Jump to content

promjer cijevi auspuha

Recommended Posts

planiram potegnuti neke nove cijevi, a imam dilemu..

nakon spoja s downpipeom, poslije flanđe cijev ide u konus (lijeva skica), pa me zanimaju gubici/dobici, ako spoj s flanđom izvedem kako je nacrtano s desne strane? nisam nikad to skidao pa ne znam je li promjer downpipea jednak najužem dijelu, ako je, onda bolje ne dirati?

također me zanima bi li bilo pametno povećati unutarnji promjer cijevi s 50 na 55 mm ili da to ne diram.. jer vidim da prodaju za taj auto i 63 mm, a to mi se čini puno..

TD, 90 ks, protočni filter i lonac bez kata..

flandza.jpg

već se protočnim loncem, micanjem kata i K&N filterom osjetno poboljšala stvar, pa ovo valjda ne može škoditi.. najuže grlo je trenutno usisna grana koju treba počistit..

razmišljam i o malo većem intercooleru, makar nisam siguran je li potreban pošto se isti koristi na FS-DET 2.0T 170 ks..

i to je to?! :eek:

Pa da...kad ima 5-6 ljudi koji ti mogu dat odgovor. Da si napisal u naslovu sa si vozio 200 kroz rotor na dva kotača, razvila bi se tema, al ovak.......:lol:

on topic: kao što miki reče...mislim da mu škodit neće....naprotiv, ali da bi vidio pravi efekt prvo si očisti usis kak spada. Ic mislim da ti netrba veći zbog navedenog fs-det

i to kaj veliš.. :)

usis je već djelomično počišćen i osjetila se drastična razlika, a sad je u planu kompletno ga počistit i ponovno IC očistit da bude sve po PS-u.. drame su bile nutra, promjer je bio vidljivo smanjen..

muči me to kaj Durlen veli da to ne radim, samo mi nije rekao zašto.. a mene baš bode u oko taj konusni spoj.. pretpostavljam da je to zato kaj je DP istog unutarnjeg promjera kao i početak konusa..

Alo papak...kakvo je to vozilo....nebi ni predstavio di treba!!! :rolleyes:;)

Pa neću predstavljat te talijanske polu proizvode.. :lol: (vraćam se ja na svoje čim se više love skupi) ;)

nego da nisam OT:.... kill ma pusti kak je..samo pocisti i amen!!

Baš to, nikako da se odluči na taj korak, jer se meni auto preporodio nakon čišćenja usisa.. I to će siguno više osjetit, nego 5 mm širu cijev na onom dijelu auspuha.. :)

muči me to kaj Durlen veli da to ne radim, samo mi nije rekao zašto.. a mene baš bode u oko taj konusni spoj.. pretpostavljam da je to zato kaj je DP istog unutarnjeg promjera kao i početak konusa..

Zato jer bez konusa ces imati naglu promjenu promjera, pa ces imati vrtloženja radi toga i smanjit ce se brzina ispusnih plinova..

AFAIK neces osjetiti nikakvu razliku.. na 90KS dizelu

Ovo:

flandzacopy.jpg

Edited by meshin

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...