Jump to content

moderni RWD + snjeg = 0 bodova

Recommended Posts

pa dobro ako sa prednjim pogonom i dobrim zimskim gumama ne moš izać, onda ga jebi. ne treba ti elektronika. a ako ni s njom ne moš, onda samo znači da daješ PREVIŠE gasa, a i probaj drugom kretat ;)

isto i za zadnji pogon. pa kako su se ljudi vozili prije 20 godine ili više, kad nije postojala nikakva elektronika.

nemate pojma od vožnje, ukratko :lol:

vidis da se najvise govori o presirokim zadnjim gumama...:thumbsup:

prije si na mecu ili benkija itd. imao savu s2 185/70 pa im nije bio problem po snjegu sa vrecom cementa u gepeku...

• Replies 168
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

pa dobro ako sa prednjim pogonom i dobrim zimskim gumama ne moš izać, onda ga jebi. ne treba ti elektronika. a ako ni s njom ne moš, onda samo znači da daješ PREVIŠE gasa, a i probaj drugom kretat ;)

isto i za zadnji pogon. pa kako su se ljudi vozili prije 20 godine ili više, kad nije postojala nikakva elektronika.

nemate pojma od vožnje, ukratko :lol:

Gume na autu su 205/55/16 serijske njegove dimenzije.

Sa ili bez elektronike ista je stvar = ASR neda da kotači proklizuju ukoliko nema dovoljnog gripa između podloge i kotača.

Rezultat: stojiš u mjestu uz vozilo čiji se kotači ne okrecu jer nemogu zbog elektronike.

Na starim autima su se okretali neovisno o bilo čemu jer ih ništa nije spriječavalo!

Eto pa sad mi reci kako da ja naučim vozit

po meni glavni problemi

kako za moderni rwd tako i za 4x4

velike Masa

siroke slapa

i idijot proof elektronike sta se ugraduju...

ako trazite malo zabave nekad je mozda najbolje rjesenje izvaditi osigurac od abs-a i pogasiti sve i svasta... ABS pod 1 :)

ali opet ti ostaje problem mase i sirokih guma...

koje recimo kad naletis na komad snjega i bljuzge ne sjeku ko neke 155 /13 ili 14 na ~1000 kila autu kroz to nego se vozilo (posmikuju - neznam kako bolje napisati) po tome i tu je cijela prica (recimo kod promjene trake)

a masa ti opet oduzima neku dinamiku voznje cisto s time sta se tocno osjeti na autu da je tezak i da ne reagira odma kak bi trebao nego tocno kak bu treba treba da se sva ta mas prebaci kamo god vec.... i recimo u vecini slucajeva te gura prek nosa...

Izgleda da taj ASR na renolu ne valja bas nista, jer uzbrdo mi samo oduzima gas i auto sve sporije ide dok ne stane u potpunosti, onda se moras spustiti na ravno ugasiti djubre i izvuces bez problema... ESP radi savrseno, taman koliko treba...

bas sam sinoc malo gnjavio clito srot po csti na nekim p6000 nazovi gumama i ljepo salter esp off i je da vrti ali ides kak oces kamo oces.... a prije neg sam ga iskljucil, samo zahebava oduzima gas bezveze gde netreba i tako...

lo kao pomoci.. - dobro to tak znamo

(kad smo vec kod clita)

ako trazite malo zabave nekad je mozda najbolje rjesenje izvaditi osigurac od abs-a i pogasiti sve i svasta... ABS pod 1 :)

S onim prvim se slažem, ali pokušaj ovo na 197ici pa mi javi kak je prošlo.

Pazi da te zadnji kraj ne prestigne jer raspoređivač sile kočenja ide preko ABSa na 197ici.

bas sam sinoc malo gnjavio clito srot po csti na nekim p6000 nazovi gumama i ljepo salter esp off i je da vrti ali ides kak oces kamo oces.... a prije neg sam ga iskljucil, samo zahebava oduzima gas bezveze gde netreba i tako...

lo kao pomoci.. - dobro to tak znamo

(kad smo vec kod clita)

Pa tko još juri sa ASR/ESP on? :P

Ebo vas ASR ABS EBD DCS HSLS i SDP :D

Evo, malo leda na brdu, ko je bio kod mene doma, zna kak je ovo strmo, ko nije, nek gleda kut pod kojim svjetla udaraju o kuću susjedovu.... Susjed sa novom bmw 5icom 525xd nema boga da se popne, Touareg TDI, no way... Popeli su se jedino, kreten u Legacyu :D i malo kasnije Mićo u Unimogu :D:D:D

Znam mogao sam bit i normalniji, s manje gasa, al nije zabavno :P

Gume na autu su 205/55/16 serijske njegove dimenzije.

Sa ili bez elektronike ista je stvar = ASR neda da kotači proklizuju ukoliko nema dovoljnog gripa između podloge i kotača.

Rezultat: stojiš u mjestu uz vozilo čiji se kotači ne okrecu jer nemogu zbog elektronike.

Na starim autima su se okretali neovisno o bilo čemu jer ih ništa nije spriječavalo!

Eto pa sad mi reci kako da ja naučim vozit

Ček, elektronika stvarno neda autu da se pokrene niti malo?? Pa to je totalno idiJotnu stvar netko napravio s programiranjem iste :doh::doh::doh:

U p**ku te jebem,ti glavno da samo napises nesto kontra UVIJEK bez ikakvog argumenta ili bez objasnjenja. :doh:

Uhh...sta sam se uopce vratio na forum,samo se nazivciram i nacitam idiotarija...

a šta ti ja mogu pomoći oko toga šta ti nemožeš ništa shvatiti i očito nikad ni nećeš..

Al da drobiš gluposti koji nemaju veze je očito

vec 15 godina moj stari sa zadnjim pogonom, citavu hr prosao...vozi UVIJEK sa upaljenim dsc-om...zapne di i prednji pogon zapne :P i bez ikakvih vreca cimente Lol..a ni ja nemam nimalo muke sa zadnjim pogonom..sada se vozam u puntu jer mi ga nije steta i uletim u 30-40cm snijega haha, sa bmwom nema sanse sa bi to

napravio :D

S onim prvim se slažem, ali pokušaj ovo na 197ici pa mi javi kak je prošlo.

Pazi da te zadnji kraj ne prestigne jer raspoređivač sile kočenja ide preko ABSa na 197ici.

Pa tko još juri sa ASR/ESP on? :P

ima ih, ja velim da ne jurim jer se vozim na pamet na posao i s posla vise manje tak i tak...

nek prestigne .. kasko ima, bar cu si skinut diskove i celjusti za autu a ne galsko smetje...

ne zamima me to galsko smece za ici po kruhg i stylat se po cest ko neki po zimi opce , za zimu se koristi tenk ili sogoricin dajzlo ...

ima ih, ja velim da ne jurim jer se vozim na pamet na posao i s posla vise manje tak i tak...

nek prestigne .. kasko ima, bar cu si skinut diskove i celjusti za autu a ne galsko smetje...

ne zamima me to galsko smece za ici po kruhg i stylat se po cest ko neki po zimi opce , za zimu se koristi tenk ili sogoricin dajzlo ...

Uzevsi u obzir tvoju gradju tebi treba sleper za u pekaru, a ne Clio jer ne vjerujem da ima clio dovoljnu zapremninu gepeka . :P

Edited by Raptor6767

ja neznam di je problem s rwd-om, jednom ali samo jednom sam prošle seznoze krenuo iz druge brzine i to je to ...

imam 4 nove zimske gume 225/55/16 i ručni mjenjac i 196 ks dizel i ne vidim problem ... ide odlično, i s uključenom elektronikom i bez, sa uključenom se lijepo vozit a kda se ides zajebavat sve off i gas ....

mislim da je jedini problem automatik očito ...

ja neznam di je problem s rwd-om, jednom ali samo jednom sam prošle seznoze krenuo iz druge brzine i to je to ...

imam 4 nove zimske gume 225/55/16 i ručni mjenjac i 196 ks dizel i ne vidim problem ... ide odlično, i s uključenom elektronikom i bez, sa uključenom se lijepo vozit a kda se ides zajebavat sve off i gas ....

mislim da je jedini problem automatik očito ...

Problem je sto se kod nekih očito ova naprava neda isključiti

nelaprdaj gluposti

sta je tu glupost?? kod vecine marki auta mozes kompletno ugasiti elektroniku na gumb(osim abs-a) a na nekim modelima mercedesa nemozes,stari gensher 500,c200cdi w203,ocito nova c klasa svenova i ko zna koliko modela jos nemogu,za prva dva navedena sam siguran jer sam probao,ako ti znas nesto drugacije,napisi i nelaprdaj gluposti:thumbsup:

Evo malih novosti.

Uz pomoc kombinacija tipki usao sam u neki servisni meni. U njemu ima sveg moguceg sto kuzim i sto ne kuzim. Postoji opcija roll test i u njoj odaberem ESP off . Nakon pokretanja auta ne radi apsolutno nista od elektroničkih pomagala uključujuči ABS, ESP, ASR i sve moguce kratice koje postoje.

abs2olf.jpg

Prednost bi bila da je manualac pa da se sve to da puno uglađenije raditi. Ovog nemres skuplungirat, kad napucas gas reakcija kasni pola sekunde i onda onaj udar momenta i sve je to nekako traljavo...

Uglavnom i ovaj misterij je rješen

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...