Jump to content

Recommended Posts

Posted

jedva čekam sutrašnju utrku, klasika, u 14h?

samo da zadrži prvu poziciju prva 2 kruga i ostalo je lako :)

ako zna nešto, to je kako se dobro braniti, a to je još prošle sezone pokazao Hamiltonu i ekipi... a u Monacu DRS ne bi smio biti toliko presudan.. a da ne kažem kako zna rundati identične krugove u stotinku.

• Replies 55
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

U TV baru na Lukoilovoj benzinskoj u Prečkom je akcija cuge za vrijeme trke... zaboravih pitat frenda jel 2 za 1 ili tak nešto...

i da... Šumi je bog :D

Posted
Neču nedami se pojašnjavati, al ču reč ovo

Ako je ijedan sport egzaktan i mjerljiv - to je autosport. Košarka, nogomet itd...to je timski i može se uvijek neke parabole oko toga vuć. Ali autosport bome...imaš cestu, imaš stazu i štopericu. I ajde.

Sve dalje je neko romantiziranje, a u slučaju Senne romantiziranje je veliko jer je otišao na onaj tragičan način. Matematički, po ničemu (bitnom) nije ispred Prosta.

Ajde mi sad neko napiše kako je Senna "bio brži po kiši" ili tako neku legendanru devizu koju još nisam čuo. Možda ona "Senna je bio puno bolji vozač, jer je Prost vozio dosadno a Senna na granici"...a 95% ovog foruma je imalo 5 godina kad je Senna vozio...hahahah

Sad će krenut one "je bio sam mali al se dobro sjećam..."

lol

nego sta je, po postotku pole positiona je debelo najbolji i to je jedini relevantan podatak koliko je tko brz kao vozac, al za to se treba i makar malo razumjeti u utrke

Posted

hahahah...da da....znači sad je to najrelevantniji podatak u F1 automobilizmu.

- E koliko si naslova osvojio? Koliko bodova?

- Ma jebeš bodove i naslove kume, ja imam največi postotak pravilno pocepanih putanja, to sve govori.

:D:D:D

Ja se ne razumjem u utrke ako si to htio reć, mislim ne vidim u čemu je problem, osim u broju naslova koje Prost ima, u broju GP pobjeda koje Prost ima a i u činjenici da je Prost ja mislim svakog svog timskog suvozača nadjebo u bodovima u svakoj sezoni koju je vozio.

A moram li napominjati da je Prostov suvozač bio i Senna. Dve sezone. A sad taj postotak pole positiona.....šta da kažem na to. Najbolje ništa. Ne kužim se u utrke i ne znam pravilno cjeniti pole pozišn, ja na to gledam kao "najbrži na treningu" a sad.....vjerovatno krivo gledam.

Vjerovatno nisam svjestan činjenice da je upravo trening to jest kvalifikacija najteži dio F1 života.

Pogledat ću trku danas....makar je to ne znam zašto popularna trka...možda kad si tamo u Monacu osjetiš tu atmosferu itd...bla bla bla...al za gledat preko TV-a ne znam di je napetost...ovima na početnim pozicijama kako krene tako i završi, ako nikom ne otpadne kotač.

Posted

pa normalno da se ne razumijes, jel nikad niti jednu kruznu utrku u zivotu odgledao uzivo nisi, a jos se i pravis bedak a nema potrebe

jako dobro se zna sta su kvalifikacije a sta utrka

Posted

imaš pravo, nevjerovatno kako si znao za taj podatak, baš sam neki dan markerom u svoj dnevnik napisao "pogledanih kružnih utrka - nula"......no, kako god bilo, broj pobjeda...broj naslova....to priča samo za sebe.

a ta vaša čudesna potreba da glorificirate vozača koji nije po apsolutno ničemu bolji od njegovog nosatog rivala iz Francuske meni je već smiješna, tako djeca pričaju kad se svađaju čiji je striko jači i čiji tata vozi bolji auto.

I opet, to sa tim pole pozišn argumentom......zanimljivo je kako na to gledaš. Senna je dakle svake kvalifikacije bio strava, završio na poleu. Prost nije. A opet - Prost ga je obe sezone prešišao u bodovima kad su skupa vozili, nabrao više naslova, pobjeda itd.

Ko bi reko. A Senna svaki put ispred njega startao. LOL.

Posted (edited)
imaš pravo, nevjerovatno kako si znao za taj podatak, baš sam neki dan markerom u svoj dnevnik napisao "pogledanih kružnih utrka - nula"......no, kako god bilo, broj pobjeda...broj naslova....to priča samo za sebe.

a ta vaša čudesna potreba da glorificirate vozača koji nije po apsolutno ničemu bolji od njegovog nosatog rivala iz Francuske meni je već smiješna, tako djeca pričaju kad se svađaju čiji je striko jači i čiji tata vozi bolji auto.

I opet, to sa tim pole pozišn argumentom......zanimljivo je kako na to gledaš. Senna je dakle svake kvalifikacije bio strava, završio na poleu. Prost nije. A opet - Prost ga je obe sezone prešišao u bodovima kad su skupa vozili, nabrao više naslova, pobjeda itd.

Ko bi reko. A Senna svaki put ispred njega startao. LOL.

Pises bedastoce. A i bio si klinac od 9 godina kad je Senna poginuo.

Evo ti jedan dobar primjer koji je svima koji prate F1 dobro poznat:

"Senna's best result of the season came at the Monaco Grand Prix, the first wet weather race of the season. Qualifying 13th on the grid, he made steady progress in climbing through the field, passing Niki Lauda for second on lap 19. He quickly began to cut the gap to race leader Alain Prost, but before he could attack Prost the race was stopped on lap 31 for safety reasons, as the rain had grown even heavier. At the time the race was stopped Senna was catching Prost at 4 seconds per lap.[21] Senna finally passed Prost during the 32nd lap at the end of which the red flag was shown. However according to the rules, the positions counted were those from the last lap completed by every driver, lap 31, at which point Prost was still leading.[22] Senna's second place was his first podium in Formula One".

Edited by KIMI_1.8T
Posted

Ja pišem bedastoće...a Prost ima više pobjeda, više naslova i jedini je vozač uz Schumachera koji je više od 50% svojih utrka završio na nekom od prva 3 mjesta. A ja pišem bedastoće. U redu.

Ovo se u biti ne radi o Senni nego o (kao i uvijek) forumskim t(d)rkačima koji su se našli popovat zašto je Senna naaći. Da mi neki dravjer pojasni, njega bi sigurno slušao. Da neko ko kuži kaže "senna je mogo ovo, a drugi nisu, ovako je vozio" itd. Ali ovako iz iste internet-pozicije, brojke pokazuju šta pokazuju, i ja nigdje nisam omalovažavao Sennu ni ništa slično, nego sam samo htio reć da je smiješno da se od Senne radi takav mit a recimo njegov #1 rival ispada neki epizodist u povijesti F1.

A šta znate, možda je baš Prost i njegova kvaliteta bila motivacija Senni da vozi kako vozi. Možda jer su baš bili toliko jednako dobri je Senna vozio "na rubu". Samo, Prost je bio "pasivan" i "miran" vozač....al je i dalje nabrao više pobjeda od "agresivnog" i "pravog drajvera" Senne.

Po Schumacheru se sralo ko po nikom drugom, radi njegovog prgavog i nekad krajnje retardiranog načina vožnje i guranja drugih. Senna koji je pionir takve vožnje za njega se kaže da je "uvijek štitio poziciju".

Ubit će vas ta romantika....

Posted (edited)

di gledati na netu bbc HD stream f1?

edit: kada se uključuje program F1 (na bnetu). Koliko prije utrke i kakva je slika? jer na ovim lokalnim postajama sta prenose slika je gora nego najgori streaming ruske 2 nogometne utakmice na sibiru s kamerom 640x480

Edited by ante_st
Posted

Kad nakon jednog pole positiona Michaela Scumachera krenu ovakve rasprave to samo potvrdi;

a) Da je on trenutno najbolji vozač svih vremena

b) Zašto ga Mercedes plaća da vozi unatoč tome što ima 43 godine

PReciznije govoreći, financijski se Mercedesu više isplati jedan pole position Schumachera nego tri pobjede Nice Rosberga

Posted

to nije "pravi" stig

ima brdo strimova na adthe

saće trka

vrum vrum! koliko jahata u zaljevu, počela sezona u monaku!

Posted (edited)

Sklonite se stiže Kralj Fernando....

2 ante: tako je, i njega se jedva spominje, romantika je jača od razuma uvijek :D:D:D Nigel najbrži brk ikad, to je jasno.

Ne mogu nikako nać filmič gdje Mansell naleti na nečiji kotač (reko bi da mu je Senna namjerno zakočio al neću jer nisam 100%) a Mansell na ciljnoj ravnini, pun gas...preko kotača pod punim gasom odletio je u zrak i 50 metara dalje na zidić od boksa.

Ako se dobro sjećam...

Edited by Riker
Posted (edited)

Alonzo kralju

ove tetkice otišle u boks po kabanice...El Nano jezdi na slikovima...u dosluhu sa Vakulom

...kakav iskusan taktičar...gotovo kao šahista...Gary Fernando Alonsparov

Edited by Riker
Posted

riko Meče...a šta češ!

nema veze sad da ispratimo kolaps Webera :D i trijumf največeg trenuto, španskog madžijoničara

Posted

Ha ha,sada na kraju utrke se čini kao da je Webber imao svoju najrutiniraniju utrku u karijeri...šteta što ih nije oprao pljusak u zadnjem krugu! Ali 6. različiti pobjednik u 6 utrka,čini se da će bit posebna sezona!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...