Raptor6767 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Zanima me "mounting depth" navedenih zvucnika. Zahvaljujem! :thumbsup:
acmen Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Odi u dućan te dotično iščitaj direkt sa ambalaže (ili zamoli da ti se otvore) :thumbsup: Možeš probati nazvati dućan te zamoliti ih za uslugu čitanja :cice:
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Daj mi pokazi link na to gdje pise sta trazim jer sam pokusao Googlat vec prije, a ne se pravit pametan. Ili jos bolje, ak imas u firmi da pogledas. Bio bih ti zahvalan.
malawi Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 koliko sam proguglao, to je slim ugradnja bas za renault, ide unutra bez greske! http://www.cliodci.net/viewtopic.php?f=8&t=393
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 To mi je jasno, ali zelim upravo radi toga znati koja je dubina jer ciljam na DRUGE zvucnike pa da usporedim dubinu.
Vlado206 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Puno toga sam pregledao i nigdje nemaju dubinu ugradnje... ali IMHO, nisu preko 3-4cm, tj plitki su, jer nebi ih tako naglašavali... svaki ovaj drugi normalniji zvučnik ti je nekih 50-60mm "dubok". Ali opet ti kažem, nećeš dobit ništa više nego sad imaš, možda će ti bit glasnije, ali više bass-a/dubine nećeš sigurno imat, jer to još najbolje odrade serijski zvučnici, a ovo ostalo će bit bolje.
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Puno toga sam pregledao i nigdje nemaju dubinu ugradnje... ali IMHO, nisu preko 3-4cm, tj plitki su, jer nebi ih tako naglašavali... svaki ovaj drugi normalniji zvučnik ti je nekih 50-60mm "dubok". Ali opet ti kažem, nećeš dobit ništa više nego sad imaš, možda će ti bit glasnije, ali više bass-a/dubine nećeš sigurno imat, jer to još najbolje odrade serijski zvučnici, a ovo ostalo će bit bolje. I ja sam googlao dobrih 40min i nisam nasao. Nista, tnx na savjetu i na ovom forumu. Lova ce na nesto drugo.
desert.cobra Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Imam ih ja u autu i OGROMNA su razlika su u odnosu na serijske zvucnike. Stvar je u tome sto za te zvucnike treba i kvalitetno pojačalo. Sa originalnim radiom sviraju bolje od serijskih, ali u kombinaciji sa pojacalom su totalno druga priča. Ne da mi se rastavljat sad auto, al evo mozda pomogne slika za odredit dimenzije otprilike: http://www.kmarty.bluetone.cz/pics/mgn/dvere_repro/DSC00575.JPG Sutra potrazim kutiju u garazi, pa ak pise , napisem ti tocnu dimenziju. Ti zvucnici traze snagu da bi svirali kako su zamisljeni. Imaju osjetljivost 90dB, i zato traze dosta snage od pojacala da pokazu sta mogu.
Ciki Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Kakav lol! Ti zvucnici su tezi srot za te novce, o kakvoj ti kvaliteti ovdje pricas?? Trebaju pojacalo, za sta tocno, da budu kvalitetniji? :lol: Pa pogledaj konstrukciju zvucnika, sve ce ti biti jasno.
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Hvala na informaciji. Nemam namjeru stavljat pojacalo, imam Pioneer AVH-5200DVD s kojim su mi se OEM zvucnici preporodili. Ima 55WRMSa dok ovi zvucnici imaju 35WRMSa. Mislim da bi to trebalo biti dovoljno. Ne znam...sto vise o tome razmisljam to sam dalje od kupnje zvucnika jer imam pametnijih stvari na umu na koje bih mogao potrositi cca 500kn...
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Sto tocno rene ima 55 wata rmsa? Ovaj moj HU...ili sam zabrijao... 4 x 50 Watts maximum power with three 4V RCA preamp outputs
Ciki Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Uploaded with ImageShack.us i to tek na 14.4V, na 13.5 ima i manje.
Ciki Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/AVH-5200DVD/media.html skini manual i provjeri sto kaze na zadnjih par stranica u speckama.
acmen Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ubuduće čitaj malo bolje specifikacije; piše 55w MAX dok ti je 20wrms-a (najviše 25w).
desert.cobra Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Kakav lol! Ti zvucnici su tezi srot za te novce, o kakvoj ti kvaliteti ovdje pricas?? Trebaju pojacalo, za sta tocno, da budu kvalitetniji? :lol: Pa pogledaj konstrukciju zvucnika, sve ce ti biti jasno. Kad probaš zvučnike, onda piši. Napisao sam da trebaju pojačalo jer je tvornicki radio jednostavno preslab da bi zvucnici svirali kako spada što bi iz gore spomenutih 90db osjetljivosti trebao znati. Sta tocno ne valja sa kvalitetom? Meni je izgled plastike sa zadnje strane, zadnja stvar koju cu gledat na zvucnicima. to Rene: to nije RMS snaga 4x50W Nema tog HU-a koji sveukupno na sva 4 kanala ima vise od 100W
acmen Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 ^^ Stari, bez uvrede, ali takve gluposti prosipaš :doh:
desert.cobra Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Posebno volim ovakve komentare.. ako sam vec napisao glupost, onda mi reci sta to tocno, da nesto naucim, ovako je tvoj post bespotreban.
acmen Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Pa neko malo bolje objašnjenje bi zahtjevalo stranicu-dve i poznavanje barem nekih osnova akustike pa eto morati ćeš mi vjerovati na riječ šta da ti kažem
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Eto, zabrijao sam. :doh: Vjerojatno necu uzimat zvucnike...jos. Ciki, daj slozi neku popularnu cijenu pa da mi nije zao love.
Ciki Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Kad probaš zvučnike, onda piši. Napisao sam da trebaju pojačalo jer je tvornicki radio jednostavno preslab da bi zvucnici svirali kako spada što bi iz gore spomenutih 90db osjetljivosti trebao znati. Sta tocno ne valja sa kvalitetom? Meni je izgled plastike sa zadnje strane, zadnja stvar koju cu gledat na zvucnicima. to Rene: to nije RMS snaga 4x50W Nema tog HU-a koji sveukupno na sva 4 kanala ima vise od 100W kakav lol boze!:notworthy::notworthy::notworthy: stari, vec jedno 8 godina skoro svakodnevno slazem muziku u aute, ako i ne slozim ja, svaki setup poslusam prije nego mi izade iz radionice. Od svih proizvodaca sam cuo gotovo sve modele zvucnika u raznim autima, vise puta. Cuo sam razne radije (gotovo sve modele pioneera i alpinea u nazad 5 godina) kako sviraju na raznim setupima vise puta, sa skupim i jeftinim zvucnicima i sad ti meni ides nesto objasnjavati sto valja i sto ne valja. Da bi ista shvatio sto sam ti htio reci morati ce proci jos puno godina da shvatis sto zvucniku treba da svira i zasto vec i po izgledu mozes zakljuciti kako ce ovakav zvucnik svirati.
Ciki Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 (edited) Pa neko malo bolje objašnjenje bi zahtjevalo stranicu-dve i poznavanje barem nekih osnova akustike pa eto morati ćeš mi vjerovati na riječ šta da ti kažem kupiti cemo mu kljigu o autoakustici pa neka covjek cita i uci Ciki, daj slozi neku popularnu cijenu pa da mi nije zao love. Posalji mi sutra pm ili poruku i dati cu ti ih po nabavnoj cijeni, pod jednim uvjetom. Da ih ne dodes reklamirati i traziti pare nazad za par dana :lol: :lol: Edited August 18, 2011 by Ciki
Raptor6767 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 kupiti cemo mu kljigu o autoakustici pa neka covjek cita i uci Posalji mi sutra pm ili poruku i dati cu ti ih po nabavnoj cijeni, pod jednim uvjetom. Da ih ne dodes reklamirati i traziti pare nazad za par dana :lol: :lol: :haha: Budalo. Javim ti se...:thumbsup: Samo mi je bitnije da svira bolje od tvornickih.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now