Jump to content

Montaža EGT senzora?


Recommended Posts

Evo kako su mi turbo i grana skinuti sa auta, sjetio sam se da imam doma EGT čuku, pa bi mogo to montirati kad je već sve skinuto sa auta.

 

Zanima me kako montirati taj senzor? Pretpostavljam da bi trebalo izbušiti rupu na grani, ali mene brine navoj na ovoj matici na sondi koji baš i nije standardni? Pretpostavljam da bi trebao naći maticu sa tim navojem i zavarit je na granu? Da li netko zna gdje bi kod nas bilo za kupit takvu maticu?

Link to comment
Share on other sites

Jednom sam neobavezno svratio kod tokara pa mi je reko da nema on takvu ureznicu, da to nije standardni navoj :doh:

 

Mislim da sam vidio po nekim stranim online ducanima da baš prodaju tu maticu za EGT, pa sam mislio da ima ovdje kod nas toga da necekam sad to jos 2 tjedna.

Link to comment
Share on other sites

Imaš deblje i tanje egt senzore. Deblji se obično stavljaju na turbo motore. Vrh senzora treba virit unutar grane cca 2-3mm. EGT senzori koje mi naručujemo su ovakvi:

 

egt60008s.jpg

 

Dakle debeli 6mm, dobiš sve za ugradnju. navoj koji se može ušarafit u granu je NPT 1/8 ili se jednostavno taj dio zavari. Kroz njega ide sonda sa prstenom i kontra čep sa navojom m12x1 koji stegne i zacvika prsten.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Zanima me da li mogu kupit odvojeno samo taj 6mm senzor i spojit na svoju čukicu umjesto ovog koji sam dobio uz nju? Ovaj senzor koji imam mi nedjeluje baš "kvalitetno", odnosno strah me da se neodlomi i razvali mi novu turbinu.

Znači da li će čukica pokazivati jednake vrijednosti sa drugim senzorom i to još sa tim od 6mm a ne 4mm kako je original.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...