Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kako najbolje skladistiti preko zime ljetne gume+felge? Gume su na felgama, jel. Samo ih postaviti na pod, jedne na druge, ili svaku na svoj pod?

Rekli su mi u Vulkalu da bi bilo najbolje da vise nekako, kroz srce felge da ih objesim...

Isto pitanje za gume bez felgi...

Potrazio sam, ali nisam nasao nista na forumu u 10ak minuta, pa odlucih pitati :cheer:

Posted

nema tu neke pretjerane pameti, mi godinama držimo gume polegnute 2+2 jedna na drugoj, i nikad im ništa... oko puno stvari se previše filozofira....

Posted

dali je dobro namazati gumu glicerinom? bilo je jednom u lidlu navlake za gume ja sam bio kupio za 15" bilo nešto manje od 100kn.... i stavit jednu na drugu i do sad je bilo sve ok

Posted

a da vi uđete u skladiste vulkanizera i bacite oko kako oni to "profesionalno" skladiste, popizdili bi!!

ja dosa u furlana kupit gumu, i udjem tamo u skladiste, a ono gume, njih 6-7 naredane jedna na drugu, kao sa ove slike povise - prekrizene! :D

haha

Posted

Vidio juče u interšparu ima za jeftine novce (cc 60kn) kupiti onaj okomiti stalak sa graničnicima i onda naslažeš gume na njega, prektiješ kakvom ceradom/krpom i staviš u neki kut.

Posted
  obie said:
a da vi uđete u skladiste vulkanizera i bacite oko kako oni to "profesionalno" skladiste, popizdili bi!!

ja dosa u furlana kupit gumu, i udjem tamo u skladiste, a ono gume, njih 6-7 naredane jedna na drugu, kao sa ove slike povise - prekrizene! :D

haha

vidio sam...

ali on to ionak rasproda za dva tjedna....tak da može i na gumi bit 100 kg cementa tjedan dana i niš joj nebude...nije to baš tak slabo..

Posted (edited)

ja kotače skladištim na stalku koji sam uzeo u molydonu..oko 150kn dođe..

image048s.jpg

2gx48rc.jpg

inače postoje još 2 modela stalaka..jedan za cca 75kn i drugi sa kotačičima za cca 350kn

Edited by -164-
Posted

ja sam operem sa miniwashem + sonax za prat felge da se crnilo ne zapece i kad se osuse poslazem jednu na drugu sve 4 i cekam proljece, nikakva kemija ni mudrost

i tako sa sorentom, kombijem, fiatom, minijem, cliom i tako godinama i sa ljetnim i sa zimskim ;)

Posted

Ljetos kad sam prolazio kroz Knin svratio u Lidl i tamo brate svega što se u ZG proda isti dan. Kupio ona dva stalka sa ceradom i graničnicima po 70-ak kuna svaki.

Posted

Ja ih držim jednu pored druge i svakih 2-4 tjedna okrenem. Nikada mi se guma nije ulegla, dobila balon i sl.

Nije guma od spužve, ipak je pumpana na 2.2bar-a i ne može se samo tako deformirati.

Posted
  Alfaludak said:
ja sam operem sa miniwashem + sonax za prat felge da se crnilo ne zapece i kad se osuse poslazem jednu na drugu sve 4 i cekam proljece, nikakva kemija ni mudrost

Isti postupak samo što ja onda namažem sve zajedno sa glicerinom.

chuby said:
ja vec par godina koristim ovaj stalak sa slika gore, jeftino iprakticno, da mi bas gume ne budu na podu i jedna na drugoj

Jel ima još za kupiti negdje taj stalak? Koliko kn?

Posted

ja sam svog kupio prije 2 godine u metrou za nekih stotinjak kn ako se dobro sjecam, bas negdje u ovo doba godine su ih imali pa pogledaj tamo...

Posted
  Raptor6767 said:
Isti postupak samo što ja onda namažem sve zajedno sa glicerinom.

Jel ima još za kupiti negdje taj stalak? Koliko kn?

u molydonu imaš 3 vrste stalaka..cijena od 75kn - 350kn

samo kaj je max širina gume koja stane na njega 225

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...