Jump to content

2.0 tfsi vag problem

Recommended Posts

TFSI je na zupčasti remen, a TSI na lanac

A problem začađenih ventila je samo ekologija kriva, a problem zagrijavanja airboxa je rješen kod novih TFSI,, tako da airbox više nije na samom motoru, već je kao kod 1.8 TFSI-a

Edited by Beli

Zvao sam sad Zubak i kažu da prije 180kkm ništa ne treba mijenjati, ni ostalo remenje, dao sam im i broj šasije, po predviđanjima (da mi je znat kak to predviđa) treba na A4 mijenjati u 2016 a na S3 u 2015. E sad tko je tu lud :). A na stranim forimima čitam da treba na 75k milja lol. Ja se nekak ipak pouzdam u ovo što su mi rekli u Zubaku, da žele derati ljude onda bi rekli da treba na 100kkm mijenjati ;)

Moje mišljenje je da kod tuning auta treba ipak prije promjeniti.. a kod serijskih po pravilniku proizvođača.. jer nije isto imati 265ks i 350NM serijski ili tuning..( govorim za s3)

jer kada daješ broj šasije u servis oni vide tvoje serijske podatke i neznaju za tuning za tvoj auto

e da btw, meni se ovako čuje auto na hladno

[video=youtube;mT1NtE-OW_k]

Kad se zagrije sve je ok i niš se ne čuje! Kanalni remen je promjenjen i i dalje se čuje ovo cviljenje, jel to ok il da mijenjam sve vezano uz zupčasti? Ovaj je promjenio zupčasti i zatezače i opet se to počelo čuti! Navedeno je na S3-u, BHZ motor. Tak se čuje već 20kkm brat bratu na hladno

Edited by Mario_S3

lol, da tvoj mehaničar zna bolje od 1000 vw inženjera koji su taj motor konstruirali from the scratch .. bravo

pa cuj s obzirom da je jako cjenjen u vag podrucju i jako skolovan od auto zubaka i tamo glavni majstor ,onda vjerujem njemu ;) jer ipak on zna nesto

nemoj špricati sa wd40, uništit ćeš remen

a zujanje lagera najčešće bude prouzrokovano kad se pere motor.

Nisam nikad prao motor sa miniwashem ili slično :) .. osim ak ga nisu prali u Zubaku dok sam ga tamo servisirao, ali čisto sumnjam ;)

ma čak nije strašno kad se samo miniwashem pere, već kad se šprica sredstvo za odmašćivanje i pranje motora (npr. dimmer) jer ono izvuče mast i osuši lager, na vag-u najčešće prvo strada natezač mikro remena..

• 5 years later...

Prijatelj ima problem na Škodi Octaviji Rs 2.0 tfsi, auto ne booosta haha

Ovo su trenutno njegovo saznanja

06162637e2ff62719d15a3c2e666c9f4.jpg

Posto nemogu video njegov stavit ima na youtube auto sa istim skviktanjem

https://youtu.be/MOq_p3-fmdA

Ako netko zna malo vise ili sta da jos provjeri, svakako bi dobro dosla pomoc

Hvala

Treba tlačit tlačni vod. Čepovi se stave na kraj cijevi i punis zrakom. sve veće rupe ćeš instant naći. Manje ćeš naći tako da spricas čarlijem po cijevima i di su baloni tu pusta

tako je, a ne trebaju ni ti čepovi, "ogroman boost leak" (prema poruci) možeš lako naći i uz pomoć frenda koji će na jednom kraju cijevi držati rukom npr mokru krpu 

Puno hvala
  • Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...