ToMMeK Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Nit je benzin na svakoj benzinskoj isti, nit je ulje u svakoj "Mozda" kantici isto... Iskreno ne pada mi napamet dat recimo 1500kn za ulje 150kn/L + 1 L dodatno , i zamjenit ga na 15.000km, rade dam za "isto" ulju 500-600kn i zamjenim ga na 8tkm, sa filterom i svim, Sumpor se veze za ulje, a nas je benzin veceg koncetrata sumpora nego negdje vani. Sto znaci da ulja nisu napravljena za nas benzin... Jer sve to ima veze... Važnije je da dam koju kn vise za benzin i tocim ga na provjerenim mjestima "bar se tak prica kaj je istina isto ne znam" nego da dam za ulje 1500kn... auto ima sad 290.000km i vozi ko zmaj... Kompresija na motoru po cilindru oko 9.5 do 9... Jedino mi je katalizator pun, jer se vozim ko penzic po gradu, na autocesti 130km/h i ne pada mi napamet stisnut auto star 10-11god nes ce se raspast sigurno. To sto su nekom proletili motori na renault mi nije neka zacudujuca stvar... Ja sam na svom cliu promjenio prek pol auta i na kraju ga razbio o stup, a auto se doslovno prepolovio u krovu, ni ono o sigurnosti im nes ne vrijedi(nevjerujem vise pricama), cak ljudi koji se bave kupovinom razbijenog i slaganjem, cudili se kako se na renaultu otvorio zracni jer kao kod njih to znade kod svakog drugog zastekat... Tak da mom motoru jos nije nijedno ulje nastetilo, jer se brinem da ne ostane bez ulja i da ga redovno promjenim... to sto ljudi stisnu hladan auto, dok ulje jos nije ni proslo po motoru, to je njihova stvar, i cudom se cude kak je nes riknulo Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Hic, daj napisi onda koliko je 5L Motula 15-50 ? Slao ti pm, pa nisi javio.. S tim da, mogu ja i mijenjat kod tebe, ali znas kak je na bijelom zajebano. E pa isto je kod mene Tako da bi te radje postedio te muke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 ako je u americi na 99 posto crpki isto gorivo kaj mislis kak je kod nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 (edited) 99% da je totalno različito ! U mom slučaju, isprobano nekoliko puta, skuter mi prelazi 20-30km više na OMVu nego na INI. Na obje pumpe točim 95 i isto se vozim uvijek. I to na jedno 7 litara potrošenih se osjeti tolika razlika. Edited May 6, 2011 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Nema se smisla više zamarat s tim čini mi se... sve je to relativno. Iako, s tifonovim eurodieselom imam najbolju potrošnju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 tifon clan mol grupe i dodje na pumpu inina tanka i tanka Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Ja tankam na LukOilu na Zagorskoj stalno i fakat mi više km napravi neg na ovim ostalima ... A razlike nikakve u voznji Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 zadnja dva servisa(znaci cca 30tkm) se vozim na castrol edgu kupljen iz ulja direkt...nema nikakve zamjerke...mozda deci ulja proguta na 15tkm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 oce netko samnom po pola shell helix 5w30 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 oce netko samnom po pola shell helix 5w30 ? koliko toga uzimas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Ja tankam na LukOilu na Zagorskoj stalno i fakat mi više km napravi neg na ovim ostalima ... A razlike nikakve u voznji Ja sam samo jednom natočio na Lukoilu na Staroj zagorskoj i više nikad. Govorim o eurodizelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 ja cu castrol edge td, ako tko hoce po pola.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushido Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Castrol Edge TD prosli tjedan su imali samo u pakiranju 4x 4lit.. Nazovi ih prije nego odes tamo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Takodjer cuo sto su neki vec spomenuli za ove online prodavatelje: da se radi o laznjacima, preko neovlastenih uvoznika i s nepostojecim kodovima na ambalazi. Ja to ne bih stavljao u svoj auto. Ako razlike ima, sigurno nece biti vidljiva vec nakon par tisuca km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 koliko toga uzimas? pa 12x1L je pakiranje Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Ja sam samo jednom natočio na Lukoilu na Staroj zagorskoj i više nikad. Govorim o eurodizelu. Da tamo stalno točim...Ina mi je ono ako nemam nigdje nešto pametnije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now