niknejm Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Imam lpg tank umjesto rezervne gume. Dok je bio nov (prije cca 10god), stalo je cca 38lit plina. Prije cca godinu dana se kapacitet smanjio i zaprimao je 35litara, a sad stane samo 30-31lit. Bez obzira na kojoj plinskoj stanici tocio. Pretpostavljam da je neki kvar sa plovkom ili sto vec bilo zaduzeno za zatvaranje spremnika kad se plin utace. Jel se moze ovaj problem rijesiti nekom jeftinijom metodom ili zahtjeva neke skuplje zahvate (poput npr zamjene spremnika) ? (Nije u principu neki problem, osim sto cesce moram na pumpu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Probaj sa pkzip ili arj zapakirati, moralo bi stati više. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Imas u tanku jedan plovak koji zatvori ventil kada dode do odredene razine(ako je ispravno na 80% kapaciteta boce). Uglavnom taj plovak izbaci, s vezicom zavezi u krajni polozaj i imat ces puni kapacitet boce. Znaci ono sto moras napraviti, sprazniti plin do kraja, otvoriti bocu(obicno 8-10 serafa, 10 kljuc), strgati jedan dio, vezica i vratiti sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 ja kad sam ugradivo sam rekao mehi da mi spiga plovak da vise plina stane,isto je rjec o maloj boci od 45 litara i uglavnom uspijem ugurat oko 41-42 litre.i tako vec 100 000km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted November 28, 2011 Author Share Posted November 28, 2011 Probaj sa pkzip ili arj zapakirati, moralo bi stati više. spakirali ti tako djelatnici problem da imas zanimacije sljedecih 2 tjedna umjesto da zajebavas po forumima posten narod Hvala Fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 spakirali ti tako djelatnici problem da imas zanimacije sljedecih 2 tjedna umjesto da zajebavas po forumima posten narod Nije valjda da si se zahebo, pa stvarno otvorio temu vezanu uz automobile :unsure:? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 jedino ono sto mene muci da redovito mogu natociti 65-66 litara u 64 litarnu bocu. To me nekako buni, a svi mi objasnjavaju da je vani hladno pa je tekucina gusca. Ali nikako mi nije jasno kako gustoca utjece na volumen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 meni boca 40 litara, ja uredno ulijem 42-43 litre Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 meni u firminoj lancii cca 90, ne sicam se vise, al sam max 85 litara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Probaj sa pkzip ili arj zapakirati, moralo bi stati više. vidi se da si star ko ja 7z je sada in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 meni boca 40 litara, ja uredno ulijem 42-43 litre meni u firminoj lancii cca 90, ne sicam se vise, al sam max 85 litara... Ovo me podsjeća na ženinog oca koji kad god ide put Imotskog nalije gorivo na nekoj gore pumpi, jer mu oni znaju natočiti da stane 5-6 litara više nego na bilo kojoj drugoj pumpi :rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 Ma ja derem i dalje sve sa dobrim starim zip-om. Rar i ostale novotarije mrzim . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 malo sam krivo napisao boca je cca 90i nesto litara, a stane mi max 85... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 jedino ono sto mene muci da redovito mogu natociti 65-66 litara u 64 litarnu bocu.To me nekako buni, a svi mi objasnjavaju da je vani hladno pa je tekucina gusca. Ali nikako mi nije jasno kako gustoca utjece na volumen. meni boca 40 litara, ja uredno ulijem 42-43 litre to vam ostane u cijevi nemre stradat sigurnosni ventil od prevelikom pritiska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 pritasak je isti u boci ako ima tekuceg plina. A sigurnosni ventil otvara na 25 ili 30bara. A obicno se boca puni s 10-15bara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 varaju uredaji na odredenim pumpama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 pritasak je isti u boci ako ima tekuceg plina.A sigurnosni ventil otvara na 25 ili 30bara. A obicno se boca puni s 10-15bara. tnx na info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ive_HF Posted November 28, 2011 Share Posted November 28, 2011 ma ja znan da meni nece preko 40 nema sanse... al mi niakko nije jasno. omw 2 tankanja,napravio km ko da se vozim na bengu, sada sam tankao na proplinu pa cu vidit....jbt ili je zrak ili je opet auto u k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 varaju uredaji na odredenim pumpama. omw u vz vara. u 3 godine nikad nisam tankao vise od 47l, po cjeloj hrv. tu sam uspio utankat 53l i jos je islo(pa sam stao jer mi postalo sumljivo) a napravio isti broj km. takoder nedavno napunio dan ranije puni tank, napravio 100km i isao na omwu tankat da mi ovjere za tehnicki zutu knjizicu , stao sam na 15l jer nemgouce da mi auto trosi 15 l na 100km da ga jebes. varaju gadno, slejdeci put dok tankam izna 50l kod njih tankam dok ne stane a onda zovem inspekciju i ne mislim platit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now