Stiv Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Kako najbolje skladistiti preko zime ljetne gume+felge? Gume su na felgama, jel. Samo ih postaviti na pod, jedne na druge, ili svaku na svoj pod? Rekli su mi u Vulkalu da bi bilo najbolje da vise nekako, kroz srce felge da ih objesim... Isto pitanje za gume bez felgi... Potrazio sam, ali nisam nasao nista na forumu u 10ak minuta, pa odlucih pitati :cheer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 nema tu neke pretjerane pameti, mi godinama držimo gume polegnute 2+2 jedna na drugoj, i nikad im ništa... oko puno stvari se previše filozofira.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 S felgama il da vise il ak nemres 2 po 2. Bez felgi slobodno jednu na drugu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Jedna jedina slika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Isto kak i u skladistima stoje okomito...kak da ne Ne bu im nis bilo ak i bez felgi njih 4 stoje jedna na drugoj Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipa Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 dali je dobro namazati gumu glicerinom? bilo je jednom u lidlu navlake za gume ja sam bio kupio za 15" bilo nešto manje od 100kn.... i stavit jednu na drugu i do sad je bilo sve ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 a da vi uđete u skladiste vulkanizera i bacite oko kako oni to "profesionalno" skladiste, popizdili bi!! ja dosa u furlana kupit gumu, i udjem tamo u skladiste, a ono gume, njih 6-7 naredane jedna na drugu, kao sa ove slike povise - prekrizene! haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Vidio juče u interšparu ima za jeftine novce (cc 60kn) kupiti onaj okomiti stalak sa graničnicima i onda naslažeš gume na njega, prektiješ kakvom ceradom/krpom i staviš u neki kut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 a da vi uđete u skladiste vulkanizera i bacite oko kako oni to "profesionalno" skladiste, popizdili bi!! ja dosa u furlana kupit gumu, i udjem tamo u skladiste, a ono gume, njih 6-7 naredane jedna na drugu, kao sa ove slike povise - prekrizene! haha vidio sam... ali on to ionak rasproda za dva tjedna....tak da može i na gumi bit 100 kg cementa tjedan dana i niš joj nebude...nije to baš tak slabo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-164- Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 (edited) ja kotače skladištim na stalku koji sam uzeo u molydonu..oko 150kn dođe.. inače postoje još 2 modela stalaka..jedan za cca 75kn i drugi sa kotačičima za cca 350kn Edited November 6, 2010 by -164- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 ja sam operem sa miniwashem + sonax za prat felge da se crnilo ne zapece i kad se osuse poslazem jednu na drugu sve 4 i cekam proljece, nikakva kemija ni mudrost i tako sa sorentom, kombijem, fiatom, minijem, cliom i tako godinama i sa ljetnim i sa zimskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Ljetos kad sam prolazio kroz Knin svratio u Lidl i tamo brate svega što se u ZG proda isti dan. Kupio ona dva stalka sa ceradom i graničnicima po 70-ak kuna svaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuby Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 ja vec par godina koristim ovaj stalak sa slika gore, jeftino iprakticno, da mi bas gume ne budu na podu i jedna na drugoj Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Ja ih držim jednu pored druge i svakih 2-4 tjedna okrenem. Nikada mi se guma nije ulegla, dobila balon i sl. Nije guma od spužve, ipak je pumpana na 2.2bar-a i ne može se samo tako deformirati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 ja sam operem sa miniwashem + sonax za prat felge da se crnilo ne zapece i kad se osuse poslazem jednu na drugu sve 4 i cekam proljece, nikakva kemija ni mudrost Isti postupak samo što ja onda namažem sve zajedno sa glicerinom. ja vec par godina koristim ovaj stalak sa slika gore, jeftino iprakticno, da mi bas gume ne budu na podu i jedna na drugoj Jel ima još za kupiti negdje taj stalak? Koliko kn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuby Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 ja sam svog kupio prije 2 godine u metrou za nekih stotinjak kn ako se dobro sjecam, bas negdje u ovo doba godine su ih imali pa pogledaj tamo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
-164- Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Isti postupak samo što ja onda namažem sve zajedno sa glicerinom. Jel ima još za kupiti negdje taj stalak? Koliko kn? u molydonu imaš 3 vrste stalaka..cijena od 75kn - 350kn samo kaj je max širina gume koja stane na njega 225 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now