Jump to content

Getriba sa najduzim omijerom brzina od 1.9 ili 2.0 TDI motora?

Recommended Posts

A zašto onda ima 2 FD-a. Npr 68/21 i 68/26. 68 zubi na velikom difu i 21 i 26 zubi na svakoj osovini od 1-4 i 5-6??

A i ova slika mi tako govori.

02mh.jpg

nije da se pravim pametan nego samo diskutiram. Nisam ni ja 100% siguran, ali mislim da je tako.

U pravu si, dvije su osovine u zahvatu:thumbsup:

• Replies 69
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

hoće mi netko objasniti kako ta getriba radi? Slična je i ova getrag 282 kod mene sa 6 brzina... Isto ima ulazno vratilo i 2 vratila oko spojničke... I samo na jedno vratilo je spojen diff... :huh:

Skini ovaj PDF koji sam stavio. Sve je lijepo objašnjeno.

Ovo sa slike jest 6 brzina , ali 6 brzina koja je nastala iz 02J (02A) mjenjača koji je u osnovi 5 brzina.

Mi tu govorimo o 02M mjenjaču sa tri osovine i taj nema veze sa ovime sa slike.

Jebat ga... nisam sve čitao i zato slika ove 5-6getribe.

Ta druga 6brzinka jos nije imala kvarova (malo ih i ima u nas odika)....

Ovoj sa stola je bio problem sinhron/sinhron korpa 1-2brzine.... al to vec znamo da je na vw-u problem od 80ih :D

3osovinka je nesto komplexnija i vecih gabarita al nadam se da je izdrzljivija od ove 5+1 :dance3vs1:

a 4. i 6. su samo 3 zupcanika ili ne vidim dobro na crtezu ?

Dobro vidis.:rofl:

Isti zupcanik na "spojnickoj" pogoni i 4. i 6. samo je broj zuba na izlaznim osovinama (na spoju sa diferencijalom) razlicit.

Isto su npr. i zupcanici na spojnickoj od 3. i 5. identicni, ali nije broj zuba pogonjenih brzina 3. i 5. zbog osnog razmaka u odnosu na diferencijal i spojnicku.

razlicit je broj zuba na izlaznim osovinama 4. i 6. a drugaciji je i prijenosni omjer na dif. 1. i 2. vratila

a 3. i 5. na spojnickoj imaju 2 zupcanika, koliko ja vidim, zasto, ako su isti 5. brzina na pogonskom vratilu nije pomaknuta u desno na crtezu i cijela getriba kraca,kruca,laksa ?

Evo, sad gledao poprecni presjek i da u pravu si sto se tice duzine spojnicke i druge osovine.

Vjerujem da su to napravili jer lezajevi od sve tri osovine nebi mogli fizicki stati u jednu ravninu, posto su blizu jedan drugom. Jedino mozda u varijanti da su sva tri lezaja u komadu u nekoj celicnoj ploci.

• 2 weeks later...
1. 3,77

2. 2,08

3. 1,32

4. 1,15

5. 0,97

6. 0,81

Dif1. - osovine 1 - (1. do 4. brzine) .......................3,23

Dif2. - osovine 2 - (5. i 6. brzina)...........................2,61

tolka razlika izmedu 4 i 5 brzine?

Evo našao mi prijatelj,ono što je Miki napisao ne odgovara ovom drugom popisu,znači

četvrta-0,977

peta-0,975

Sa gumama 215/35/18 na 7500 okr. bi

u prvij išao-70

u drugoj-126

u trećoj-199

u četvrtoj-269

u petoj-334

i u šestoj-400

Evo našao mi prijatelj,ono što je Miki napisao ne odgovara ovom drugom popisu,znači

četvrta-0,977

peta-0,975

Sa gumama 215/35/18 na 7500 okr. bi

u prvij išao-70

u drugoj-126

u trećoj-199

u četvrtoj-269

u petoj-334

i u šestoj-400

Neznam gdje je nasao te podatke, jer u ETKA-i za 4. brzinu FMH getribe pise 46/40 sto je ......1,15. Ako su oni pogrijesili i ja sam.

Na koncu, to je getriba od 1.9 TDi-a 150 KS koja je jako duga.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...