bojan25 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 (edited) sinoć kad sam vozio s posla učinilo mi se da mjenjač malo teže ide...danas ujutro idem vidjet kaj je a kad ono kiselina po sajlama ..akumulator kao da curi.. nije jako star akumulator(cca 2 god) i prije je i s gornje njegove strane i sastrane znao biti ko onaj pijesak kaj se stvrdne iz njega kiselina...ali nisam na to obračao pažnju preveć jer auto normalno pali i sve je ok provjerio sam dali prefilava i nije..daje dobar napon i dobro ga puni...u čemu bi mogao biti problem?kaj da napravim..jel akumulator gotov ili se nekaj dešava auto je g4 tdi Edited March 2, 2011 by bojan25
semper Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 upozori ga da je bio zločest i da ne smije to radit :play_ball: vjerojatno negdje napuknut i curi pomalo, strunut će ti sve oko akumulatora tako da ti je moj savjet da ga što prije izvadiš iz auta, očistiš sve tamo oko prostora gdje je bio i staviš novi.. (ako je star 2 godine, trebala bi vrijedit garancija ako imaš račun)
Trojan Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 upozori ga da je bio zločest i da ne smije to radit :play_ball: :rofl::rofl: Nemaš tu šta puno filozofirat. Novi i vozi....
killuminati Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 a jesi li ga možda previše nadolio pa sad kipi?
Boro Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 vadi to van....ja sam vidio corsu 2005 koja je uredno bila parkirana negdje nizbrdo i kiselina od akumulatora je pojela pola motornog prostora
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 (edited) ne...do oznake sam ga napunio....s destiliranom i to sad nakon dugo vremena..jel može bit da kipi zato jer je malo falilo vode unutra...? sranje je da nemam račun,izgleda da sam ga bacio Edited March 2, 2011 by bojan25
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 ali i s gornje strane kipi...tu nije sugurno puknut...glupo mi je kupovat novi ak bu opet kipio
Japanac Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A zakaj bi novi kipio? S ovim očito nešto ne valja, baci ga, kupi novi, i čuvaj račun
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 i budem...jebo mater svoju i crownu imal sam vartu unutra 7 godina....ovo govno niš ne valja
BM0021 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Odi kod elektricara da ti provjeri regler... Tak je i meni bilo na unicu, pa kupio novi aku pa opet probilo! Regler je bio sjeb pa je prepunjavao! Da ne pricam da se cjedilo dole i izgrizlo lijevu vilicu dok sam skuzio...
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 (edited) kupio sam novi akumulator..stavio sam ga gore pa ćemo sad vidjet. jel ima potrebe ić kod električara jer smo gledali multimetrom i normalno se puni akumulator(13,9-14,2) i kod gasa i na leru? po takvom je regler dobar ili se varam? Edited March 2, 2011 by bojan25
KIMI_1.8T Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Imas preveliki napon punjenja i zato ti kipi. Kao sto ti je BM0021 napisao, najvjerojatnije ti je krepao regler (regulator napona punjenja).
KIMI_1.8T Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 kupio sam novi akumulator..stavio sam ga gore pa ćemo sad vidjet. jel ima potrebe ić kod električara jer smo gledali multimetrom i normalno se puni akumulator(13,9-14,2) i kod gasa i na leru? po takvom je regler dobar ili se varam? To su normalne vrijednosti, samo je pitanje kako se ponasa na opterecenju (visokim okretajima) kad su svi potrosaci ukljuceni.
SvenDaMan Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 To su normalne vrijednosti, samo je pitanje kako se ponasa na opterecenju (visokim okretajima) kad su svi potrosaci ukljuceni. pa ako onaj tko je mjerio ima imalo znanja naravno da će isprobati napon u raznim uvjetima....
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 držao sam auto na 4000 rpm kad je mjereno...
Vlado206 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 držao sam auto na 4000 rpm kad je mjereno... zar se ne mjeri, ako se ne varam, na 2000 ili 2500 okr motora i napon s potrošačima bi trebao bit 13.9-14.4V...
SvenDaMan Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 zar se ne mjeri, ako se ne varam, na 2000 ili 2500 okr motora i napon s potrošačima bi trebao bit 13.9-14.4V... pa trebalo bi izmjeriti kroz sva područja okretaja motora.... od lera pa na dalje
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 jel teško zamjenit taj regler i kolko cca košta ? i di se uopće nalazi...?
KIMI_1.8T Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Nije problem. Nalazi se sa zadnje strane alternatora (kontra od remenice), i najcesce ga drze dva M5 vijka.
bojan25 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 jel ima još koja metoda za ispitat taj regler osim mjerenja na klemama?
TheNT Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 kupio sam novi akumulator..stavio sam ga gore pa ćemo sad vidjet. jel ima potrebe ić kod električara jer smo gledali multimetrom i normalno se puni akumulator(13,9-14,2) i kod gasa i na leru? po takvom je regler dobar ili se varam? Meni se cini da ti je regler i alternator opcenito ok u ovom slucaju... Jedino ako ne probije nakon neke duze voznje recimo, al cisto sumnjam. Btw koristio sam alternator koji je konstantno punio 14.9-15.5 bez problema vise od godinu dana tako da mi ove price padaju u vodu sve...
bojan25 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 idem sad probat izmjerit sa dugim svjetlima maglenkama grijanjem siceva i grijanjem zadnje šajbe
Seb Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 sinoć kad sam vozio s posla učinilo mi se da mjenjač malo teže ide...danas ujutro idem vidjet kaj je a kad ono kiselina po sajlama ..akumulator kao da curi.. nije jako star akumulator(cca 2 god) i prije je i s gornje njegove strane i sastrane znao biti ko onaj pijesak kaj se stvrdne iz njega kiselina...ali nisam na to obračao pažnju preveć jer auto normalno pali i sve je ok provjerio sam dali prefilava i nije..daje dobar napon i dobro ga puni...u čemu bi mogao biti problem?kaj da napravim..jel akumulator gotov ili se nekaj dešava auto je g4 tdi ili on ne valja ili je prejako punjenje
Risbo Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 ja sam imao dinamo koji je punio oko 16 V (tuniran ) i akumulator je trajao barem 5 godina....
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now