Jump to content

dajmo mu da ide....tuning tdi-ja

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

mexx sa 1500e sigurno neceš bit ni blizu 200ks sa 105. Možda i hoces ali ces se vozit jedno popodne.

Samo dobar remap ti je bar 500e, dobar spuh minimalno toliko.

A di je turbo, bregaste, injektori, IC i naci nekog sposobnog da to sve stavi u funkciju kako triba. jer ako mislis izvuc 200ks to je sve neophodno da bi se donekle sigurno i ugodno vozio.

Da ja 130 ili 150 onda bi ta cifra mozda i prosla. To je bar moje skromno mišljenje. ne isplati se, za 2k e ubodeš unutra 1.8T. Prodaš svoj motor i utreseš to u tjuning turba i imaš raketu

inace u mene je 115 ks

Edited by Mexx

ljudi znam ja da konji ne padaju sa neba. i kad budem slaga motor necu gledat u 100 -2oo eura.

moram jos stavit na papir omjer ulozeno/ dobiveno....imam vrimena za razmislit.al jedno je sigurno....golf ce imat min 200 ks dogodine u ovo vrijeme :D

ljudi znam ja da konji ne padaju sa neba. i kad budem slaga motor necu gledat u 100 -2oo eura.

moram jos stavit na papir omjer ulozeno/ dobiveno....imam vrimena za razmislit.al jedno je sigurno....golf ce imat min 200 ks dogodine u ovo vrijeme :D

prodaj svoju masinu i ustedi lovu i nadodaj za jacu. ako nista drugo bit ce ti lakse ostvarit te neke zamisli...

Iskreno meni nije jasno što se toliko pjenite oko zamjene tih motora. 19tdi 110KS ili 19tdi 150ks. Definitivno imaju iste blokove, radilice, klipnjače, klipove, glavu... Razlike su možda u bregastoj, injektorima, turbini i elektronici...

Ako već mijenjaš motor onda stavljaš 25tdi...

Onaj dečko u seat leonu 19tdi što je radio 13.0s na 400m je mijenjao injektore, turbinu, ic, itd... Uostalom tome je hic kumovao i auto sa nitrom sigurno ima preko 300KS... Pa onda ljepo njega pitajte...

Ja se ne želim zamarati tuningom motora na krivo gorivo... :lol: Jer stand alone ne podržava diesel.. :lol:

pa razlika između 115 i 130 je jako velika.

mislim opet je to sve relativno...

Za nekog je skinut 3 sarafa problem za nekog cjelu masinu rastepst je za dobro jutro. tak da tesko je o tom sad...

ne znam, zadnje sto sam procitao a da je imalo smisla je da su injektori sitno drugaciji i usis, naravno elektronika... ostatak da je identican...

Iskreno meni nije jasno što se toliko pjenite oko zamjene tih motora. 19tdi 110KS ili 19tdi 150ks. Definitivno imaju iste blokove, radilice, klipnjače, klipove, glavu... Razlike su možda u bregastoj, injektorima, turbini i elektronici...

Ako već mijenjaš motor onda stavljaš 25tdi...

Onaj dečko u seat leonu 19tdi što je radio 13.0s na 400m je mijenjao injektore, turbinu, ic, itd... Uostalom tome je hic kumovao i auto sa nitrom sigurno ima preko 300KS... Pa onda ljepo njega pitajte...

Ja se ne želim zamarati tuningom motora na krivo gorivo... :lol: Jer stand alone ne podržava diesel.. :lol:

Blokovi su isti samo na 130PD i 150PD. Mislim da je ista stvar i za klipove/klipnjače- To će najbolje pikzibner znat.

Taj Leon je trenutno u mojoj garaži raskopan :D

Motor je izvadjen i ide u Golfa 2 syncro, ali sa 4motion pogonom. Valjda bude 12sek iduće godine :cheer:

Baza motora mu je 150 PD sa većim in ijektorima, turbina od BMW-a 530, bregasta je slana u D na preradu, IC je isto od nekakavog BMW-a. Tlak na nitru je 2.6bara :notworthy: Na tome je još nepoznata količina nitra, ali bi trebalo biti preko 300KS.

U golfu ide ditrect port nitro i još malo tlaka , sa 4 pogona i cca 1000-1100 kg, trebala bi biti raketa :naughty:

Bagy - fi60 ispuh (ili nešto više...)...

Mexx - evo ti čisto moja računica:

IC + cijevi = 5000kn

Turbo od TDI-a 150 = 7000kn

Ispuh fi60 od turba sa zadnjim protočnim loncem = 1300kn

Panel filter zraka + veći dovod zraka = 800kn

Lamela + zamašnjak = 6000kn

Mapiranje = 2800kn

Suma sumarum = 22.900kn

Cifre ovise o tome kolko dobru ponudu/kombinaciju uspiješ složiti, i još montaža svih tih dijelova (ako ih sam ne slažeš)...

I to je suma za dovesti motor od 130ks i 310Nm na 190ks i 440Nm. Ali opet, to je neka normalna cifra i trebalo bi biti pouzdano, znači recimo da nije ekstrem.

A sa motorom od 115ks u seriji doći do toga je potrebno još malo više $$ jer mislim da ne stoji da su razlike u motorima samo u mapi i sitnicama već da su podosta veće razlike...

I ja bi ti savjetovao samo da načipaš taj svoj motor kak spada, a da drugu lovu štediš za slaganje 1,8t motora kojeg planiraš prije ili kasnije. Ali ako je slučaj da swap otpada iz igre, onda računicu imaš, ali za svotu od 1500E nažalost nećeš moć složit nešto puno na dizelu, a da pritom i traje...

Eto, čisto moje mišljenje i moje viđenje stvari. Jedino ti još ostaje opcija stavljati nitro...:)

Btw. imam ti turbo od 130ks viška... :D

AFN ti ima turbinu sa varijabilnom geometrijom, mislim da bi ti komp trebao isto. makar imas na tdi clubu par konverzija sa 1z ili ahu na afn.

sad cu ti dat sliku razlike izmedju ta dva motora, samo da nadem ispis ...

edit: evo dvije slike, mozda pomogne:

t244633_DSC02516.JPG t244632_DSC02515.JPG

Edited by Pekx

Blokovi su isti samo na 130PD i 150PD. Mislim da je ista stvar i za klipove/klipnjače- To će najbolje pikzibner znat.

Taj Leon je trenutno u mojoj garaži raskopan :D

Motor je izvadjen i ide u Golfa 2 syncro, ali sa 4motion pogonom. Valjda bude 12sek iduće godine :cheer:

Baza motora mu je 150 PD sa većim in ijektorima, turbina od BMW-a 530, bregasta je slana u D na preradu, IC je isto od nekakavog BMW-a. Tlak na nitru je 2.6bara :notworthy: Na tome je još nepoznata količina nitra, ali bi trebalo biti preko 300KS.

U golfu ide ditrect port nitro i još malo tlaka , sa 4 pogona i cca 1000-1100 kg, trebala bi biti raketa :naughty:

Sve sam čuo... :naughty: Ali mi nije jasno da idu mijenjati blok na istom motoru! :doh: To je ono kad štede 10EU na bloku ako blok nije namijenjen za 130, 150 ili 110KS! :doh: Kod opela su svi 2.0 blokovi isti.. :naughty:

uglavnom,

ovaj post mogo bi se podijeliti na 98% pretpostavki i 2% korisnih informacija.

za korisne se zahvalite dominiku i jos 1 ili 2 ljudi....a ostalo...samo dokazuje da se auto ne tunira na forumu, nego kod tunera :):):):):):):):)

dizel motori 1.9tdi NISU svi isti. tocka. itekako postoji razlika izmedju 105, 110, 115, 130, 150ks motora.

uglavnom,

ovaj post mogo bi se podijeliti na 98% pretpostavki i 2% korisnih informacija.

za korisne se zahvalite dominiku i jos 1 ili 2 ljudi....a ostalo...samo dokazuje da se auto ne tunira na forumu, nego kod tunera :):):):):):):):)

dizel motori 1.9tdi NISU svi isti. tocka. itekako postoji razlika izmedju 105, 110, 115, 130, 150ks motora.

Ajde molim te poduči me koje su razlike... Bez zajebancije, fakat me zanima...

admini ajd pobrisite ove LET i slicne pizdarije, ako je covjek pitao da ga nesto zanima za cadjavca neka se o tom pise, a ne da ne netko razmece "znanjem" koliko opel trpi.. za to si otvorite svoje topice i tamo pisite do mile volje!

blokovi su isti, koliko sam gledao po netu, 115 ks pd ima nesto manju kompresiju, 18,5 a 130 ks 19!

http://www.youtube.com/watch?v=9BvjJjL7Z50

kako su ovi izvukli toliko ks??

Velika hibridna turbina i druga grana... To je od onoga šta znam, a mislim da injektori itd nije dirano već da je to sve (uz auspuh, filter i druge pizdarije)...

Ali nemoj baš uzimat te njihove valjke zdravo za gotovo. Po brojkama sa neta rekao bi da ih podosta daje malo ipak prevelike rezultate...

Mexx ja se nebi zajebavao, uložiti ćeš puno novaca, auto će nešto bolje ići ali ni blziu onome kolko ćeš ti očekivati ili misliti da je ok odnos uloženo/dobiveno + i dalje će biti jebeni dizl i dimiti ko kuga.

Čuvaj novce, skupljaj, čekaj proljeće i uvali 1.8T

Mexx ja se nebi zajebavao, uložiti ćeš puno novaca, auto će nešto bolje ići ali ni blziu onome kolko ćeš ti očekivati ili misliti da je ok odnos uloženo/dobiveno + i dalje će biti jebeni dizl i dimiti ko kuga.

Čuvaj novce, skupljaj, čekaj proljeće i uvali 1.8T

potpis ko kuca

ima frend turbo od tdia 150ks ASZ ako te zanima 550ojra

500€ za turbinu koja je rabljena i za koju bi trebo platit reparaciju 400€ da budes 95% ziher da sljaka sve kak treba a za te pare kupis na netu novu takvu . tj cak u zg se da nabavit za 5700 nova

admini ajd pobrisite ove LET i slicne pizdarije, ako je covjek pitao da ga nesto zanima za cadjavca neka se o tom pise, a ne da ne netko razmece "znanjem" koliko opel trpi.. za to si otvorite svoje topice i tamo pisite do mile volje!

blokovi su isti, koliko sam gledao po netu, 115 ks pd ima nesto manju kompresiju, 18,5 a 130 ks 19!

http://www.youtube.com/watch?v=9BvjJjL7Z50

kako su ovi izvukli toliko ks??

ova je brutalna fabia, još je TDI 101, ne RS

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...