Mario_S3 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 (edited) Aha to je ista šema kao na skijaškim naočalama .. imam naočale sa duplim staklom i to je nemoguće zamagliti Onda koju bi mi preporučili IXS HX 430 http://motooprema.hr/?integralne/3/hx-430-patriota/x15020 ili Nolan N85 http://www.bim-bike.hr/hr/nolan-kacige/nolan-kacige-1/integralne-kacige/n85/nolan-n85-scratchn-com-kaciga/ ? Edited March 14, 2011 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Aha to je ista šema kao na skijaškim naočalama .. imam naočale sa duplim staklom i to je nemoguće zamagliti hmm ne skijam, ali moguce. makar zamisli vizir koji u sebi ima jos jednu malu pregradu (smanjeno vidno polje ali unutar te pregrade nema magljenja.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Obje su ok. Ono što je najbitnije otiđi do Bim Bikea i Šepića pa probaj. c2h5oh ti je slikovno prikazao što je pinlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 EDIT: tek sam sad malo bolje pogledao. HX 430 PATRIOTA ti nema pinlock. Ja bi zaobišao taj tear off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 odi u graz u louisa , ili cekaj akciju kad je pa odi tamo , vama iz zagreba je relativno blizu kupis si jeftinu kacigu , i sve drugo sto trebas jeftine potkape 1,99 eura , 2-3 kupis za sezone i po ljeti tu kaciga ne smrdi na znoj i slicno ja sam vozio frendovu ninju 12 sa njegovom marshin od 250 eura, na 250 km/h ugodna tisina .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Jel ima netko špagu u scooter centru zagreb, zanima me Dainese oprema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fronius Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 EDIT: tek sam sad malo bolje pogledao. HX 430 PATRIOTA ti nema pinlock. Ja bi zaobišao taj tear off. PinLock se može stavit na bilokoju kacigu s vizirom. To kaj nema rupe nije bitno, kod Šepića ti ga ugrade bez beda. Inače, mene uglavnom BK za kacige koje nosite/ne nosite, al mi nije jasno kak vam nije žao gurat glavu u takvo smeće od kacige. Pa, jebote, tvoja glava je u pitanju, nemoj šparat. Nolan uglavnom ne valja ništ. X-lite je ponešto bolji, al samo top modeli. Al su lagane. IXS ima kacige tek toliko da ih imaju u ponudi, kad već nude ostalu opremu (koja isto nije neka sreća, al ono, bolje je od no name) Kacige: ARAI SHOEI SUOMY SCHUBERT SHARK S tim da još HJC može proć, al opet top modeli. HELD, GEKKO, GREX i slične ne bi komentiral. Uglavnom, ako hoćeš da kaciga posluži svrsi prilikom pada, prilikom kupnje mora bit skuplja od 2 soma kuna, poželjno je da je trokompozitna (fiberglas, karbon, kevlar), da ima DD kopču, i da nema milijardu nebitnih pizdarija tipa šest vizira u sebi, antenu za televiziju itd. Ak ti smeta sunce stavi si tamni vizir, il naočale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 (edited) Evo kupio sam Nolan N85 ! Kaciga je odlična, uzeo sam M model, ima sve kaj sam htio i ne magli se što je najbitnije ! I ima vizir koji je otporan na ogrebotine. Nije baš skroz tiha ali i bolje jer se najviše vozim po gradu. Relativno je pregledna, dosta se široko s njom vidi, nije kao jet ali prolazi ! Platio sam je 1697kn Edited March 14, 2011 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musil Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Evo kupio sam Nolan N85 ! Kaciga je odlična, uzeo sam M model, ima sve kaj sam htio i ne magli se što je najbitnije ! I ima vizir koji je otporan na ogrebotine. Nije baš skroz tiha ali i bolje jer se najviše vozim po gradu. Relativno je pregledna, dosta se široko s njom vidi, nije kao jet ali prolazi ! Platio sam je 1697kn Nice buy! :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Ajd super! Makar si je malkice skupo platio, al ok. Što nije bilo starijeg gospodina da se dogovorite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor04 Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 brijem da je ta cijena radi grafike btw super izgleda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
megane Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 odi vidjet u draškovićevu, ja sam svoju x-lite dobio za nekih 2400kn na popustu, isto na rate itd :thumbsup: nemoj ove ixs i slične jer će ti na kraju bit žao a 1500kn nije malo za kacigu, vjeruj mi :thumbsup: sretno s kupovinom edit: jebiga hahahaha :lol: :lol: kad ja čitam samo prvu stranicu :doh: dobra kupnja :thumbsup: bit ćeš zadovoljan siguran sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 (edited) Je ova je skuplja zbog grafike i antiscratch vizira ! Ostale su bile jeftinije Nisam se dogovarao za cijenu jer sam uzeo na AMEX 6 rata pa mislim da mi nebi ni htjeli ništa spustiti jer nije gotovina u pitanju Edited March 14, 2011 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aureus Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 PinLock se može stavit na bilokoju kacigu s vizirom. To kaj nema rupe nije bitno, kod Šepića ti ga ugrade bez beda. Inače, mene uglavnom BK za kacige koje nosite/ne nosite, al mi nije jasno kak vam nije žao gurat glavu u takvo smeće od kacige. Pa, jebote, tvoja glava je u pitanju, nemoj šparat. Nolan uglavnom ne valja ništ. X-lite je ponešto bolji, al samo top modeli. Al su lagane. IXS ima kacige tek toliko da ih imaju u ponudi, kad već nude ostalu opremu (koja isto nije neka sreća, al ono, bolje je od no name) Kacige: ARAI SHOEI SUOMY SCHUBERT SHARK S tim da još HJC može proć, al opet top modeli. HELD, GEKKO, GREX i slične ne bi komentiral. Uglavnom, ako hoćeš da kaciga posluži svrsi prilikom pada, prilikom kupnje mora bit skuplja od 2 soma kuna, poželjno je da je trokompozitna (fiberglas, karbon, kevlar), da ima DD kopču, i da nema milijardu nebitnih pizdarija tipa šest vizira u sebi, antenu za televiziju itd. Ak ti smeta sunce stavi si tamni vizir, il naočale. sa marushinom se nisi susretao ili nevalja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
megane Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 marushin čuo samo loše :thumbsup: jedino kaj valja su grafike po njima :lol: jebali vas integrirani viziri za sunce itd, kupiš tamni vizir i staviš njega i to je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ti mater, ja kad sam kupovao kacigu, pitao sam samo jednu stvar: koja je najbolja (ili u top 3). da riskiram glavu za par kuna?! pa jebote, ne bu ju sused nosio na glavi nego ja moja je arai Corsair RX-7. i jebena je Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ti mater, ja kad sam kupovao kacigu, pitao sam samo jednu stvar: koja je najbolja (ili u top 3). da riskiram glavu za par kuna?! pa jebote, ne bu ju sused nosio na glavi nego ja moja je arai Corsair RX-7. i jebena je A zamisli kad dođe netko sa pitanjem: ''Koju kacigu za skuter ?'' Momentalno bi mu oduzeo taj motor sto ima i dok ne popravi stanje uma/svijesti nebi mu ga vratio. Pa mrs majmune jedan glupi nije bitno jel vozis baotian ili hayabusu jer i sa 50 mozes past da pogines na licu mjesta a ne samo sa 320. E al da , opet tu se postavlja glavni problem. Kako da za kacigu dam 6-7 tisuca kn ?! :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fronius Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 sa marushinom se nisi susretao ili nevalja ? Dobra je dok ne padneš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fronius Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 (edited) A zamisli kad dođe netko sa pitanjem: ''Koju kacigu za skuter ?'' Momentalno bi mu oduzeo taj motor sto ima i dok ne popravi stanje uma/svijesti nebi mu ga vratio. Pa mrs majmune jedan glupi nije bitno jel vozis baotian ili hayabusu jer i sa 50 mozes past da pogines na licu mjesta a ne samo sa 320. E al da , opet tu se postavlja glavni problem. Kako da za kacigu dam 6-7 tisuca kn ?! :no: Pa nije nužno. 6-7 tisuća košta Arai, i to je cijena za one jelene koji ga kupuju u Rutingu. Inače košta duplo manje. Za 3 soma kupiš stvarno dobru kacigu, a još ak nisi neki metRRo kojem treba ovogodišnja grafika na kacigi možeš kupit i lanjski model koji je dosta jeftiniji. Uglavnom nakon sezone svi imaju rasprodaje sa dobrim popustima. Prošle ili pretprošle godine sam kupio Uvex carbon za 200€ koja jede bilokoju Nolanicu po svemu. Jedna moja stara, poginula nažalost: Edited March 15, 2011 by Fronius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Arai svugdje u svijetu ima gotovo istu cijenu plus minus par posto. Kod nas je skuplja 20% od USA. Pa nije neka skupoca kad srruzes glavom po plocniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Gle suomy spec1R je onako taman neka zlatna sredina. Ali i ona kosta 400 eura ovisno o modelu jel ove godine ili prosle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ja imam hjc fg 15 (isto kao bm 0021 sam je moja malo losija ) i zadovoljan best buy po meni Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Jel ima netko na kraju špagu u Šepiću ili ne? Bio sam tamo danas, na ponudi mi je opreme za cca 1000EUR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor04 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 franc,ti tražiš Dainese jel tak? ima u Sloveniji (Kozina - u blizini Kopra) Dainese outlet,čuo sam da je tamo sve u 50% i da ima dosta robe,pa možda nebi bilo loše nazvati ili napraviti neki izlet i pogledati kaj sve ima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 2viktor> Znaš možda adresu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now