2fast Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Imam jedan "problem" sa šaltanjem, odnosno okretajima motora kod šaltanja. Naime, prilikom šaltanja mi se dogodi da mi okretaji odu za ponekad i cca. 1.000 rpm-a prema gore. Znači ako šaltam na recimo 6.500 rpm-a odlete preko 7.500 itd... Da li je moguće da je problem u šalteru na papučici kvačila (auto ima tempomat pa pretpostavljam da ga ima). Ili je problem u kvačilu / nećem trećem? Naravno, radi se o šaltanju u višu brzinu.
Risbo Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Jel imaš gas na sajlu ili drive-by-wire? I kak se inače ponaša kuplung?
Petar001 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 pogledaj usis u turbo iza MAF senzora možda ti je šelna otpuštena ili nešto i vuče zrak slično se meni dešavalo
Red Devil Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 a jesi ostao na istim felgama ili si ih promjenio.....možda taj problem otkloniš kada promjeniš felge....
Pekx Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 A mozda su ti zivci u nogama u banani, pa kasnis sa dizanjem noge. :lol: Lol, prije ce to biti nego da je do felgi. Jesi spajao na dijagnostiku? Meni smrdi na pedalu gasa i struju oko nje.
2fast Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 a jesi ostao na istim felgama ili si ih promjenio.....možda taj problem otkloniš kada promjeniš felge.... A još imam one iste, razmišljao sam da bi u tome mogao biti problem... ali prevruće je, ne da mi se skidat felge po tom suncu... Nisam spajao na dijagnostiku, ne pokazuje nikakve greške. btw: jel to može imat ikakve veze sa laganim zamašnjakom, kvačilom, itd...?
Bubi Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 zašto bi felge trebale utjecati na rad motora u leru?
ZOD Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Mislim da kolega pikira da kupi njegove felge pa ga cima malo
Dario Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 to s felgama je staro ko biblija ,ali jos uvijek :haha:
Tomo1 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 To se meni dešavalo na Corsi. I kad se to dešava nije radio ni tempomat. Promjenili su bili neki senzor, ali je i dalje se dešavalo. Kasnije stavili novi software i sve OK
2fast Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Isprobat ću da li mi radi tempomat, to su mi i moji dečki iz servisa rekli, pa ćemo vidjet za dalje.
Red Devil Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Isprobat ću da li mi radi tempomat, to su mi i moji dečki iz servisa rekli, pa ćemo vidjet za dalje. ja i dalje mislim da je do felgi :haha:
fire Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 nije to normalno na autima s sporom elektronskom zaklopkom?
2fast Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 Do sada toga nije bilo, pa pretpostavljam da nije normalno...
2fast Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 pogledaj usis u turbo iza MAF senzora možda ti je šelna otpuštena ili nešto i vuče zrak slično se meni dešavalo Evo da javim, problem riješen već pred tjedan-dva. Petar je imao pravo, vukao mi je zrak između MAF-a i usisa turbine. Sad je opet sve ok...
Petar001 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Evo da javim, problem riješen već pred tjedan-dva. Petar je imao pravo, vukao mi je zrak između MAF-a i usisa turbine. Sad je opet sve ok... No turbo no fun no problem
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now