Jump to content

Kompresija - spustena glava i deblja brtva

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

To ti je onda problem sa krivim smjerom... Da nisi išao skidati glavu sad nebi imao tih problema. I mislim da bi mogao voziti 0.6bar boosta bez da otvoriš motor...

A sad skini max 1 mm cijeli klip (da poravnaš ono što je izrazbijano), a samo sredinu klipa skini 3mm i to je to... Neznam jesi vidio gdje sliku mojih klipova da skužiš što hoću reći... Kruna klipa se nikad ne skida... Samo unutrašnja površina...

Ja sam auto kupio ovako složen... sa nabijenom kompresijom itd...

E sad da mi se nije dogodilo ovo za vikend nebi isao ni skinut glavu nego bi se vozio ovako. Sad kad vec moram drugu glavu nabavit jer je ova sje... i poravnat klipove napravit cu sve sta treba za turbo i bok... ;)

Nisam vidio klipove, al budem pogledao.

Pretpostavljam da mislis da napravim nesto tipa ovoga

mmfp_081008_large+mahle_pistons+ford_big_block.jpg

Evo vidiš da klipovi uopće nisu puno upušteni, s tim da imaju ovo brdašce oko svječice, a imaju 8.8:1 CR... Onaj klip sa slike koju si stavio je previše upušten... Inače atmo varijanta motora ima krunu jednako visoku, ali je ravan sa krunom osim ovih upuštenja za ventile a ima kompresiju 10.5:1

72vz3t.jpg

kažem ti, krunu skini što manje tek toliko da poravnaš klip. A sredinu max 3mm i sa standardnom glavom bi trebao doći na 9.x:1...

Edited by mr_G

Kod mene 86x86, ravni klipovi 10.5:1, upušteni 8.8:1... Pa probaj usporediti... No ja nebi išao preko 3mm ni u kom slučaju...

kod tebe je preko 9.5:1 kompresija. Osim klipa i druge stvari utjecu na kompresiju(kolko blok skinu, kolko glava skinuta, dihtung).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...