepeka, al vracen je kada sam drugi put dosa :D(naravno po alat samo :D)

Posted
isto u auto tim, ja sam imao s njima neugodno iskustvo, pobrali mi neki alat iz gepeka, al vracen je kada sam drugi put dosa :D(naravno po alat samo :D)

a da ziher???? :doh::doh::doh::doh::doh:

Posted (edited)
a da ziher???? :doh::doh::doh::doh::doh:

nemaka se ja sa ove stolice...

uglavnom ide ovako otisli na servis prosle godine, ostavili auto i pobrali ga...

da bi dosli u GS ja idem prat auta i uvijek poslje praone i servisa provjerim alat i sve sto je u autu bilo...

al tu me docekao neki slomljeni OEM sarafciger i falili su moji kljucevi(ona 2 sto idu) docekao me 1 vljd iz 81g po izgledu(slikao sam ja to)

-odmah bez ikakve najave sa starim ujutro za Zg i tamo fino dobar dan, nestao je alat, ovo nas je docekalo(nismo ga ni dirali) nego samo otvorili izvolite nac ga(ja sam sumnjao na jednog lika sto radi tamo ima neki e39 u totalnom kurcu)... decko koji prima aute(koda mu nije to prvi put hah), njemu je bio neugodnjak, i kao ide do sefovog auta, pa fol su gledali po sefovom autu(jer on isto ima e39) i da on nema taj alat...reko ne zanima me, vasi radnici imaju BMW(skuzio je i on na koga mislim) i bas zacudo dodje taj lik i gleda kao u alat i u cemku je problem haha, i fol on ce veliko dusno dat meni svoj alat haha...al naravno na to je dobio odg ne dajes nego vracas pokradeno...i nis dobio sam alat iz auta u koji sam sumnjao, a njima ostavio to smece koje je meni neko ostavio od njih...

to je to...ove godine opet kod njih na servis, jer mi ipak auto dobro sloze...al alat se sve pregleda kod njih na parkingu, da ne zapalim za Zg po svoj alat ili slicno :)

stvar je u tome, nije to toliko skupo(al opet oem je) necu u auto nego oem...i necu placat sto me neko pokrade, makar bilo 20kn vrijednosti....

dokaze da je taj iz tog auta iz kojeg sam dobio alat nemam...al imam da je nestalo u njihovom servisu i da je tamo vraceno..ostalo me ne zanima :)

Edited by pacey
Posted
Btw tek sad sam skužio da sam možda malo nejasno napisao - čišćenje injektora je 100-120kn PO INJEKTORU i to je normalna cijena. To uključuje da kad dođete po injektore, pred vama ih testiraju na stroju di ispucava tekućinu da vidiš u menzuri točno kako koji injektor puca mlaz i koliko je tekućine ispucao u odnosu na ostale.

Montaža-demontaža nije nužno uključena u cijenu.

Kaj se tiče problema na benzinu, to imaju svi ljudi kojima postane navika vozit 24/7 isključivo na plin i onda apsolutno ne brinu o motoru. Što sam napisao o paljenju-gašenju na benzin vrijedi i bitno je, uz to nije loše svakih 10 000km promijenit filter zraka i svakih 20 000km svjećice. Dobar rad motora je garantiran ako je instalacija dobra. Govorim ovo iz osobnog iskustva i ~ 70 000km na plinu bez detonacija i ikakvih drugih problema.

Ovo nije istina, po toplom vremenu sam preko oko 30 000km na plin i pritom potrosio manje od 1litre benzina. I injektorima nista nije(niti plinskim, niti benzinskim). Drugi su razlozi zastopavanja injektora, a medu najbitnijim je polozaj ulaza plina u granu.

Posted

2 fire

Naravno, jedan od uzroka je i taj. Ali ovisi jos o mnogo drugih čimbenika....

Kod npr fiatovog 1.6 se može štopanje smanjiti već samom ugradnjom instalacije. Ali kod takve ugradnje treba skidati komplet granu s railom i izbusiti rupe pod koso da plin strca direktno u ksnsl u glavi ali to zahtjeva dodatnih par sati rada. Na taj način benzinske dizne se znatno manje štopaju ali opet nije gotovo rješenje jer su očito benzinske dizne preblizu glave pa možda utjeću i visoke temperature na benzin u diznama. Sumpor i te spike

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...