2fast Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 U prilici sam relativno povoljno nabaviti Škodu Octaviu RS 2.0 TDi iz 2007. god. Znači radi se o modelu prije ovog zadnjeg. To je motor sa 170 KS. S obzirom da nisam neki poznavaoc VW motora, a znam da sam od dosta ljudio čuo da ti 2.0 TDi znaju biti problematični, zanima me da li taj motor od 170 KS pati od kakvih poznatih boljki? Znam da postoji neki problem sa diznama, da li je to na tom motoru ili nekom drugom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 vele da je problem s diznama i ako me sjećanje služi oko 7000kn je komad Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijel bedex Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 daju se nabavat nove orginalne za jako male novce 200 do 300 eura po komadu ali kao staru moraš vratit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Znam da dizna košta oko 7.000 kn. To nije u pitanju, zanima me da li konkretno taj motor ima te probleme ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 toci pali vozi ,oni od 140 ks su imali problema s glavama ,javi se clanu dizna ,on ima passata 170 konja pa nek ti napise kakav je motor ,znam da je njegov 100+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 baš mi je drago da je nekome 300 eura za komad koji se kvari malo koliko dizni ima taj motor jesu li te dizne problematične i nakon promjene? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Frend je imao leona s tim motorom,uglavnom vise je bio na slepi i u servisu nego na cesti.....nakraju ga je frknuo jer vise nije imao zivaca Koliko ja znam taj tdi 170 je jos 5 puta gori motor od tdi 140 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 I moj frend ima Leona FR 170 KS, slična je situacija, prošli tjedan mu se zgasio na autoputu... pa šlepica.. pa servis... pa nova dizna... itd... I to je valjda već treći put da se ista stvar ponavlja... Znači nije baš neka sreća uzet taj auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAx Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Ako odustaneš, slobodno proslijedi info o autu… :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 škode nisu imale tolko problema kao seati ,100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 AFAIK zar nije bio problem sa 2.0 TDI 2006. godište? A onda kad su izbacili Siemensove dizne bilo je OK? I koliko znam 2.0 TDI 140 KS je bio problematičan, osim injektora porozna glava, dihtung, i tako to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 škode nisu imale tolko problema kao seati ,100% Prijatelj ima točno takvu Škodu (koju misli vratit leasingu nakon otplate jer mu je puna kapa auta). Prije koji tjedan auto mu stao u tunelu Sv.Rok. Teći put dizna otišla, ovaj put pokriveno sa produženom garancijom (mislim da mi je rekao da sad daju kao 5 godina na te dizne), ali je zato prve dvije morao sam plaćat. I na početku je imao problema sa filterom čestica i sa nenormalnim trošenjem ulja... Uglavnom, ja bi zaobišao te 2,0 PD motore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Motor u mom golfu je 2.0 TDI i to onaj prvi, mislim da je oznaka BKD i nemam nikakvih problema. Kolega mi ima golfa GT 2.0 TDI i nije bas pretjerano zadovoljan, svako malo stane. Tako da nema pravila... A ako je škoda jeftina mozda je problematicna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Šogor je imao tri godine takvu iz 2007. napravio malo manje od 100 k km, potrošnja ulja minimalna, goriva ovisno o vožnji 6-9l/100 km a sa motorom apsolutno nikakvih problema. Probleme su imali Passat i Seat Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Mislim da problema imaju samo oni s Siemens diznama.... javit će se članovi koji voze takav auto, npr. Zlaya Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Ovaj koji sam ja naveo ima Boscheve dizne... Znači sve skupa je samo pitanje (ne)sreće na kakav auto naletiš... :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Javi se kad odustaneš :-p Meni bi bila dobra ako je jeftina, bez obzira na kvarove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 ja također imam 2.0TDI 140 ks (BKD) u Leonu i nikad nikakvih problema s motorom u 115tkm... u firmi Passat 2.0TDI 140ks (ne znam oznaku motora, 2007. godina), 100tkm, sad je otisla jedna dizna, pokrivena garancijom koja je produljena na 7 godina (kazu da samo dva godista imaju 7 godina, ne znam koja, nisam ja vozio auto na servis)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Ovaj auto do sada sa time nije imao problema, ima 60.000 km. Znači u biti ako ga uzimam idem na sreću, pa kaj bude... Za one koji su zainteresirani za konkretni auto, nažalost nije opcija da ga kupuje netko drugi. Odnosno, u tom slučaju neće biti ova cijena... da ne idem u detalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 eventualno da provjeris u servisu vrijedi li kakva produljena garancija na dizne za to godiste auta.... i dal ima bosch ili siemens dizne? sa bosch-em si u svakom slucaju sigurniji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Tako će i bit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veky Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Ako je cijena toliko dobra kao što pišeš, ne znam šta je več nisi uzeo... Ako te i bude zezao, prodaš ga i u najgorem si slučaju na nuli, tako bi trebalo biti ako si ga povoljno dobio. A koja je cifra u pitanju ako nije tajna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Koliko god cifra bila dobra, ne isplati mi se uzet auto u koji ću morat uložit 4.000 € da imam nove dizne. Ne treba mi auto uz koji moram imat 3 članstva u HAK-u da se mogu besplatno šlepat... itd... Iako vozim Opela i Fiata navikao sam da sjednem u auto i da me odveze kamo sam i krenuo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veky Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Znaci tebi bi bila dobra i Dacia, samo da te odveze kuda si i krenuo (pogledaj danasnji humor post) Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Znaci tebi bi bila dobra i Dacia, samo da te odveze kuda si i krenuo (pogledaj danasnji humor post) A dobro, nećemo se sad vrijeđat... :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now