Jump to content

quattro pogon

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

znam znam :D

vozilo se po sljemenu cesto.... :punk::punk:

Mene na A4 jedino jebe turbo rupa ispod 2000, a na kratkim serpentinama ti baš tamo treba snaga u 2. brzini ! Kad dođe na 2000, dođu instantno i konji i odmah ide dupe van ! U 1. je pak prejak za zavoje prepune snijegom. Tako da drift bude efikasan tek na drugoj polovici zavoja kad se oslobode konji :). Ili ako se potrefi zavoj na zavoju onda se da uć već u zavoj po boku.

Tako da ga ovako treba držat na kuplungu da bi odmah imao snagu prije prve polovice zavoja ili ga pak naštimat pred zavoj što je pak već malo kompliciranije, pogotov ako znaš da držiš u rukama ne tako jeftin auto za slupat :)

Al vjerujem da bi neki iskusniji drifter radio čuda s njim po snijegu

Edited by Mario_S3

a Japov ima više? :doh:

topic ko i svaki drugi, svaki svoga konja hvali...

i da, jel Mr. G's Lanos awd? :huh:

nije ga uopće potrebno hvalit sve se zna (ak se zna)

al svrha topica je da netko koga zanima možda nešto pametno pročita

To definitivno jer sam se uvjerio u to kad sam se vozio po snijegu u Italiji, kad nabiješ gas jače, uvijek guzica bježi i tako ga je lagano kontrolirati po zavojima i "namještati". Inače vozi se ko igračka doslovno, ko da je igrica u pitanju, baš ga je lako kontrolirati i "bočiti" :)

da da baš ko igračka mali ide:no2:

ja sam gledal u inital d crticu da je totoja hacidrek najbolsi auto na svijetu a ima zadnji pogon prema tome nikakovi 4x4 - to je za bagere i dzipove da se mores pelati po gruntu :drink:

tot je ono

jel moze WRC naprat formulu na stazi pa makar i kisa padala?

jel moze formula naprat WRC na makadamu/snijegu/blatu?

daklem

okanite se filozofije

quattro je odlicna stvar i steta sto je ostatak auta zivi drek

i nedo ti bog vece nesrece nego vozit rabljeni audi :drink: :lol:

kamo dalje s forumom.... :D pa na forum.hr

tamo je ekipa koja pljuje i sere a da nisu gumu u zivotu prominili. tuzno i zalosno. steta sta se iste stvari na hrawebu dogadjaju, pa ne vidim po cemu smo kvalitetniji.

topic je otvoren da se procita na kojem principu pogon funkcionira, da se raglaba o mehanici, a ne jel formula rwd brza od awd rally auta. daj molim te... ko tinejđer nekakav seres pizdarije koje nemaju veze s pameti. formula sa 700-800 konja i aerodinamikom koju ne mozes pojmit usporedjujes sa cestovnim bolidom koji je malo ogoljen i ima roll bar.

ovakve gluposti mogu citat na forum.hr i li net.hr ali ovu hrpu gluposti ne mogu citat na zatvorenom forumu poput ovoga.

Ova "Mobilnost na visokom nivou!" se zaista dobro vidi na onom filmiću na valjcima:lol::lol::lol: I ne piše se toersen, nego Torsen, što je kratica od Torque Sensing:drink:

da baš se vidi kak je filmić namijenjen dizanju xdrivea u nebo hehe

ovo je jedina mana torsena, no u real life nikada otpor na kotaču nije NULA jer i ledena podloga stvara neki otpor koji pomnožen sa 3 daje takav moment na drugu osovinu, a čim više okretnog momenta na ulaznoj osovini, više ga bude i na ovoj drugoj itd.

jedna kratka opaska ..... mehanika vs. elektronika

dok senzor na kotaču primjeti da se javilo proklizavanje (elektronički upravljani središnji dif.), na mehaničkom (torsen) difu je to već davno odrađeno.....točnije NE DOGODI SE !!

ja sam gledal u inital d crticu da je totoja hacidrek najbolsi auto na svijetu a ima zadnji pogon prema tome nikakovi 4x4 - to je za bagere i dzipove da se mores pelati po gruntu :drink:

tot je ono

jel moze WRC naprat formulu na stazi pa makar i kisa padala?

jel moze formula naprat WRC na makadamu/snijegu/blatu?

daklem

okanite se filozofije

quattro je odlicna stvar i steta sto je ostatak auta zivi drek

i nedo ti bog vece nesrece nego vozit rabljeni audi :drink: :lol:

baš si intelektualac, zato si si i kupil tu kantu, NOVO je novo, ne?

kamo dalje s forumom.... :D pa na forum.hr

tamo je ekipa koja pljuje i sere a da nisu gumu u zivotu prominili. tuzno i zalosno. steta sta se iste stvari na hrawebu dogadjaju, pa ne vidim po cemu smo kvalitetniji.

topic je otvoren da se procita na kojem principu pogon funkcionira, da se raglaba o mehanici, a ne jel formula rwd brza od awd rally auta. daj molim te... ko tinejđer nekakav seres pizdarije koje nemaju veze s pameti. formula sa 700-800 konja i aerodinamikom koju ne mozes pojmit usporedjujes sa cestovnim bolidom koji je malo ogoljen i ima roll bar.

ovakve gluposti mogu citat na forum.hr i li net.hr ali ovu hrpu gluposti ne mogu citat na zatvorenom forumu poput ovoga.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::doh::doh::doh:

Nemam rijeci, bez texta sam.....

Ma ti svog Audija samo odvedes da ti navare roll-bar i mozes na wrc... ma to je kurac:lol:

To definitivno jer sam se uvjerio u to kad sam se vozio po snijegu u Italiji, kad nabiješ gas jače, uvijek guzica bježi i tako ga je lagano kontrolirati po zavojima i "namještati". Inače vozi se ko igračka doslovno, ko da je igrica u pitanju, baš ga je lako kontrolirati i "bočiti" :)

Je je - pogotovo kad se vraćaš za Zagreb - u zavojima :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::doh::doh::doh:

Nemam rijeci, bez texta sam.....

Ma ti svog Audija samo odvedes da ti navare roll-bar i mozes na wrc... ma to je kurac:lol:

drndače dijete drago... karikirana usporedba forumule wrc bolida.

nisam zalazia u detalje zbog cega wrc bolid kosta milju eura. ali svaki taj bolid je cestovni bolid koji je slozen za utrke - nemjerljivo sa forumulom 1

citam i ne vjerujem da nisi ustanju razmisljat normalno, nego gledas ko pečinski čovjek, samo drito, ravno i to je to...

ukoliko nemas sta konkretno napisat onda odjebi iz ovog threada.

Vidim da si na dobrom putu da postanes Kmet sto se izrazavanja tice.....

Karikirao si usporedbu na nacin da kazes da je WRC auto samo nasarafljen doma u garazi, a F1 kosta milijune......

hmmmm

to su 2 razlicita svijeta, dodirna tocka im je to sta je oktanski sport...

i povlacit paralelu izmedju ta dva pojma radi pogona je krajnje maloumna. to bi se barem tribali slozit.

NHF...ali daj prestani provocirat svojim izjavama..vidim da stalno kuris laganu vatru sa "rucnom" ;)

koji je tvoj problem tocno?

jesam li ja rekao ili netko drugi da ako zelis da quattro krene sa mjesta gdje

mu straznji kotaci proklizuju da se treba potegnut rucna?

to su ocigledno tajne zanata i mislim da bi se trebale stavit u taj tekst,

ja to recimo nisam znao a sigurno nisu ni ostali ljudi

dobar je tekst o quattru, jedino fali onaj dio da je potrebno rucnu potegnut

ako ti zadnji kotaci ostanu na skliskom :o

ja ne znam jel kad kupis bmw ostajes zarobljen u vremenu i vjecno si mlad i nadrkan ili je to samo do tebe... mozda neznanje... mozda samo bmw...

gledaj, vec sam ti reka da se prepucavat necu. ja sam kmet i klanjam se.... :thumbsup:

ode jos jedan forumu uqurac zahvaljujuc feudalcu panjoli.

respect

koji je tvoj problem tocno?

jesam li ja rekao ili netko drugi da ako zelis da quattro krene sa mjesta gdje

mu straznji kotaci proklizuju da se treba potegnut rucna?

to su ocigledno tajne zanata i mislim da bi se trebale stavit u taj tekst,

ja to recimo nisam znao a sigurno nisu ni ostali ljudi

da...imam problema...auto mi je razbijen pa sam nadrkan cijelo vrijeme :doh::doh:

ok, treba rucnu potegnut, sve 5 sve 6...ali zasto to ponavljat cijelo vrijeme???...ocigledna provokacija...

otvorite temu "BMW-ov X drive pogon"..tamo se raspisite kako BMW ime uber pogon na 4 kotaca, objasnite kako funkcionira i kako moze krenut bez potezanje rucne :lol:

mi nesto naucimo, vas ce razveselit i imat cemo mir...a ne OT

p.s.ima i http://www.hraweb.com...mislim da ce vas tamo razmijet u potpunosti :lol::rofl:

uhvatia si se rucne isto ko da je bušman coca cola boce

taj test te toliko obradovao da ti ni na kraj pametni nije proslo sta i kako je test napravljen. jel mozda nekom bila elektronika iskljucena, koji je princip rada torsena i zbog cega se bmw maka s valjaka a audi nije...

je brate, i ja svog svaki dan guram s parkinga na cestu da mogu do faxa... zajebano je to kad mi neko prospe led iz kafica drito meni pod kotače

Edited by obie

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...