Beli Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 (edited) TFSI je na zupčasti remen, a TSI na lanac A problem začađenih ventila je samo ekologija kriva, a problem zagrijavanja airboxa je rješen kod novih TFSI,, tako da airbox više nije na samom motoru, već je kao kod 1.8 TFSI-a Edited July 16, 2012 by Beli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 E, kad smo kod remena, na koliko se mijenja zupčasti na 2.0 TFSI? na koliko ostalo remenje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 150 ili 5 godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 150 ili 5 godina To si rekao za zupčasti ili za remenje? Jer meni piše u knjižici 180kkm za zupčasti a to mi je onak malo puno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 180 je previse ,reko je meni mehanicar 150 ili 5 godina ,da za zupcasti mislim ,ali preporucljivo je sve odma promjenit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 180 je previse ,reko je meni mehanicar 150 ili 5 godina ,da za zupcasti mislim ,ali preporucljivo je sve odma promjenit Ma dobro, remenje je i tak jeftino pa se promjeni kad i zupčasti Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 180 je previse ,reko je meni mehanicar 150 ili 5 godina ,da za zupcasti mislim ,ali preporucljivo je sve odma promjenit lol, da tvoj mehaničar zna bolje od 1000 vw inženjera koji su taj motor konstruirali from the scratch .. bravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Zvao sam sad Zubak i kažu da prije 180kkm ništa ne treba mijenjati, ni ostalo remenje, dao sam im i broj šasije, po predviđanjima (da mi je znat kak to predviđa) treba na A4 mijenjati u 2016 a na S3 u 2015. E sad tko je tu lud . A na stranim forimima čitam da treba na 75k milja lol. Ja se nekak ipak pouzdam u ovo što su mi rekli u Zubaku, da žele derati ljude onda bi rekli da treba na 100kkm mijenjati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beli Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Moje mišljenje je da kod tuning auta treba ipak prije promjeniti.. a kod serijskih po pravilniku proizvođača.. jer nije isto imati 265ks i 350NM serijski ili tuning..( govorim za s3) jer kada daješ broj šasije u servis oni vide tvoje serijske podatke i neznaju za tuning za tvoj auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Ma ja ću sigurno prije mijenjati, tu nema dvojbe, ali za A4 mi je bitno koji je full stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 (edited) e da btw, meni se ovako čuje auto na hladno [video=youtube;mT1NtE-OW_k] Kad se zagrije sve je ok i niš se ne čuje! Kanalni remen je promjenjen i i dalje se čuje ovo cviljenje, jel to ok il da mijenjam sve vezano uz zupčasti? Ovaj je promjenio zupčasti i zatezače i opet se to počelo čuti! Navedeno je na S3-u, BHZ motor. Tak se čuje već 20kkm brat bratu na hladno Edited July 16, 2012 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 (edited) Izgleda da je zatezač [video=youtube;M95ir9-w3V0] I kaj sad ak to ne promjenim, može kaj biti? Iskreno već sam se priviknuo na to :lol: BTW, WD40 maybe? Edited July 16, 2012 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 lol, da tvoj mehaničar zna bolje od 1000 vw inženjera koji su taj motor konstruirali from the scratch .. bravo pa cuj s obzirom da je jako cjenjen u vag podrucju i jako skolovan od auto zubaka i tamo glavni majstor ,onda vjerujem njemu jer ipak on zna nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beli Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 (edited) nemoj špricati sa wd40, uništit ćeš remen a zujanje lagera najčešće bude prouzrokovano kad se pere motor. Edited July 16, 2012 by Beli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 nemoj špricati sa wd40, uništit ćeš remen a zujanje lagera najčešće bude prouzrokovano kad se pere motor. Nisam nikad prao motor sa miniwashem ili slično .. osim ak ga nisu prali u Zubaku dok sam ga tamo servisirao, ali čisto sumnjam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beli Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 ma čak nije strašno kad se samo miniwashem pere, već kad se šprica sredstvo za odmašćivanje i pranje motora (npr. dimmer) jer ono izvuče mast i osuši lager, na vag-u najčešće prvo strada natezač mikro remena.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawkeye Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Prijatelj ima problem na Škodi Octaviji Rs 2.0 tfsi, auto ne booosta hahaOvo su trenutno njegovo saznanja Posto nemogu video njegov stavit ima na youtube auto sa istim skviktanjem https://youtu.be/MOq_p3-fmdA Ako netko zna malo vise ili sta da jos provjeri, svakako bi dobro dosla pomoc Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Pa u poruci pise da ima ograman boost leak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawkeye Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Pa u poruci pise da ima ograman boost leak.Dečko me zamolio da pitam ovdje na forum jer nemre naći di je točno leak i kako ga tražitiTraži pomoć, a ne podjeb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Treba tlačit tlačni vod. Čepovi se stave na kraj cijevi i punis zrakom. sve veće rupe ćeš instant naći. Manje ćeš naći tako da spricas čarlijem po cijevima i di su baloni tu pusta 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Samo se puni s kompresorom u turbo i to je to. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 tako je, a ne trebaju ni ti čepovi, "ogroman boost leak" (prema poruci) možeš lako naći i uz pomoć frenda koji će na jednom kraju cijevi držati rukom npr mokru krpu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawkeye Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Treba tlačit tlačni vod. Čepovi se stave na kraj cijevi i punis zrakom. sve veće rupe ćeš instant naći. Manje ćeš naći tako da spricas čarlijem po cijevima i di su baloni tu pusta tako je, a ne trebaju ni ti čepovi, "ogroman boost leak" (prema poruci) možeš lako naći i uz pomoć frenda koji će na jednom kraju cijevi držati rukom npr mokru krpu Puno hvala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now